Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky holky nemáte nějakej fígl jak se zbavit mušek v kuchyni? Přes den seděj na stropě
ráno jsem si šla dělat kafe a hejno vylítlo ze dřezu
už mám nervy že takhle v zimě jich mam doma tolik. Přitom vše mám uklizené už jsem z toho nešťastná. Díky za rady
Octomilky?
Fungovala mi past na ně- do nějakého kelímu ocet s cukrem a trochu jaru.. utopila jsem jich tam mraky.
Pátrala bych taky třeba po něčem, co je přitahuje? U mě to bylo většinou nějaké špatné ovoce a stačilo ho vyhodit a vše vyčistit a zmizely.
No mi pomohlo mít ovoce v lednici, ve špajzi v chladu. Nemít nic v kuchyni. Vždy jsem mívala jablka, mandarinky.. v kuchyni a pořád mušky. Od té doby co mám vše schované po muškách ani památky. Jak nebude po čem by šli tak nebudou mušky. V práci jsme je měli z kávových kapsi od dolcegusta.. pořídli jsme malý uzaviratelný koš a taky v pohodě.
Octomilky v zime? co tu pisou holky je pravda, ja se jich nemohla jednou zbavit, dokud jsem nezjistila ze se mi pustily do cibule a brambory (asi byla poskozena nebo mely uz tskovy hlad
)
ale jeste me napadaji ty maly cerny musky ze substratu, jsou stihlejsi nez octomily a staci si donest domu novou kytku v kvetinaci a ty mrchy ti zamori i ty ostatni (zvladnou udolat i kaktus!)
Pomáhají ty žluté lepové pasti- často vylézají z květináčů. Potom ty pasti s „tekutinou“ a ještě líp přes to třeba mikroten s minidírkami. Na noc bych ten odpad prolil horkou vodou a možná špunt… Ale že sedí na stropě je divné. Odchytal bych to vysavačem, funguje dooobře.
V létě vždycky udělám pasticku (kelímek třeba od jogurtu do toho ktreba odřezky z jablka, nebo kuličku hroznového vína, voda ocet a přes to fólií do které propichas dirky…a dobrou službu nám udělaly i úplně obyč mucholapka za 15 korun..ty jsme teda povesily kvůli klasickým mouchám protože letos jsme jich tu měli nějak moc…ale tech octomilek se tam taky nachytalo mraky
Kelímek, do toho nakrájet hodně zralý banán, přes to potravinovou folii a propíchat párátkem pár dírek. Ale koukni se, kde se ti líhnou, takhle v zimě je to divné.
@lucad77 píše: Více
Banánem se max. zadusej, ale neutopěj. Chce to kapalinu/ tekutinu
@Ivan PPZ píše: Více
Tak zpátky cestu nenajdou, tak je mi to fuk. Pak to celé vyhodím. Na banán prostě šly nejlíp, to mám ozkoušené.
Co velikost odpadkového koše? Jestli máš 60l, tak ho vyhod a kup si 10l. Budeš častěji vynášet a nic se tam nebude množit.