Jak zvládnout ignoraci

191
5.5.14 22:53

Jak zvládnout ignoraci

Ahoj maminky,
stala se mi poprvé v životě taková věc, že někdo, s kým jsem se normálně v pohodě stýkala, se změnil bez zřejmého důvodu. Jsem necelé dva roky v novém bydlišti a ještě k tomu na mateřské s dvouletým synem, takže si vše dost beru. Stýkali jsme se pravidelně s jednou maminou, co má stejně starou holčičku. Postupně to začalo upadat. Pořád častěji se stávalo, že jsme se potkaly, sotva mě pozdravila a nemluvila. Brala jsem to tak, že má prostě blbou náladu, takže jsem povídala, usmívala se a ona po nějaké chvíli začala zase komunikovat a chovat se přátelsky. Jenže potom už jsem takhle „prolamovala ledy“ při každém setkání. Navíc jsem zjistila, že když jsme v kolektivu, tak se k ostatním takhle nechová. Vše završila změna chování k mému synkovi. Ještě před druhým rokem nosil plenky a její holčička už dávno ne. Začala přede mnou povídat své dceři, že Tomík je ještě mimino a ona už je velká šikovná holčička apod. Přestala jsem se vnucovat a už jen pozdravím. Ona mě naprosto ignoruje. Děti se ale, když se potkáme na hřišti nebo nějaké akci, mají pořád rády a hrají si spolu. Jsem na její holčičku milá, jako vždycky, ona ale Tomíka ignoruje stejně jako mě. :zed: Setkáváme se v kolektivu jiných matek a je to fakt nepříjemné. Pozdravím, občas se jí i na něco zeptám, ale prostě mě ignoruje nebo mě odpovědí nějak „setře“. Tohle jsem fakt nikdy nezažila. Jsem introvert a setkávání maminek, které často pojí jen to, že mají stejně staré děti, je samo o sobě náročné… a teď k tomu tohle.
Jak prožíváte mateřskou v tomto směru. Řešíte vztahy víc, než předtím? Stalo se některé něco takového?
Moc si vše beru, to je na tomhle románu, co vám tu předkládám vidět, prostě nové působiště, mateřská a do toho brzy čekám další přírustek. 8o Děkuji všem za odpovědi a postřehy. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
637
5.5.14 22:56

Ahoj je to divné nenamluvil jí někdo něco o tobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
5.5.14 22:57

Pokud jí bereš jako dobrou kamarádku, zeptala bych se jí narovinu, v čem je problém. Pokud to byla známá a vídaly jste se jenom, protože máte děti, kašlala bych na to a ignoraci bych řešila taky ignorací. Myslím, že nemáš důvod se někomu vtírat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
5.5.14 22:58

Nebyla jsi třeba až moc vlezlá? Některé matky (i já) to nemají rády… Tím to nemyslím nějak zle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
5.5.14 22:58

Proč se ji nezeptáš, co se stalo? :think: Na tom přece není nic vlezprdelkovatého. Proběhly nějaké drby, jinak tomu nerozumím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
5.5.14 22:59

Nikdy jsem se s matkami nestýkala a mám pokoj..lepší zajít na kávu s chlapy..ty nejsou slepiciozní a většinou řeší věci narovinu..
Třeba ti kámoška závidí, proto se chová jako nána.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1088
5.5.14 23:01

@peggy.sl tak tak, proto jsem skoro veškerý čas na rodičáku trávila venku s malým sama. Nemám na tohle nerva :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
5.5.14 23:06

Tak asi si udělala / děláš něco, co té paní vadí a ona to holt řeší takhle. Kolikrát tu jsou diskuze o známostech z pískoviště, které daným uživatelkám nevyhovují a tam se radí právě ta odtažitost, u tebe to moc nefungovalo, tak nastoupila ignorace, no. Ne každý má koule na to, říct narovinu „hele vadí mi točitamto, raději se nebudeme tolik stýkat.“
Neřešila bych to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
5.5.14 23:08

@peggy.sl Ahoooj
Pardon za OT, ale jste 7. 6.doma??? :mrgreen:

ZAkladatelko,
zeptala bych se na duvod, pokud by mi za to stala. Pokud ne, nic bych uz dale neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
5.5.14 23:11

Jako bych to psala já… taky si teď na rodičáku vše víc beru, člověk má totiž víc času se v těch vztazích „patlat“ a řešit to. Sama jsem se se změnou životního stylu dost prala. Neměla jsem skoro žádné kamarádky s dětmi a pokud jsem byla zalezlá doma, byla jsem nepoužitelná. Takže jsem si dost pracně vybudovala kolem sebe síť mamin s dětma, ale časem se v některých takových nově budovaných vztazích začaly objevovat trhliny a ty mě pak začaly ubíjet snad víc, jak ta případná izolace doma. Takže jsem to musela vzít pěkně z gruntu a přiznat si, která „kamarádství“ mi sílu berou a která dávají. Podle toho jsem se musela chtě nechtě zařídit. Myslím, že bys něco takového měla udělat i ty, ale jestli můžu radit - určitě si to s tou známou vyříkej. Sice si na jednu stranu můžeš říkat, že ti to může být jedno a budeš jí taky ignorovat, ale podle toho, co píšeš, tě to trápí a musíš se dozvědět, co se stalo a proč, jinak tě to bude akorát ubíjet. Nic horšího, než že se spolu pak nebudete bavit, se stát nemůže! Nebo ta druhá mamina řeší nějakej svůj velikej problém a říká si tím, dost neohrabaně teda, o pomoc, ale to je tak tipuju. A nebo si tě jenom neváží, ale každopádně bys jí měla říct, co se jako děje, abys to mohla případně v sobě dořešit a udělat za tímto „kamarádstvím“ definitivní tečku. Jednou se ke mě takhle začala chovat spolužačka na SŠ a po 10 letech mě kontaktovala a vysvětlila mi, že v té době se jí začínala rozjíždět deprese, ze které se do dnes léčí, takže i odtud může vítr foukat. Tak hodně štěstí při pátrání po příčině!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
5.5.14 23:12

Jen me napadlo kdyz pises, ze brzy cekate dalsi prirustek - treba ta dotycna chtela deti brzy po sobe a nedari se ji, a tak zavidi, ze ty uz budes mit druhe a ona ne, neni to mozne?
Mne se totiz presne to same stalo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
5.5.14 23:12

Podle mě je důležitá ta předposlední věta.. pokud si vážně ty sama nejsi vědoma nějakýho podrazu, pak myslím, že ti závidí to těhotenství. A to i v případě, že druhé dítě ještě nechce. Závidí, že ty jsi happy a snaží se tě proto shodit. Pokud jsi ji měla ráda, zkus s ní na rovinu promluvit, myslím, že se vyčistí vzduch. :palec:

Byly jste stejné, ty máš teď jako matka v jejích očích „náskok“, tak tě chce shodit, - jen tip. ;) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
5.5.14 23:24

No jenže ona je též těhotná. Je dost nesebevědomá a moc se chce přátelit. Účastní se všeho, co se zde šustne. Myslím, že by měla být šťastná, protože se vše daří a má i dost kamarádek (když jsem ji poznala, tak neměla nikoho) Já jsem samotář a možná ode mě čekala něco víc… Mezi mmaminy chodím jen kvůli malému, protože jsou tam děti. Znám tu jen jednu, se kterou si opravdu rozumím.
Se ženskýma to neumím. Proto jsem dělala jako by nic, místo abych se zeptala, co proti mně má. Asi to byla chyba, ale už je pozdě. Už se nedokážu zeptat a jen mi je strašně nepříjemná ta ignorace. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
5.5.14 23:28

A ještě dodám, že mě to trápí kvůli Tomíkovi a Kačence (té její holčičce). Je vidět, že se byli zvyklí vídat a rozumí si. Nechci jim to odpírat kvůli tomuhle záhadnému chování. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
5.5.14 23:36

@NelaS Tak ne každý si sedne s introvertem, mně už odpadlo za život takových přátel :nevim: Za některé krachy vztahů si můžu sama, za jiné mohou druzí a další prostě vyšuměly samy od sebe. Já si jako introvert moc nerozumím s extroverty, naopak to asi bude podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí