Osvědčené recepty na velikonoční beránek

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
23.3.07 11:44

Velikonoční beránek

Ahoj holky,
potřebovala bych nějaké osvědčené recepty na velikonočního beránka, pokud možno bez ořechů (ty manža nerad). Loni jsem měla skvělý recept, ale bohužel jsem ho někam tk šikovně založila, že teď už ho nemůžu najít :cry: . Moc mi pomůže každá vaše zkušenost. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10459
23.3.07 11:50

ahoj, já beránka peču z tvarohového těsta, to je moc dobré, anebo z majolek. Jestli chceš, recepty mohu dodat.
 Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
23.3.07 11:59

Já mám tento opravdu osvědčený recept, ještě se mi nestalo, aby se nepovedl. Peču ve velké formě, zavírací a keramické:

4 celá vejce
20 dkg cukr moučka
25 dkg polohrubé mouky
1 hořčicová sklenka oleje
1/2 prášku do pečiva

Vše smícháme a dáme péct na 180°C cca 50 min. ( v horkovzdušné troubě).
Vymazávám sádle a vysypávám hrubou moukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
23.3.07 12:12

240g polohrubé mouky
5 vajec - oddělených
200g krupicového cukru
1 tvaroj
200g Hery
1 prdopeč
1 vanilkový cukr
citrónová kůra

• máslo nebo sádlo na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy, 2 rozinky a moučkový cukr na ozdobení (případně čokoládová poleva)
  1. utřít žloutky s oběma druhy cukru do pěny, přidat citr. kůru, heru, tvaroh a mouku s prdopeč
  1. důkladně vymazat a vysypat formu a předehřát troubu na 180°C (máme klasickou elektrickou, ne horkovzdušnou)
  1. z bílků ušlehat tuhý sníh a lehce vmíchat do těsta
  1. do „obličejové“ formy nalít těsto a přiklopit „zádovou“ částí formy, péct 55 - 65 min

.. pokud nemáte s množstvím těsta a velikostí formy zkušenosti, měla by být forma naplněná cca 5mm pod okraj .. další fígl je, pokud nemáte odskoušený objem těsta, který se do formy vejde, dát formu na plech a teprve pak dát do trouby, pokud těsto vyteče, zůstane na plechu a nemusíte drhnout celou troubu .. než vyndáme beránka z trouby, je lepší se přesvědčit vpichem špejle, že je hotový - nesmí na špejli zůstat vlhké drobky

1. po vyndání z trouby zabalit formu do vlhké utěrky (budete jí muset asi tak dvakrát vyměnit) a nechat úplně vychladnout, pak opatrně vyklopit na dostatečně velký talíř
  1. pocukrovat moučkovým cukrem, rozinky dát na místo očí (nebo i jako čumáček) nebo potřít čokoládovou polevou (stačí rozpustit čokoládu a přidat trochu másla a cukru), kolem krku dáváme ještě červenou mašličku s roličkou, ale to už jsou detaily :-)

Tak ať se vydaří a hlavně chutná.
Sandra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
23.3.07 14:13

Ahoj, taky se přidávám. :)

Anette můžeš tu ten recept napsat? Docela by mě zajímal :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
23.3.07 18:00

recept na tvarohové těsto mám podobný jako Sandrik:
1 Hera
25 dkg cukru
1 tučný tvaroh
3 žloutky
25 dkg polohrubé mouky
prášek do pečiva
nakonec sníh z bílků

na majolkové těsto potřebujeme:
2 majolky
20 dkg cukru
1 vejce
40 dkg polohrubé mouky
1/4 litru mléka
prášek do pečiva

Silvie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
2.4.15 23:04
@Sati píše:
Já mám tento opravdu osvědčený recept, ještě se mi nestalo, aby se nepovedl. Peču ve velké formě, zavírací a keramické:

4 celá vejce
20 dkg cukr moučka
25 dkg polohrubé mouky
1 hořčicová sklenka oleje
1/2 prášku do pečiva

Vše smícháme a dáme péct na 180°C cca 50 min. ( v horkovzdušné troubě).
Vymazávám sádle a vysypávám hrubou moukou.

ahoj :mavam: prosím mohla bych se zeptat? Dostala jsem od tchýně starou keramickou formu na beránka i s tím víkem, akorát teda vůbec nevím, jak s tím zacházet..Vymazání je mi jasné, ale třeba kolik těsta dát do formy, aby to neteklo a přikrýt tím deklem na celou dobu pečení nebo v průběhu odklápíš?
A ještě by mě zajímalo na kolik stupňů péct? Na těch 180 - 200 stupňů?
Děkuji :kytka:

• Citovat
  • Upravit
20656
6.4.15 19:45

@Silwinka87 - už je to teda pasé, ale třeba pro někoho dalšího - záleží, jak velkou máš formu, ony se liší i o 500ml, takže odzkoušet nějaký recept a zjistíš, pokud těsto vyběhne málo a záda nejsou „plná“, tak příště udělat víc, pokud těsto vyteče, tak příště ubrat

záda se nechají přiklopená až do doby, kdy si myšlíš, že je beran hotový, ozkoušíš špejlí a v případě potřeby ještě znovu přiklopíš a necháš dopéct

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
7.4.15 10:47
@sandrik píše:
@Silwinka87 - už je to teda pasé, ale třeba pro někoho dalšího - záleží, jak velkou máš formu, ony se liší i o 500ml, takže odzkoušet nějaký recept a zjistíš, pokud těsto vyběhne málo a záda nejsou „plná“, tak příště udělat víc, pokud těsto vyteče, tak příště ubratzáda se nechají přiklopená až do doby, kdy si myšlíš, že je beran hotový, ozkoušíš špejlí a v případě potřeby ještě znovu přiklopíš a necháš dopéct

Díky, nakonec jsem to zvládla a povedl se..Zkoušela jsem třené těsto a dobrý..Akorát mám menší formu, takže těsta jsem měla nakonec na dva beránky.. :mrgreen: Příště bude stačit z poloviční dávky..

• Citovat
  • Upravit
22817
11.4.19 11:28

RECEPTY NA BERÁNKY

Ahoj, já dělám třeného beránka nebo je tu recept na beránka s oříšky , tvarohového beránka s kousky čokolády nebo taky jogurtovo-ořechový beránek , klasický velikonoční beránek a dokonce pro vegany veganský velikonoční beránek .

Jakého budete dělat vy? Další osvědčené recepty můžete přidávat sem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
12.4.19 20:58

Já dělám tradičně biskupáka. :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
13.4.19 06:25

@Malina7 toho miluju :P podelis se o recept? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
19.4.19 10:40

@Malina7 tak. jsem ho udelala, recept trosku upravila a je bajecnej :potlesk:
Biskupsky beranek
Uz jineho delat nebudu :jazyk:

Akorat ta čokoláda me zradila, zhoustla, tak neni tak pekne hladkej, ale uz mame jen hlavu po dnesku :P takze zitra repete :mrgreen:
Pěkné Velikonoce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport