Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj,
tak pokud chceš pesana, který má být rodinný obránce a zároveň rodinný příslušník, tak ti doporučuji hovawarta. Má úžasný charakter. Rozhodně bych nevolila rotvajlera, bála bych se o děti… Přihazuji odkaz, kde se dozvíš víc a fotečku.
http://www.hovawart.cz/…t/povaha.php
Ahojky,
s manželem máme rotvajlera.Když si mě přivedl domů pes už byl dospelý, ale i tak mě bezvadně přijal a zbožnuje mě. Ted čekáme první díte a taky jsem zvědavá jestli to dobře dopadne a on ho přijme.
Zkušenosti mám takové že na cizí je podle toho kdo se mu líbí ale za rodinu by položil život.
Spíš bych měla strach z toho že pes nezná svoji sílu a kolikrát by porazil i mne,ale zlý úmysl v tom není spíš taková neohrabanost a obrovská radost.
Ahojky chtěly bychom si pořídit pejska ale malého do bytu ale takového aby nelínal, jaké rasy mám hledat?
@pavla.velova píše:
Ahojky chtěly bychom si pořídit pejska ale malého do bytu ale takového aby nelínal, jaké rasy mám hledat?
doporučuji tibetského teriéra…ten má i srst se samočistící funkcí - nesmrdí…
@pavla.velova píše:
Z tzv. nelínacích plemen připadá v úvahu pudl, a pak některá plemena, jejichž srst se upravuje trimováním - west highland white teriér (vestík), Irish soft coated wheaten teriér (softík),to ale neznamená, že z těchto psů nevypadne ani chloupek…jen jich vypadává málo - mnohem méně než např. u NO
Pak taky např. čínský chocholatý pes, či mexický naháč (kteří nemají srst skoro vůbec, ale jsou i jedinci se srstí /
My mame jorksira, doma opravdu nemame ani chloupek
Jeste nelinaji pudlici.
Malý a nelínající je třeba jorkšír, bišonek, boloňský psík,… je třeba počítat s tím, že by se tihle psi měli česat (alespoň občas ty chlupy vyčesat)- pokud ho neostříháte uplně nakrátko… hodně bych se i zaměřila na to, co od pejska očekáváte…chcete živého psa, se kterým budete dost venku, nebo radši psa, kterej bude vyloženě gaučák…atd…
Já mám teda něco mnohem většího, ale chtěli jsme minulý rok ještě trpasličího jezevčíka nebo malýho pudlíka
Nakonec máme chlapečka a jeden pes nám bohatě stačí. Jsou to takový dvě miminka..
Nebo nějakýho malýho chudáčka z útulku ![]()
My mame jorkšira nikde ani chlup a navic je to mazel umazlenej miluju ho, nase psi miminko
nevyžaduje si moc pohybu, moc toho neujde na delsi prochazce mi skrabe na nohy a chce vzit do naruce, zalezi jakeho pejska byste chteli povahove my mame postelovyho ![]()
Příspěvek upraven 24.06.14 v 21:05
Taky máme jorkšíra a je to miláček. V životě jsem nikde nenašla jeden jediný jeho chlup, za to mých vlasů je všude plno.
![]()
No spíše nějakého gaučáka a co čivava krátkosrstá také línají?
Pořiďte čuníka!
kamarádky mají a prá hlídá víc, než ovčák, ale přitom je mazel ![]()