Jak změnit uspávání?

128
5.2.19 12:28

Jen chci ještě dodat, že spinká jednou denne většinou od 13 do cca 14:30-15. To je možná ten problém :nevim: dříve dopoledne usne také jen občas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
561
5.2.19 12:29

A co koupat dřív? Já malého koupu kolem 18-18:30, pak jídlo a kolikrát už v půl osmé uspávám. A přes den ještě spí? Jestli jo, kdy a jak dlouho?

Jo už to čtu :mrgreen: No, malý to má takhle, vstane kolem 8-9 a většinou ve 12-13 už zase spí :think: Tak hoďku, občas dvě.

Příspěvek upraven 05.02.19 v 12:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.2.19 12:30

Dávat spát dřív, ne až když je viditelně unavená

• Citovat
  • Upravit
561
5.2.19 12:32

Jinak ano, souhlasím s @lucenka, taky večer nečekám až je na malém vidět únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
5.2.19 13:10

Nám ještě pomohlo, že jsem přestala uspávat u sebe v posteli, ale v postýlce. Nejednou tam byla klidnější, když tam byla sama a měla klid. A. K mému údivu to proběhlo úplně bez pláče, ale malé bylo cca 8-10 měsíců. Už si to předně nepamatuji. Dřív usínala vozením v kočárku a pak právě nejednou v klidu v postýlce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
5.2.19 13:16

Naše dítě je se mnou v posteli neuspatelné. Musí sám do postýlky, tam si ještě chvíli hraje, povídá a většinou sám usne. Spát chodí v 19:00,nejdéle 19:30,ale to fakt jen výjimečně. Ráno se mi budí mezi 6. a 7.ranní a mezi 10:00 10:30 jde znovu do postele. Tyhle časy přesně dodržuji a zvykl si na ten režim. V poledne spí 60-90 minut. Večer by si taky hrál, ale prostě ho nenechám, večeře, koupání, zpívání a pohádka a dobrou noc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
5.2.19 13:43

Mám stejně staré dítě. Já bych řekla, že největší problém je, že si jdeš lehnout s ní. Vidí tě a chce tvou pozornost a ne spát. Já dávám dceru spát jednou přes den taktéž a to cca ve 12h a spí tak dvě hodiny. Neuspavam. Položím a zapnu kolotoč co hraje 20 minut. Přikryju dám mazlitko. Pusinku. Usne sama do 10 minut. Večer chodí spát v cca 19:30 a opět to stejné. Kolotoč, pusinka, mazlitko a do deseti minut spí. Koupeme v 19h a prohlížím si s ní knížku,mazlím… prostě takový klidný režim, aby věděla, že už se půjde spát. Pak dáme mlíko z flašky. A teda zavinovačku to teda koukám, že ještě dáváte 8o naše malá se do ní nevlezla už v 8 týdnech :lol: ze začátku se to asi neobejde bez pláče, ale zkusila bych ji dát spát samotnou. Děláme to tak od narození a je to fajn mít večer svůj klid a čas na sebe a manžela :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
5.2.19 14:07

Mám stejně starého kloučka, od narození nespavce. Ještě nedávno jsem s ním běhala po bytě, aby usnul. Dva měsíce to děláme takto : kašička, vykoupat, ještě si pohrát (čtení knížky, skládání kostek). Před půl devátou do postýlky, flaška a jsme tam s ním, ale nehrajeme si. On si hraje v postýlce, my ležíme na posteli, je zhasnuto. Přiotevřené dveře, vedle se svítí. Většinou do 15 minut spí. Trvalo měsíc, než to plně přijal. Ze začátku usínal třeba 45 minut. I hodinu. Trvalo tak tři týdny, než si zvykl, teď úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí