Jak zapojit router ZYXEL VDSL Gateway Vmg3625-t50B

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
205
24.4.25 15:37

Jak zapojit router?

Dobrý den, koupili jsme si nový router ZYXEL VDSL Gateway Vmg3625-t50B a nevíme si rady, jak to zprovoznit. Router koupený v datartu a internet máme od 02. Máte někdo zkušenosti? Děkuji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20848
24.4.25 15:59

Ze stávajícího modemu vzít síťový kabel a strčit jej do routeru. Měl by sám fungovat hnedka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
24.4.25 16:23

Zatím jsem manuál na veškerou elektroniku našla normálně na netu na první dobrou. Zkus si to najít podle typu routeru. Myslím, že přendat kabel fakt nestačí.

• Citovat
  • Upravit
20848
24.4.25 16:27

@LiduNe jo, napsal jsem to asi méně pochopitelně, propojit síťovým kabelem modem a tento nový router a normálně hnedka bude fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
24.4.25 16:29

@Anonymouska hlavně přímo na Datartu u toho produktu mají český návody ke stažení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
24.4.25 16:39
@Cenarius píše: Více

Já to chápu, ale myslím, že tak jednoduché to není. Měla jsem tu na nový router technika z O2 a rozhodně jen zapojit kabel nestačilo.

• Citovat
  • Upravit
20848
24.4.25 16:42

@LiduNe ono je základ rozlišovat mezi routerem a modemem. Jsou to dvě různá zařízení i když je může suplovat jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
24.4.25 16:44
@Cenarius píše: Více

Tak tady se bavíme o routeru. A troufám si říct, že vím co to je :lol:.

• Citovat
  • Upravit
20848
24.4.25 16:50
@LiduNe píše: Více

No pokud u tebe byl technik z 02 a řešil samotné připojení internetu zvenku, tak pracoval s modemem, který nastavoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35672
24.4.25 17:30

@Cenarius Tak pokud to má v názvu VDSL, tak je to logicky modemrouter, tudíž se do něj telefonní linka připojuje napřímo, tj. přes splitter. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
24.4.25 17:45
@jege píše: Více

To jo. Ale to nic nebrání tomu jej použít jako klasický router. A jestli má zakladatelka telefonní linku je dohad, jelikož to nepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
25.4.25 05:08

O2 ho prodává pod svým označením. Na stránkách podpory k němu mají uživatelskou příručku a firmware.
https://www.o2.cz/…l-o2-gateway#…
Kromě toho tam mají hodnoty pro ruční nastavení modemů koupených jinde.
https://www.o2.cz/…koupene-u-o2
Osobně mám zkušenost, že to, co má jejich firmware, funguje bez potřeby dalšího nastavování na první zapojení. Stačí jen změnit hesla, zvolit kanál a pojmenovat WiFi. Doporučuju proto jako první přehrát jejich firmware. Na LAN 2 je pak O2 TV. V nastavení se dá přepnout na internet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7886
19.5.25 15:34

@atanasovski1 Super beru těch 50 mega, papíry vyřídím já a občanku ukáže jeden hodný pán, kterého s sebou přivedu. Žádná zástava předpokládám není třeba, když máš takový přetlak peněz, že je nabízíš i na diskusních forech ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák