Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, neví někdo? Prý máme 2 samičky, ale jedna z nich strašně přibrala, má obrovské břicho a neustále žere, anebo aspoň žrádlo vyžaduje a taky hodně pije. No a v neposlední řadě jsem dnes měla pocit, když jsem ji držela v ruce, že se jí v tom břichu cosi hýbe!!!
Ta druhá „samička“, kterou jsme si přinesli dřív, začala po příchodu té (aktuálně) tlusté a mladší jakoby vrnět a kolíbavě chodit, dělala kopulační pohyby. Ale na netu psali, že to dělají i samičky..
Já nechci malé morčata! Co bych s nima dělala? Přítel by je určitě hned chtěl dát hadovi místo myší. A navíc, když je nechám po porodu spolu, tak může ihned znovu zabřeznout že???
Březí morčata vydávají často takový zvuk jakoby bublaly nebo jak to popsat.
jasně, že je březí, stalo se nám to kdysi taky, donesli jsme si ze zverimexu malé morčátko a ono rostlo a tloustlo, najednou mělo strašné břicho, já nejdřív myslela, že je nadmuté, ale jak jsem je držela, tak jsem cítila, že se mu v břiše něco hýbe a za pár dní byly na světě další dvě morčátka ![]()
až malinko povyrostly, tak si je vzala ta paní ze zverimexu na prodej ![]()
Morčata se množí hrozně rychle.Pokud je po porodu necháte spolu,tak hned bude znova březí.Snad ani neodpočívají…
kde jste obe samicky kupovala? urcite doporucuji samce oddelit aby mela samice klid na porod a NECHAT dale oddelene jelikoz by samec znovu samici nakryl. Hadarum asi moc nepomuzou, doporucuji po odstaveni TJ. PO 3 -5 tydnech zkusit dat inzerat na http://www.kralici.cz/morcata nebo zkusit udat do zverimexu,do detskeho domova ci do prirodovedneho krouzku.
V pripade problemu pri porodu doporucuji volat vet
Příspěvek upraven 18.11.10 v 19:43
mala morcatka muzes prodat nebo darovat, jo a had ma radsi mysky, ty jsou nahate, morce ma chlupy, musis je kazdopadne oddelit a to na vzdy jinak bude morcat plno
vyfot toho samce, at mrknem jestli je to kluk
Nechci bejt nějk moc oškliva, ale varianta dát je hadovi je taky řešení, uštříte na myškách…
Tedy pokud by mu chutnali… ![]()
Příspěvek upraven 18.11.10 v 19:39
presne:D vyfotit oba …
jizvikova: prodat? hehe vzdyt to newbude mit ani VP
Nejvetsi blbost, kupovat zvirata ve zverimexu…
od ceho mame CHS?
a co že nemá ani VP,to je jako neprodejné?!!!
s papírem nebo bez!pořád to můžou být roztomulý prckové ![]()
Monjie píše:
presne:D vyfotit oba …
jizvikova: prodat? hehe vzdyt to newbude mit ani VPNejvetsi blbost, kupovat zvirata ve zverimexu…od ceho mame CHS?
Já bych si morče narozené doma od někoho klidně koupila, radši než ze zverimexu… Mmch o naší Bubině tvrdili, že je holka, tak jsem jí nedávno domluvila ženicha (já bych miminka naopak chtěla…) a Bubinka milá je chlap. Takže tak s odborností ve zverimexech…
pipet: presne … navic je obvykle zavsivene nakryte, hnus… lepsi brat od chovatelu nebo mazlickaru:)
pipet pokud chces morceci prtousy:) zkus dat inzerat na web http://www.kralici.cz/morcata
breaker samozrejme prodejne, ale nevim jestli nekdo koupi:) spis bych dala zadarmo …co chces pak na nem nakryt?
Monjie : tak třeba u nás jsou dva zveráky-oba soukromníci podnikatelé,ale zodpovědní,když jsem do nějakého dával morče,tak si vzaly max dva kusy,a jak se o ně pěkně staraj..
navíc ani neprodávaj pro hady,ale na mazlíky ![]()
jj určitě jen darovat,ale spíš jsem chtěl říct to že všichni zavrhují morčata ke kterejm není papír,já chovám morčata na mazlíky bez papírů a normálně je prodávám(mám jen hobby chov,nesnažím se na nich vydělat)to je jako kdyby tu někdo napsal že pes bez papíru nemá hodnotu,ale když se podíváš na ty smutné oči tak na ten papír zapomeneš,dyť u morčat je to skoro to samé
![]()
jiste, ale je skoda dat mala morcata pred odstavenim pro hadare ne?:(