Jak začít sama žít?

Anonymní
8.11.20 20:36

Jak začít sama žít?

Dobrý den, moc vás prosím o radu.
Za pár dní mi bude 18 a já si musím najít bydlení. Do teď jsem byla na internátu jen díky skvělé vychovatelce, která mi to umožnila, protože ví, jaké mám doma problémy. Moje matka mě neustále urážela, chtěla všechny mé vydělané peníze atd atd. Už jsem to nevydržela a odešla z domu. Prarodiče neznám (jen vím, že babička je v psychiatrické léčebně a děda alkoholik). Z otcovi strany neznám nikoho, vlastně ani otce samotného. No ale zpět k mému dotazu. Musím se nějak odrazit, ale nevím, jak. Střední školu musím ponechat (tento rok bych chtěla pracovat a pak nastoupit na nějaký učební obor), pak si najít nějaké spolubydlení, práci,.. Já ale nemám už skoro žádné peníze (než začal nouzový stav, tak jsem dělala servírku) a zkrátka.. prostě nevím. Kolikrát si říkám, jestli má vůbec cenu žít takový život. I přes pár pokusů o sebevraždu jsem pořád tady a tak si říkám, že bych se měla nějak sebrat a začít žít.
Co byste udělali vy?
Děkuji a přeji hezký zbytek dne.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
smajlik345
8.11.20 20:46

Střední školu bych neukončovala. Zkus se domluvit s ředitelem (ředitelkou) o individuální vzdělaní nebo přerušení a příští rok navracení. Uvidí tvoji snahu a pochopí že to máš těžké, takže budou chtít určitě pomoci.
Jinak bych kontaktovala buď ospod a nebo dětský domov, jestli máš někde poblíž. Jestli je možnost nějakého bytu na půl cesty. Určitě by byla možnost aby jsi ho užívala i ty a nejen dětí z dd.
A práci bych zkusila velké supermarkety, je tam hodně zaměstnanců a tedy je možnost se i domluvit na směnách. Jak by si potřebovala.
Hodně štěstí :hug:

• Citovat
  • Upravit
7333
8.11.20 20:47

Můžeš si sehnat práci i s ubytováním. :hug: Ale tady ti nebudou věřit, že si nemůžeš koupit ani banány protože „banány jsou plevelní ovoce“, tak nevím, kdo ti poradí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.11.20 20:51

Neslo by pokracovat ve skole a chodit odpoledne a o vikendech na brigady?
V okoli hledej spolubydleni. To vychazi levneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26858
8.11.20 20:53

A co OSPOD? Sice ti uz bude 18, ale stale jsi nezaopatrene dite, ktere se pripravuje na sve budouci povolani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
8.11.20 20:58

Ihned naklusat někam za kasu, na úklid - kamkoliv, kde berou. Klidně i do dvou, tří brigád zároveň. Domluvit se s vychovatelkou, že budete do konce roku ještě na internátu, je-li to jen trochu možné. Za ty necelé dva měsíce vyděláte snad tolik, abyste mohla jít do sdíleného bydlení se studenty. Pak už to půjde mnohem lépe.

Také by bylo dobré zjistit si, zda budete mít nárok na příspěvek na bydlení, na nějaké peníze od matky (jakmile budete zase vedená jako studentka, tak byste možná mohla mít), pomoc v nouzi atd. Můžete zkusit kouknout, jestli se tímhle nezabývá také nějaká neziskovka.

Možná varianta je také se obrátit na nějakou pracovní agenturu, která zajišťuje pracovníky do fabrik - některé vás odvezou do jiného města, kde vám zajistí i ubytování na ubytovně. Strhávali by vám to z platu, myslím. Každopádně by to na pár měsíců vyřešilo vaši situaci, protože byste měla práci a dokázala ušetřit dost na to, abyste si mohla zaplatit spolubydlení ve městě, kde byste chtěla žít a rovnou byste přestoupila do nějaké práce potom tam.

Nezemřela jste, i když jste se o to snažila. Berte to prosím jako znamení, že zemřít nemáte. Nenechte okolnosti, do nichž jste se narodila, vyhrát. Jak sama vidíte, jste silnější než to zlé ve vašem životě. Dokážete to. Jen ještě na chvíli zatněte zuby. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9024
8.11.20 21:03

Na tom internátu zůstat nemůžeš? Dodělala by sis školu, chodila na brigády, po škole si našla spolubydlení a práci. Případně pracovní agentury někdy nabízí i možnost ubytování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.11.20 21:08

Proc vlastne nemuzes zustat na intru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.20 21:20

A na intru nic neplatíš? Fakt by nešlo nějak požádat, zdůvodnit situaci a třeba platit symbolicky ten intr? Však by ti měl zbývat poslední rok střední, ne? To je přece škoda zahodit a pak někam nastupovat znovu. Za rok se budeš živit jak? To budeš přece ve stejné situaci. :think: A jinak teda nejlépe tě vyjde velké město, spolubydlení za co nejmíň peněz (dá se sehnat i kolem 3 tisíc za měsíc) a supermarkety, obchody s oblečením, hospody se zase rozjedou, úklidy kanceláří. :nevim: Určitě bych se poradila ve škole s výchovnou poradkyní nebo třídní, aby tě někam obrátily, na úřady které ti můžou pomoci.

• Citovat
  • Upravit
203
8.11.20 21:36

Ahoj, u nás v práci nabíráme a ubytování není problém :kytka: Hradec Králové. Kdyžtak se ozvi do zprávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
9.11.20 10:10
@Anonymní píše:
Dobrý den, moc vás prosím o radu.
Za pár dní mi bude 18 a já si musím najít bydlení. Do teď jsem byla na internátu jen díky skvělé vychovatelce, která mi to umožnila, protože ví, jaké mám doma problémy. Moje matka mě neustále urážela, chtěla všechny mé vydělané peníze atd atd. Už jsem to nevydržela a odešla z domu. Prarodiče neznám (jen vím, že babička je v psychiatrické léčebně a děda alkoholik). Z otcovi strany neznám nikoho, vlastně ani otce samotného. No ale zpět k mému dotazu. Musím se nějak odrazit, ale nevím, jak. Střední školu musím ponechat (tento rok bych chtěla pracovat a pak nastoupit na nějaký učební obor), pak si najít nějaké spolubydlení, práci,.. Já ale nemám už skoro žádné peníze (než začal nouzový stav, tak jsem dělala servírku) a zkrátka.. prostě nevím. Kolikrát si říkám, jestli má vůbec cenu žít takový život. I přes pár pokusů o sebevraždu jsem pořád tady a tak si říkám, že bych se měla nějak sebrat a začít žít.
Co byste udělali vy?
Děkuji a přeji hezký zbytek dne.

Ač se ti zaměstnání bude, nebo nebude líbit, šla bych do zaměstnání s ubytováním. Takových je hodně. Jinak držím palce, je to o tobě a věřím, že to zvládneš :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová