Jaké auto první?

83
4.4.16 19:00

Jaké auto první?

Holky, budu si pořizovat nové auto, řidičák mám deset let, jezdila jsem dohromady asi tak 5krát a to v malém twingu…takže nejsem vůbec vyježděná, měřím 155cm a teď potřebuji poradit, chtěla bych malé auto, ale zase abych vzadu mohla vozit dvě děti a ne úplně seseklý zadek, kvůli případnému nárazu a bezpečnosti dětí…nemám vůbec zkušenosti, ale vím, že potřebuji auto, ve kterém budu mít přehled, ve které budu pořádně vidět ven a budu přilepená skoro na okně:)) což znamená, aby to bylo výškově nastavitelné…holky, která jste prťavá a potřebujete být nalepená vepředu a jaké auto do začátku byste mi doporučili? Cena do 100tisíc strop…děkuju za vaše typy a rady :) :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
blabla123
4.4.16 19:09

Jsem zvědavá na rady, jelikož auto do 100 tisíc si nedokážu představit (pokud má být nové).

Jinak doma máme toyotu yaris, to je takové malé prdítko. ;)

• Citovat
  • Upravit
M-A
689
4.4.16 19:09

Řídila jsem jednou Peugeot partner a docela fajn, takový posez jak v dodávce, přehled, velký kufr… Já mam fabii a je to moje láska :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
858
4.4.16 19:12

Nejsem malá, ale zkus VW Golf IV. nebo V. generace. Moje malá kamarádka jezdí čtvrtou a dobrý, vozíteda jen jedno dítě, ale máme vyzkoušeno, že 2 se vlezou bez problémů taky. I kočár dáš do kufru. A nebo pak tu pátou generaci, to auto je o kousek větší, i kufr je větší. Určitě velmi bezpečné. A čtverka byla před rokem okolo 60 000, pětka okolo 130 000, ale třídveřová varianta se dá koupit i za sto. Ne v bazaru, tam si nadsadí, myslím třeba na bazoši a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101642
4.4.16 19:14

@Šmušmu Třídveřová verze se 2 dětma - to je za trest…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.4.16 19:18

@blabla123 nové pro mě, jinak samozřejmě ojeté, špatně napsáno :))jo, ta s emi moc líbí, má výškově nastavitelná sedadla, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.4.16 19:19

Určitě pětidvéřák…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
4.4.16 19:22
@edithaaa píše:
@blabla123 nové pro mě, jinak samozřejmě ojeté, špatně napsáno :))jo, ta s emi moc líbí, má výškově nastavitelná sedadla, prosím?

Bohužel to netuším :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23847
4.4.16 19:24

Já mám sice opačný problém s výškou, ale co Ford Fusion? To má kamarád a je to takové malé prdítko, ovšem je to pětidvéřák a má prostorný kufr :palec:
EDIT tedy myslíš ojetinu, do 100 tis nové - tak leda nějakou oplachtovanou motorku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
4.4.16 19:27

Nejdřív dotaz, kolik toho najezdíš? Budeš jezdit víc kratších tras a nebo sedneš ráno do auta a pojede do práce cca 30 km a 30 po práci zpět. Zbytek občas nějaký výlet. Přibližný nájezd za měsíc nebo za rok. Uvidíme zda benzín nebo naftu.
100 tisíc máš na auto a další cca 1/4 na počáteční servis ( rozvody, oleje, nějaké ty destičky brzdovéa podobně) a nebo máš 100 tisíc a na servis nic bokem?
Potřebuješ kombi? Budeš v tom vozit z 95% v kufru jen vzduch a nebo bude mít nějaké využití? Hodláš auto dávat do autorizovaného servisu a nebo máš nějaké šikovného známého auomechanika který tě nenatáhne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
4.4.16 19:29

100tis se vším všudy, krátké trasy, občasný výlet, nevyužitý kufr,..šikovný známý automechanik..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
4.4.16 19:54

Volkswagen lupo malinké autíčko s nastavitelnýma sedadlama a i volantem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
4.4.16 20:08

Já bych do těch malinkých aut nešla- bezpečnost je tam jinde, než u bytelnějšího, většího, leč za ty prachy staršího auta. Když vidím ve zprávách co ti zbude z takové fábky při bouračce.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
Anonymní
4.4.16 20:16
@Frnda píše:
Já bych do těch malinkých aut nešla- bezpečnost je tam jinde, než u bytelnějšího, většího, leč za ty prachy staršího auta. Když vidím ve zprávách co ti zbude z takové fábky při bouračce.. :nevim:

Přitom Fabi I. generace je považována za nejpevnější vozidlo své kategorie. Takže bych tu Fabku zase tak nazatracoval. Je jedno jestli to ve 150 napereš do pevné překážky. Vnitřní zranění způsobená kynetickou energií ti vytrhnout orgány a tahle zranění jsou neslučitelná se životem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová