Omáčka na špagety

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
51
19.3.07 15:24

omáčka na špagety

ahoj holky, můžete mi někdo poradit dobrou omáčku na špagety?Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
19.3.07 15:28

Špagety alá sušená rajčata
Milujete rajčata a těstoviny? Což takhle zkusit jednou ta sušená? Je to lahůdka…
Potřebujeme:

• špagety či jiné těstoviny
  • sušená rajčata
  • smetanu
  • kečup
  • cibulku
  • olej
  • sůl, cukr

Na oleji orestujeme cibulku, přidáme nakrájená sušená rajčata podle chuti a zalijeme trochou kečupu. Necháme asi minutku povařit, pak přilijeme smetanu a necháme trochu vydusit vodu a omáčku zhoustnout. Osolíme, případně dosladíme, protože kečup bývá kyselejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
19.3.07 15:29

Tak ja delam jednoduche a rychle

2 cibule nakrajet na kosticky, 2 mrkve ocistit, nakrajet na tenoucke kosticky, ja to delam na platky skrabkou a pak prekrojuji, 1 cesnek nakrajet.

Na olivovy olej dat mrkev osmahnout, pak pridat cibuli a cesnek a restovat pomalu, any se mrkev trosku zmekla, osolit opeprit a pridat oregano

Pak 1 plechovku kukurice, pokud chces i maso, tak davam celou spagetku, jeste jeden cesnek, kvuli aroma a nakonec kecup- sladky a hodne,
Povarit, ja pridavam trochu glutasolu kvuli zvyrazneni chuti a to je vse

Na spagety dat omacu a na vrch parmezan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
19.3.07 23:22

Já dělám boloňskou omáčku na těstoviny.

Potřebujete:

• olivový olej
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • prolisovaný stroužek česneku (já dávám tři a nepálí)
  • 500 g mletého hovězího masa (já dávám ten mix vepřového a hovězího)
  • 1/4 hrnku nadrobno nakrájených žampionů (dávám celou malou plechovku)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku (ten nakyslý, pak ještě dodám jedno delší stříknutí jemného kečupu)
  • 3 nadrobno nakrájená rajčata z konzervy (dávám i normální čerstvá se slupkou)
  • 1/2 hrnku hovězího vývaru (půlka masoxu)
  • bylinky podle chuti (dávám jen koření s názvem „Špagety“ výobce Avokádo- asi 15,– , bazalku a oregano už nedodávám, vše je v tom)
  • sůl

Na oleji osmahneme cibuli a česnek, přidáme mleté maso a za stálého míchání opečeme do hněda (měchačkou to rozdloubejte na malé kousky). Přidejte žampiony a opékejte asi ještě jednu minutu. Přimíchejte a dobře promíchejte rajč. protlak. Přidejte rajčata, kečup, vývar (po každé ingredienci promíchejte). Dochuťte bylinkami a solí (pozor na chuť slanou a nakyslou, pokud je to nakyslé protlakem, dejte trochu víc kečupu, ale nesmí to být překečupované). Uveďte do varu, snižte teplotu a nechte s občasným promícháním povařit 10 minut.
Dejte na těstoviny a postrouhejte sýrem.

Dobrou chuť, je to výbornééé :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2569
20.3.07 08:32

Ahoj Uško, nevím jestli máš tu možnost, ale já kupuju u nás u Maso-uzeniny Novák hotovou směs na karbanátky - stojí asi 85Kč/kg a není tolik tučná jako samotný mletý maso. Pak na oleji orestuju cibulku, na to dám to maso, osmahnu, přidám protlak, nebo sterilovaný rajčata z konzervy a koření dle chuti - většinou oregáno, bazalku a hodně ráda mám čubricu (bulharská směs koření). Ta je mimochodem výborná i do šopskýho salátu. Trochu to podusím a až nakonec přidávám česnek - už ho neprohřívám, aby neztratil sílu. A posypat parmezánem. Je to rychlý a fakt dobrý. Stejnou směs dávám i mezi lasagne a zapékám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
13.4.07 19:39

Ahoj holky,já dělám omáčky dvě.
Na tu první nemám recept přesným množstvím surovin, vždycky to dělám podle množství masa.
Osmažím na sádle nakrájenou cibulku,přidám nakrájené maso,nejlépe vepřovou plec( 1/2 kg), nachám zatáhnout a přidám slladkou papriku.Pak zaleji vodou, přidám sladký kečup, asi 8 lžic. Osolím,dám trochu pepře, podravku a majoránku.Vše podle chuti.Nakrájím si 5 menších rajčat a 2 papriky, radši zelené. A vařím, dokud maso nezměkne a zahustím. Je to dobré s jakýmikoliv těstovinami. Děti to mají moc rády :D .
Druhý recept je na boloňské špagety, ale to se dá najít v kuchařce, ale kdyby měl někdo zájem, napíšu :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
17.5.07 17:26

Ahoj holky,

jednou jsem našla na obalu od špaget výborný recept, je to v podstatě to samé co píšete (teda mleté maso, cibulka, česnek, můžou být i žampiony, pepř, sůl, sl. paprika, rajčata z konzervy), ale ještě se tam přidává červené víno a je to velká mňamka :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
24.10.18 09:54

Holky, někdo další tipy na omáčku k těstovinám, ale bez masa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
24.10.18 10:02

Já dělám smetanovou, dám vařit smetanu na vaření, roztavim v ní různé druhy sýrů, když chci přidám kousky kuřecího, osmaženou šunku, listovy špenát, prostě podle fantazie, ale základ je ta smetana a sýry. Když je to moc řídké zahustím to taveným sýrem, když moc husté přileju třeba trochu mlika. Je to super rychlé a doma se potom můžou všichni utlouct :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
24.10.18 10:25

@Salorka já miluju s nivou a brokolici. Do smetany dám rozpustit nivu a pak do toho zamíchám uvařenou brokolici a těstoviny. Množství přesně nevím, prostě dokud to nemá tu správnou konzistenci a taky podle toho, jestli dělám jen pro sebe nebo víc lidí :lol: a můžeš dochutit i česnekem či jiným kořením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
24.10.18 10:55

Na česneku osmahnout parmskou šunku, do toho susena pokrajena rajčata,vlit i trochu toho oleje z nich a bazalkove pesto, uvařené špagety do toho vsypat, promichat a posypat dle chuti parmazanem…hotové za 15 minut a úžasná mňamka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26559
24.10.18 10:56

Ja rozmixuju kremovy syr s mandlovym mlekem a bujonem. Jak se to na panvi ohriva pridam syr podle vyberu, bylinky, atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31272
24.10.18 11:44

bezmasé varianty?
Osmahnout na pánvi na kostičky nakrájenou bílou papriku, po pár minutách přihodím nakrájená rajčata a chvilku podusím. Pak přidám pasírovaná rajčata, bazalku, česnek, případně sůl, pepř nebo nějakou ostřejší směs koření (třeba grilovací), jak máme zrovna chuť.
Do pálivých přidám navíc ještě Spiracha (čínská pálivá chilli omáčka).

Nebo smetanovou - osmahnu žampiony, opepřím, přidám nivu, rozpustím, přileju smetanu na šlehání. Pokud je to řídký, tak zahustím troškou solamylu. Na plechovku žampionů použiju cca 300g nivy a 300 ml smetany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
24.10.18 12:52

@Mar__tanka1983 mňam, tak ty vyzkouším obě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22817
24.10.18 13:08

Ja.jsem vcera. delala spagety aglio e olio a byly dobre ;)
Jinak.mam rada i carbonara, ale tam je slanina..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí