Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Holky dneska jsem byla s malým v bazénu,mám látkovku určenou do vody a plavčík mě s malým poslal na recepci si koupit hnusku do vody
pokuď bych odmítla taky by mě vykázal z bazénu
tak jsem si teda jednu koupila a malýmu jí dala,ale v úterý jdeme na první kojenecký plavání a já teda počítala,že bud používat látku-kor když jsme hnusky odbourali i na noc a na cesty.Prostě furt jedene v látce a je mi proti srsti mu dávat hnusku na plavání ( látkařky jistě pochopí)..Na recepci když jsem odcházela jsem se dozvěděla,že prý látkovka údajně špatně těsní a utíkají z ní bobance a moč
a že znečšťuje bazén a že mě ani na plavání kojenců nepustí s látkou
a že jedině jednorázovku určenou do vody,mě tedy nepřipadalo,že by ta jednorázovka kdoví jak mu dobře držela na těle u nožiček mu docela odstávala a do jsme měli tu menší velikost…Jka to máte vy s plaváním kojenců taky vás nepustí do bazénu s látkou ?!
Mabit na plavání kojenců si musíš zjistit podmínky v konkrétním bazénu. Někde pouští s látkovkou, někde ne.
A moč unikne z každé plíny, ta hnuska se nasákne vodou a moč se z ní taky vyplaví, ne že ne
Asi se s tím na bazénu ještě nesetkali, tak neví… ![]()
máme tyhle plavky:
http://www.malyplavec.cz/…ut-happy-/39
zatím nás všude pustili bez problémů ![]()
papírové jsme měli jednou z DMka a ač nejsem látkařka, nepřišly mi zrovna dvakrát lepší - spíš naopak.
Na plavání kojenců je v našem klubu přímo vyžadovali - ty Happy Nappy nebo Imse Vimse - taky jsem si je tam hned od lektorky koupila.
Pěkně sedí, cena mi přijde přijatelná a materiál fajn. Mají patentované těsnění.
Toť naše zkušenost ![]()
Příspěvek upraven 27.03.11 v 18:13
zuzanasinova píše:
máme tyhle plavky:
http://www.slune.eu/index.php?…
zatím nás všude pustili bez problémů
papírové jsme měli jednou z DMka a ač nejsem látkařka, nepřišly mi zrovna dvakrát lepší - spíš naopak.
Na plavání kojenců je v našem klubu přímo vyžadovali - ty IMSE VIMSE - taky jsem si je tam hned od lektorky koupila.
Pěkně sedí, cena mi přijde přijatelná a materiál fajn. Mají patentované těsnění.
Toť naše zkušenost
dík tak já mám dost podobný a musím říct,že drží taky moc pěkně a v pravdilech bazénu nebylo naosáno nic o plenkách dovody
mabit píše:zuzanasinova píše:dík tak já mám dost podobný a musím říct,že drží taky moc pěkně a v pravdilech bazénu nebylo naosáno nic o plenkách dovody
máme tyhle plavky:
http://www.slune.eu/index.php?…
zatím nás všude pustili bez problémů
Na plavání kojenců je v našem klubu přímo vyžadovali - ty IMSE VIMSE - taky jsem si je tam hned od lektorky koupila.
Toť naše zkušenost
upravila jsem odkaz, nemáme Vimse, ale Happy Nappy
moc se omlouvám.. imse jsme měli na starší dceru.
Ty Happy Nappy jsou lepší ![]()
Jackie píše:
Kup si plavečky a máš vyřešeno.
já bych řekla že to jsou spíš plavky ![]()
Nevím, my máme taky neoprenový Happy Nappy a nikdy se nám nestalo, že by nás nepustili
Musíš si koupit takový který jsou podle normy do veřejnýho bazénu. Prodávají se i takový, který normě neodpovídají.
My to máme taky tak. Do bazénu hnuska. Ač látkuji, tak si myslím, že na to mají právu. U nás je to ale v řádu bazénu. A ten se zkrátka musí respektovat, ač to tobě i mě přijde neopodstatněný požadavek s hnuskou. Bazén je jednou soukromý majetek někoho a ten si stanovuje podmínky, za kterýh do něj někoho jiného pustí. Pokud nesouhlasíš, nemusíš tam. Vyber si jiný. ![]()
U nás tedy povolují látkové plavky (mám s membránou) dětem, které si už říkají s kaděním na nočník, takže my už od ledna můžem látkovat i ve vodě. ![]()
Jen poopravím zkreslený údaj - z plíny se žádná moč vyplavit nemůže. Ta se při kontaktu se superabsorbentem, který plíny obashují přemění na gel.
A jinak - děkuji za vynález vámi nazývaných „hnusek“ - je to jeden z vynálezů moderní doby za který bych dávala Nobelovku. Další v pořadí je pračka a myčka. Raději hnusky než neustále prát, věšet, žehlit a provádět jiné časově náročné úkony. Raději se budu věnovat dítěti než plínám - mám-li tuto možnost. Naše matky ji neměly…bohužel…
ja len tak uplne na okraj, napad s latkovkami sa mi vzdy pacil a tiez sa chystam aspon ciastocne praktikovat, ale mile zeny, to, ze nazyvate jednorazovky hnuskami, tak tym ste sa mi riadne znechutili ![]()
prisla som sem zvedava, co sa nove dozviem o latkovkach, ale cela euforia ma presla po tomto vasom odsudzujucom pristupe. uvedomte si, ze nie kazdy ma tu moznost latkovat naplno.
Prominte, ze Vam sem lezu, ale predpokladam, ze neni naplni prace plavcika zkoumat nebreberne moznosti dnesni doby co se tyce plenkovani. Ze nejaka maminka pouziva takovou latkovou, jina zas makovou, tamta ma jednorazovku a tamta plavecky … proste maji na to nejaky predpis, kterym se ridi. Ja nelatkuju, takze z meho taktez laickeho pohledu by mi dite v latce v bazenu taky prislo trosku divny, i kdyz ja na rozdil od plavcika vim, ze to asi funguje. Ale on se kvuli tomu fakt školit v prebalovani nepujde ![]()
Takze Vam nezbyde nic jinyho nez ta „hnuska“ ![]()
Alpaka píše:
U nás tedy povolují látkové plavky (mám s membránou) dětem, které si už říkají s kaděním na nočník, takže my už od ledna můžem látkovat i ve vodě.
Prosim Te, a jak si to overujou ?
To se plavcik zepta, jestli kadi na nocnik ? ![]()
Dokud jsem na prvním kurzu používala jednorázové plavky (nenapadlo by mě je nazývat hnusky, asi to bude žargon maminek látkařek, mezi které rozhodně nepatřím…), nikdy se mi nestalo, že by mě Vojta s touhle plavkovou plenkou počůral.
Na druhém kurzu mě přesvědčila plavčice v tý jejich kukani, kde se platí kurzovný, jestli nechci látkový plavečky. Nemáme teda tak super těsnící, jako jsou na odkazu od Zuzky, jsou to normální slipy, akorát mají více vrstev a více těsní u nožiček.
No a hned napoprvé, co jsem ho do nich oblíkla, a nesla jsem ho do sprch mě totálně počůral… Šla jsem je do recepce „reklamovat“, ale prý je to normální.
Mě to teda nepřijde moc hygienické, taky si myslím, že v jednorázovkách se toto nestane.
Nicméně všude, kde jsem v bazénu byli, je akceptovali (Kladno, Slaný, Tuchlovice).
Příspěvek upraven 27.03.11 v 18:50
k plavečkám:
no o jejich kvalitě mám těžké pochyby. Dvojčata sestřenky je měly, ale ještě než vlezly do vody, tak se počůraly a ona byla od nich také komplet počůraná