Jak zlikvidovat mušky

207
4.2.25 09:25

Jak zlikvidovat mušky

Ahojky holky nemáte nějakej fígl jak se zbavit mušek v kuchyni? Přes den seděj na stropě :roll: ráno jsem si šla dělat kafe a hejno vylítlo ze dřezu :zed: už mám nervy že takhle v zimě jich mam doma tolik. Přitom vše mám uklizené už jsem z toho nešťastná. Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
259
4.2.25 09:28

Octomilky?
Fungovala mi past na ně- do nějakého kelímu ocet s cukrem a trochu jaru.. utopila jsem jich tam mraky.
Pátrala bych taky třeba po něčem, co je přitahuje? U mě to bylo většinou nějaké špatné ovoce a stačilo ho vyhodit a vše vyčistit a zmizely.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7534
4.2.25 09:50

No mi pomohlo mít ovoce v lednici, ve špajzi v chladu. Nemít nic v kuchyni. Vždy jsem mívala jablka, mandarinky.. v kuchyni a pořád mušky. Od té doby co mám vše schované po muškách ani památky. Jak nebude po čem by šli tak nebudou mušky. V práci jsme je měli z kávových kapsi od dolcegusta.. pořídli jsme malý uzaviratelný koš a taky v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4368
4.2.25 11:33

Octomilky v zime? co tu pisou holky je pravda, ja se jich nemohla jednou zbavit, dokud jsem nezjistila ze se mi pustily do cibule a brambory (asi byla poskozena nebo mely uz tskovy hlad :mrgreen:)

ale jeste me napadaji ty maly cerny musky ze substratu, jsou stihlejsi nez octomily a staci si donest domu novou kytku v kvetinaci a ty mrchy ti zamori i ty ostatni (zvladnou udolat i kaktus!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
4.2.25 11:39

Pomáhají ty žluté lepové pasti- často vylézají z květináčů. Potom ty pasti s „tekutinou“ a ještě líp přes to třeba mikroten s minidírkami. Na noc bych ten odpad prolil horkou vodou a možná špunt… Ale že sedí na stropě je divné. Odchytal bych to vysavačem, funguje dooobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11868
4.2.25 12:01

V létě vždycky udělám pasticku (kelímek třeba od jogurtu do toho ktreba odřezky z jablka, nebo kuličku hroznového vína, voda ocet a přes to fólií do které propichas dirky…a dobrou službu nám udělaly i úplně obyč mucholapka za 15 korun..ty jsme teda povesily kvůli klasickým mouchám protože letos jsme jich tu měli nějak moc…ale tech octomilek se tam taky nachytalo mraky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
4.2.25 12:03

@Ivan PPZ zrovna jsem udělala přepadovku vysavačem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
4.2.25 12:03

Kelímek, do toho nakrájet hodně zralý banán, přes to potravinovou folii a propíchat párátkem pár dírek. Ale koukni se, kde se ti líhnou, takhle v zimě je to divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
4.2.25 12:29
@lucad77 píše: Více

Banánem se max. zadusej, ale neutopěj. Chce to kapalinu/ tekutinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24770
4.2.25 12:41
@Ivan PPZ píše: Více

Tak zpátky cestu nenajdou, tak je mi to fuk. Pak to celé vyhodím. Na banán prostě šly nejlíp, to mám ozkoušené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1302
4.2.25 14:38

Ja je luxuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14695
4.2.25 15:50

Co velikost odpadkového koše? Jestli máš 60l, tak ho vyhod a kup si 10l. Budeš častěji vynášet a nic se tam nebude množit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný