Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj!
Jsem ve druháku na gymnáziu a zvažuju koupi ipadu na poznámky. Myslím, že na semináře příští rok by to bylo ideální. Ostatně - pravděpodobně bych si ho později na vysoké škole stejně pořídila, takže aspoň bych se s ním naučila teď.
Jaký model je nejlepší do školy?
Samozřejmě jsem studentka s občasnou brigádou v kavárně, takže budu muset něco našetřit a byla bych ráda, kdyby to byla co nejnižší možná částka. Zároveň bych chtěla kvalitní model, který mi poskytne vše co potřebuji.
Díky moc! ☺️
Já osobně teda nevidím žádnou přidanou hodnotu iPadu oproti klasickému sešitu, pokud bude jen na psaní poznámek. Maximálně úspora místa v tašce, pokud se bude používat na úplně všechny předměty. To už mi teda přijde praktičtější notebooku, na kterém můžeš i dělat úkoly…
Víš určitě, že tvoje škola bude tolerovat používání?
Dcery škola si řekla, co chtějí na výuku. Řekli si o konkrétní. Baterka má vydržet na celou dobu výuku. Denně používají. Na některé předměty nemají vůbec učebnice. Učitelé mají prezentace, které posílají mládeži. Ve škole mají k dispozici tiskárnu, můžou si tisknout materiály. Sešity, složky, portfólia používají. Ale každý má mít svoji techniku na výuku. I mimo školu.
Teď v dubnu mají mít třeba druhý den distanční výuku. Napřed to souviselo ohledně přijímaček. Teď mají v úterý distanční.
Dcera má IPad Air. S perem a má na něm takovou folii, co imituje psaní na papír. Sešity nemá. Jen na geometrii.
@Kelsey1 Škola ipad toleruje. I laptopy a jakoukoli jinou elektroniku. Díky tomu, že jsem viděla, kolik lidí to u nás na gymplu má, jsem o tom začala uvažovat.
Jaký by mohl být nejlepší pro studenty? Který nabízí nejlepší funkce pro učení, zapisování poznámek, atd.?
Dneska jsem si šla do prodejny omrknout ipad air 11 a vypadal celkem dobře…
Dcera používá od druháku na gymplu. Má k němu tužku a klávesnici.
@nozu píše: Více
To může na iPadu taky. Dá se k němu koupit tužka a klávesnice.