Jak zavařovat?

50
11.4.07 13:22

Jak zavařovat?

Ahoj. Četla jsem tady,že jídlo na dovolenou uvaříte a zavařujete do sklenic?Na jak dlouho to dáváte a kolik stupňu?Když nemám zavařovaci hrnec,jde to aji v troubě a jak?
Všem moc díky? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
215
11.4.07 13:40

Nejsu zrovna zavařovací typ, ale o zavařování v troubě sem eště neslyšela… 8O . Když nemáš hrnec, chce to nějaký velký kastrol, na dno dát buď noviny, nebo utěrku (aby sklénky nestály na dně) a ve vodě vařit tak na 90 stupňů cca 1,5-2 hod…kdybych náhodou kecala, tak mě prosím opravte, je to už docela dávno, co sem totok praktikovala… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
11.4.07 13:42

No v troubě to nevím teda :wink: . Sice to zavařujeme v hrnci a tam to máme na 80 st. a dvě hodiny určitě. Když jsme to kratší dobu, tak se to kazilo. Tak jedině mít pokličku s tím teploměrem na poklici. A jak říkám. Na 80 st. a aspoň dvě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
11.4.07 13:43

Jo a v kastrole je nemít na dně, dobrá poznámka :wink: :P . A v tom kastrolu stačí mít vodu tak do půl sklenice,možná o něco víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
11.4.07 14:27

to jsem tady psala ja. No ja zavaruju na dovcu maso vetsinou s nejakou omackou, mam to vyzkousene na kurecim a veprovem masu. Omacky tam davam hodne. Oficialne podle me mamky se maso zavaruje na 98-100°C, 20min., voda v zavarovacim hrnci by mela byt 2cm nad vicka. Pouzivam sklenice s tvist vicky. Jo a taky abych si nemusela furt pujcovat a prevazet zavarovak, tak to normalne zavaruju doma v obrovskem hrnci, teplota varu je 100°C, takze az mi to zacne vrit , tak stopuju, po 20min. vytahnu a necham vychladnout. Stejne ale mivame toto zavarene maso na dovci v lednicce. Pravda ale je, ze svagrova ho mela s sebou na dovci v Chorvatsku (byli pod stanem) a jedli ho prvni 3dny. Ale ja bych to teda hlavne pro deti neriskovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
11.4.07 14:29

samzrejme ze to maso s omackou uz je predem uvarene, nez se zavari, ale to je asi jasne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
11.4.07 14:32

Já jsem párkrát na radu kolegyně zavařovala v troubě, na plechu s vodou, a taky to šlo. Ale ne jídlo na dovču, normálně nějaké okurky a lečo a bůhvíco. Ona prý zavařuje taky ve staré pračce-vířivce, což moc nechápu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
5.6.12 17:26

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jak mám zavařovat příkrmy pro kojence? Když třeba uvařím kuřecí maso, s bramborem a mrkví. Stačí ponořit sklenici úplně do vody, nechat vařit 20 minut a pak to nechat vychladnout s víčkem dolů? Nebo radši vařit déle, když je tam maso? Děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.6.12 17:59

@ivanak Záleží na tom, na jak dlouho to chceš. Já to vařila normálně v páře v zavařovacím hrnci a maso vařila zvlášť, mrazila a jen přidávala, pak to bylo na dlouho. Pokud jsem to dělal s masem dohromady, tak pak jsem to jen horké zavřela a otočila a nedělela jsem zásobu na víc, jak tři dny a po ty tři dny jsem to uchovávala v lednici. Zavařovat maso je dost těžké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
5.6.12 18:08

@Amabilis77 Díky moc. Já bych chtěla tak týden, 14 dní dopředu. To mě nenapadlo, zavařit jen zeleninu a maso zamrazit. Já se o zavařování začla zajímat kvůli tomu, že se nemůžou mrazit přílohy jako brambory a rýže. A tu zeleninu s přílohama - já nemám zavařovací hrnec - mám sklenici úplně ponořit nebo jen do 2/3 a nechat vodu vřít nebo to nechat 20 minut ve vodě 80°C?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
5.6.12 18:25

@ivanak Máš dvě možnosti - buď zavařovat v hrnci a nebo v troubě. Pokud větší množství, pak bych to udělala v troubě. Na netu toho vygooglíš spoustu, ale dělá se to snad na utěrce na plechu s trochou vody. V hrnci je to podobné - na dno dáš utěrku a trochu vody a na to sklenice - takže zavařuješ v páře. A zavař teda 20 minut. Ideálně při teplotě 80 - 85 stupňů, ale to asi nezměříš, tak to zkus nějak odhadem (ale u tohohle vlastně stejně nemáš co rozvařit, tak je to asi jedno :D ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43073
5.6.12 21:19

ja se teda bojim zavarovat maso, delam to na dovolene pro sebe a starsi decko a delam to 2× hodinu v tlakaci (mezitim den na teple). pro kojence na dovolenou radej koupim maso ve sklenicce, doma ho mam v mrazaku. zeleninu zavaruju v tlakaci v 2 cm vody cca 30 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.12 13:10

Ahoj, mám dotaz, chystám se zavařovat v myčce houbovou smes na topinky (no to je vlastně jedno co tam mám a kde :mrgreen: ) ale jestli to mužu hned ted teplý zavíčkovat a zavařit nebo nechat vystydnout. Blbej dotaz, ale radši se ptám ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.12 14:57
:think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
24.9.12 12:37

@verunkamandarinka Já všechno nandavám do sklenic hned, jak to „vyrobím“, zavíčkuju a dám vařit. Takže v pohodě. Ale teď už je asi moje odpověď pasé, co :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí