Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
My už nemáme prababičky, tak velké navštěvování skončilo. Takže z 24 na 25 tu budou naši, to bude kachna (. Pak někdy kolem 27 tchánovci taky na noc, to nevím co bude a pak jen kamarádka na odpoledne to dáme cukroví. Se sestřenicemi a tetami atd. se setkáváme během roku, na vánoce by to bylo hodně náročné.
Poslední roky pečeme na svátky kachnu, ale jinak vaříme na co máme zrovna chuť ![]()
Cca 4 roky zpět jsem u nás zavedla pravidlo, že 25. jsme doma a návštěvy nepříjmáme. Prostě si užíváme stromeček, pohádky a děti hračky od Ježíška. Válíme se u TV v pyžamu klidně do oběda. Protože jsme si jinak Vánoce ani pořádně neužili. Pořád jsem musela chystat nějaké jídlo pro návštěvy a nebo lítala od jednich příbuzných k druhým. Takhle nám to vyhovuje. A v rodině to naštěstí všichni chápou.
Máme to podobně 🤣 na Štěpána kachnu, na Boží hod je to, co na Štědrý den k večeři. Na Nový rok je povinná čočka ![]()
Štědrý vecer travime u našich, hlavně kvůli 93 lete babičce, která si to užívá stejně jako děti. 25. jdeme k tchanovcum, peče kachnu. Jiný návštěvy o Vánocích nedrzime, jsme s manželem oba z vetsich rodin a to bysme se asi všichni zbláznili. Napr. máme celkem 13 sestřenic a bratranců…
Letos slavíme vánoce už 23. u mojí babičky, kam přijedou moji rodiče se sourozenci (tadá cca 13 lidí), bude kachna. 24 jsme sami doma a naše tradice je, hlavně vše co nejméně tradičně, takže dárky jsou už po probuzení, jídlo je pestré. Akorát ten maraton pohádek. 25. Jsou Vánoce u partnerových rodičů (že by kachna? nebo ten kapr), tam přijedou i jeho příbuzní a zůstáváme min do 26. Okolo silvestra se jede na párty s mojí vzdálenější rodinou a to ještě zdaleka nejsou pokrytí všichni blízcí ![]()
My nikam nejezdíme
moji rodiče se staví na Štědrý den dopoledne s darkama, sestra přide zítra na kafe protože svátky slouží, přitelovo rodina je v zahraničí tam se letos nedostanu, a jiné příbuzné nemáme. Akorát plánuji navštívit mezi svatkama 2 kamarádky, které jsem déle neviděla ale na to se těším ![]()
u nás je jede 24. na hřbitov k rodičům, tam si dám s dětmi polívku a pak hurá domů ke stromečku. 25. jedeme k rodičům budou tam moji sourozenci na oběd a budeme mít maso na štávě a br. knedlík a a na druhý svátek vánoční jde manžel si zaběhat nějaký vánoční maraton a pak jede sám se svým rodičům. Já tam s dětmi nejezdím, mám své důvody. takže budu s dětmi zalezlá u televize a koukat na pohádky. Oběd budeme mít na druhý svátek od mých rodičů. Pak jsem doma a na Nový rok jedeme k mým rodičům.