Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, nemate nektera vyzkouseny recept na anglicky APPLE PIE? na netu jsem hledala, ale nasla jsem asi jen dva a jeste nejaky divny. tak se radsi poradim s vama ![]()
jestli umis anglicky, podivej se na www.foodnetwork.com , dej do vyhledavace apple pie a vyjede ti asi 8 stranek …
jeste .. nektere recepty maji i popis toho, jak udelat testo a klasicky apple pie je s testem z obou stran. ja osobne preferuji testo jenom na dne a nahoru davam drobenku a je z toho apple crumb … jo.. a testo kupuju zmrazene rovnou v te forme, takze jenom naplnim, nahoru dam drobenku a upecu.
tak to ja radsi testo z obou stran, jenze v CR jsem jeste ke koupeni takovy tenoucky nevidela nikde, tak si ho prave chci upect sama, strasne se mi po nem styska
sakra ja jak jsem odhlasena uz, tak se zapominam podepisovat
natalka ![]()
Opisuju přímo z americké kuchařky:
Na těsto:
350 g mouky špetka soli
100g másla nebo margarínu
100g sádla nebo rostlinného tuku
6 polévkových lžic studené vody
rozšlehané vajíčko nebo mléko na potření
Náplň:
750g-1kg jablek
125g cukru
1 lžička mleté skořice nebo zázvoru
1 - 2 lžíce vody (nemusí být)
Ve velké míse smícháme mouku a sůl, přidáme máslo, tuk a vodu a utvoříme těsto. Necháme v lednici 30 minut.
Předehřejem troubu na 220 stupnů. Vyválíme 2/3 těsta a pokryjeme ním dno kulaté formy o průměru 23 cm.
Oloupeme a nakrájíme jablka, smícháme s cukrem a kořením. Pokud jsou jablka sušší, přidáme i vodu a naplníme tím formu s těstem.
Vyválíme zbytek těsta a pokryjeme jablka. Z těsta můžeme vykrájet i tvary lístečků a horní díl těsta jimi ozdobit.
Potřeme rozšloehaným vejcem nebo mlékem a dáme do trouby.
Pečeme asi 20 minut, potom snížíme teplotu na 180 stupnů a pečeme dalších 30 minut.
Servírujeme teplé nebo studené, posypané cukrem.
Ahojky. Najde se nějaká dobrá duše co přeloží a hodí sem recept? http://allrecipes.com/…randma-ople/
Holky,
kdo se tím budete zabývat, mrknete i na tento recept od Maryny, jestli je to podobné http://www.laskominyodmaryny.cz/…y-kolac.html?
Moc děkuji.
Případně nemá někdo ozkoušeno přímo tento od Maryny?