Jak zaujmout makléře při koupi bytu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19
3.6.26 09:57
@Lucy75 píše: Více

Podívejte se pořádně, úvěr od buřinky v plné výši dostanu aniž bych tam někdy spořil. Studuju tyhle věci dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25021
3.6.26 10:00

@Lulkk to nevylučuju, jen to bude za vyšší úrok a nevýhodnějších podmínek a budeš muset i dospořovat.. No, dělej jak myslíš… Běžná cesta je zjistit si nabídku u své banky a případně i jiných, mít naspořen základ a mít ten cash na rezervační jistinu.
Jinak mám i osobní zkušenost - v mládí jsem na byt taky čerpala úvěr ze stavební spořitelny a bylo to s nimi tedy extrémně byrokratické a složité a drahé, o dost horší než hypoška v bance…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
3.6.26 10:03

My zase cerpali uver misto hypo, slo to rychle a rozdil v uroku skoro zadny. Penize do tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.6.26 10:04

Ale ano, na rezervaci peníze jsou. Otázka k čemu se doberem v bance a třeba pujdu i jinou cestou. Není to finální rozhodnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.6.26 10:05
@jkra píše: Více

Ano není to hrozné, za 25 roků splaceno a na stáří svatej pokoj
U buřinky jde úrok i odečíst ročně z daní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25021
3.6.26 10:06

@jkra jasný, když seženeš dobrý produkt, tak proč ne ;)
ono i u hypoték přeplatíš děsný ranec, já naštěstí teď naposled dobírala jen 20% z ceny nemovitosti, i tak přeplatím tolik, že bych se za to mohla válet x měsíců na all-in 8) snad to doplatím dřív, mám to v plánu, aspoň částečně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56286
3.6.26 10:08

Vlastne jsem si i predloni vzala uver 1m, splatila do roka. Zadne omezeni jako u hypo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4698
3.6.26 10:08
@Lulkk píše: Více

Výhodnější budeš mít hypotéku. Opravdu.
Kolik % budeš mít vlastní zdroje?
Je nemovitost zatížena hypotékou? Pokud ano, je možné, že tam má stávající majitel ještě dobrý úrok a měl bys možnost ten úvěr převzít.
Vem s sebou někoho staršího, jen kdyby tam měl přihlížet. Já taky kupovala první byt kolem dvacítky a prostě mě nebrali úplně jako rovnocenného partnera ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25021
3.6.26 10:11
@Menton píše: Více

souhlasím plně.. kolem té 20 bude rozhodně jistější i líp působit mít s sebou ještě někoho zkušeného, kdo se vyzná ve financích, právu a nemovitostech… Mne v tom věku nenapadlo tak 80% otázek, které bych měla dnes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4698
3.6.26 10:16

Jojo, ale je to fajn, že takhle přemýšlí ;)
Moc mu fandím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25021
3.6.26 10:16
@jkra píše: Více

dnes musí být ze zákona i u hypošek možnost mimořádných splátek a splacení… já mám třeba jednou ročně bezplatný mimořádný vklad…
Na předchozí dům jsme ovšem byli nuceni měnit banku mimo fixaci a to byl drahý špás.. na pokutě 180tisíc… Jojo, finanční instituce to je svět sám o sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25021
3.6.26 10:17
@Menton píše: Více

tak určitě! chtít si ve 24 sám zafinancovat vlastní střechu nad hlavou je dnes úctyhodný počin :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
3.6.26 10:22
@Lulkk píše: Více

Jestli mas jistý úvěr, přijď na prohlídku i s rezervační zálohou v hotovosti pro jistotu. :nevim: ale i tak je možné, ze majitel nebude chtít čekat na vyřízení a přednost dostane někdo, kdo to vysype v cashi hned. Dále někteří majitelé nechtějí prodat překupníkům a ptají se na poměry zájemců a googli si o nich. Takze kdyz jsme kupovali my, byli jsme schopni zaplatit převodem a zároveň jsme to chtěli pro sebe a ne na pronájem nebo na preprodej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.6.26 10:27

To rozhodně kdybych tu nebyl já ten co všechno vyběhává i za rodiče :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25021
3.6.26 10:33

@Lulkk ;) však já neměla na mysli zrovna rodiče - to bych osobně taky zrovna nechtěla ;) ale někoho známého (např. právník či jiný makléř nebo kdo se prostě v téhle oblasti vyzná a komu důvěřuješ, znáš ho… ) - pokud nikoho takového neznáš, tak to holt riskni sám, ale fakt měj rovnou k dispozici tu rezervační zálohu a makléř se tě rozhodně zeptá, v jaké fázi máš rozjednaný úvěr/hypotéku… bacha, bonitu ti může pokazit i nějaká hloupá kreditka, zapomenutá úhrada, záznam v Solusu… fakt to není tak jednoduché, že přijdeš na Buřinku a hned máš peníze… s tím počítej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel