Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, prosím může mi poradit nějaká maminka, která nakupuje na Polském Allegru, zakoupila jsem botičky s doměním, že bych si pro to zašla do Polska na poštu-poste restante, ale prodejce nechce.Tak snad mi to pošle do ČR, ale chci to co nejrychleji zaplatit, přes banku jsou veliké poplatky, skoro jako cena bot
má někdo zkušenost s placením a jak rychle to prodejci dojde?
A ještě jsem někde četla, že prý se musí poslat více peněz, jelikož prodejci banka strhne za příjem peněz ze zahraničí, tak to mě to potom výde na trojnásobek ceny
,prosím vždyt více lidí tam nakupuje, musí to nějak jít ![]()
Na to taky myslím, jako jednu z možností, ale nevím co tam mám říct pokud bych tam zašla a asi ty peníze by byly i rychleji u prodejce na účtu a nemusela bych posílat nic navíc,,,nevím právě jak to chodí jak se na tom allegru nakupuje to je můj první nákup ![]()
Pritel si chtel objednat z polska operku na motorku, ale pak to vzal radeji z ceska, taky by se mu to moc nevyplatilo ![]()
Do Polska jsem platila EUROGIREM na poště a ani nevím kolik se za to platilo ale v řádech desetikorun..
Já mám doma složenku tu mezinárodní Z/A, ale všude čtu, že to trvá i 3týdny než ty peníze dojdou, zajdu se tedy zeptat na to EUROGIRO, protože přítel je po noční a na vlak se mi dnes do Polska nechce, k nim na poštu. ![]()
Almira-Alm prosím a neposílala jste žádné peníze navíc
třeba nechtěly po vás potom za to že jim strhly, že přijaly zahraniční peníze
Bylo to bez problému a jak dlouho šly penízky ![]()
@lusess rozhodně nic navíc jsem neplatila. A šli v řádech dnů.. Nejlépe poradí na poště ![]()
Moc děkuji zajdu na tu poštu a snad mi nepřijde až dojdou peníze email, že mám poslat ještě 50zl, že mu strhly z účtu za příjem ze zahraničí
uvidím, ale děkuji tak to pošlu dnes to co mám tím EUROGIREM -to je jistě rychlejší než ta složenka Z/A ![]()
Tak jsem na té poště vyřídila
, paní mi řekla, že to složenkou by to šlo měsíc a EROGIREM do Polska to nejde, že jestly chci western union,
a jsem tam kde jsem byla
asi zaplatím to někde v bance a jestly prodejce bude chtít něco navíc tak zase a vyjde mě to 4krát dráž, protože už fakt
,ještě uvidím jak mi výde zajet do Polska pokud by mě někdo zavez, jinak ![]()
To je zajímavé.. Eurogirem jsem do Polska platila.. Je to tedy dva roky zpět..
Já jsem to říkala paní, ale prý to nejde, že tam Polsko zadané nemají
a bylo by to tam do 4 dnů no,,