Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dobrý den, koupili jsme si nový router ZYXEL VDSL Gateway Vmg3625-t50B a nevíme si rady, jak to zprovoznit. Router koupený v datartu a internet máme od 02. Máte někdo zkušenosti? Děkuji ![]()
Ze stávajícího modemu vzít síťový kabel a strčit jej do routeru. Měl by sám fungovat hnedka.
Zatím jsem manuál na veškerou elektroniku našla normálně na netu na první dobrou. Zkus si to najít podle typu routeru. Myslím, že přendat kabel fakt nestačí.
@LiduNe jo, napsal jsem to asi méně pochopitelně, propojit síťovým kabelem modem a tento nový router a normálně hnedka bude fungovat
@Anonymouska hlavně přímo na Datartu u toho produktu mají český návody ke stažení
@Cenarius píše: Více
Já to chápu, ale myslím, že tak jednoduché to není. Měla jsem tu na nový router technika z O2 a rozhodně jen zapojit kabel nestačilo.
@LiduNe ono je základ rozlišovat mezi routerem a modemem. Jsou to dvě různá zařízení i když je může suplovat jedno.
@Cenarius píše: Více
Tak tady se bavíme o routeru. A troufám si říct, že vím co to je
.
@LiduNe píše: Více
No pokud u tebe byl technik z 02 a řešil samotné připojení internetu zvenku, tak pracoval s modemem, který nastavoval.
@Cenarius Tak pokud to má v názvu VDSL, tak je to logicky modemrouter, tudíž se do něj telefonní linka připojuje napřímo, tj. přes splitter. ![]()
@jege píše: Více
To jo. Ale to nic nebrání tomu jej použít jako klasický router. A jestli má zakladatelka telefonní linku je dohad, jelikož to nepsala.
O2 ho prodává pod svým označením. Na stránkách podpory k němu mají uživatelskou příručku a firmware.
https://www.o2.cz/…l-o2-gateway#…
Kromě toho tam mají hodnoty pro ruční nastavení modemů koupených jinde.
https://www.o2.cz/…koupene-u-o2
Osobně mám zkušenost, že to, co má jejich firmware, funguje bez potřeby dalšího nastavování na první zapojení. Stačí jen změnit hesla, zvolit kanál a pojmenovat WiFi. Doporučuju proto jako první přehrát jejich firmware. Na LAN 2 je pak O2 TV. V nastavení se dá přepnout na internet.
@atanasovski1 Super beru těch 50 mega, papíry vyřídím já a občanku ukáže jeden hodný pán, kterého s sebou přivedu. Žádná zástava předpokládám není třeba, když máš takový přetlak peněz, že je nabízíš i na diskusních forech ![]()