Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Prosím poraďte mi, jak ochutit (co přidat, jak vylepšit) obyčejnou bílou rýži k číně. Hodil by se třeba hrášek z plechovky? Díky.
Ahoj,
to víš, že můžeš. Do ryže můžeš dát například, hrášek nebo kukuřici, šunku, ochutit kari kořením, obarvit paprikou, prostě cokoliv tě napadne.
Ahoj, my jsme doma do rýže přidávali cibulku osmaženou do zlatova. Taky dobrota ![]()
Do rýže k číne je super přidat tmavou indiánskou rýži. Dostaneš ji v prodejnách se zdravou výživou.
nebo a/safran - obarvi na zluto, ale nema to tu kari chut
b/obyc. nudle do polivky - na masle nebo trochu oleje se syrove (suche) nudle osmahnou, aby dostaly hnedavou barvu a pak se uvari spolu s ryzi. ![]()
da sa dat hrasok, kukurica, mrkva na kusky nakrajana - vsetko spolu, alebo kazde zvlast. ![]()
este niekedy ryzu varim v bujone, dostane taku polievkovu chut ![]()
L.
Nebo uvarit s kari korenim. Pak ma ryze indicky nadech a zlutou barvu.
Nebo uvarit s rozmixovanym rajcetem, strouzkem cesneku a kouskem cibule. Pak je to mexicka cervena ryze.
Nebo syrovou ryzi osmazit do zlata na masle, zalit vodou, osolit, pridat mrazenou zeleninu a bujon. A uvarit.
Já teda vařím rýži s mamčinou specialitou (mletá kořenová zelenina, květák, rajče apod. nakládané v soli), ale mamku vám asi nepůjčím, takže tato rada je nanic. Ale chtěla jsem vám všem doporučit vyzkoušet rýži BASMATI. Jde o nějakou výjimečnou rýži, která se pěstuje v Himálájích. Je trošku dražší, ale chuťově bezkonkurenční!!!
Ahoj,
alebo - osmahnúť na oleji 2 rozpučené strúčiky cesnaku, zaliať vodou, pridať 1 lyž. vegety a vsypať do vriacej vody ryžu a uvariť. Paráda - zjete to aj bez masíčka !!!
N.
vařit s celou cibulí se zapíchanými hřebíčky. Nebo přidat jakýkoli bujón - zeleninový, houbový…
janinkaz píše:
Nebo koření paella- výborné
to dávám do kuskusu a je to fantazie!
ania píše:
vařit s celou cibulí se zapíchanými hřebíčky. Nebo přidat jakýkoli bujón - zeleninový, houbový…
Mamka ji vždy takhle ochutila a byla nejlepší (od maminky)! ![]()