Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, poradíte dobré granule pro malou labradorku? A rovnou obchod kde je kupujete? Nejlíp bez poštovného
Díky
@mikitaa nějaký obyčejný, tuším štěněcí Pedigree. Ještě jí nemáme, až za týden tak aby měla něco lepšího.
My kupujeme pře Happypet, jsme spokojený. Dlouho jsme měli Eucanuba granule, ted jsme presli na Brit Premium - jsou prý z těch cenově rozumnějších kvalitní.
A štěně jsme ještě dokrmovali tvarohem s piškotama nebo s oves. vločkama na doporučení veterinářky.
@Diana.Kyss píše:
@mikitaa nějaký obyčejný, tuším štěněcí Pedigree. Ještě jí nemáme, až za týden tak aby měla něco lepšího.
já bych na granulých nešetřila, ono se to projeví jinde a budeš doplácet na vitamínech apod.
@Neoenc Jo kamarádka taky krmí Britem a cenově jsou docela dobrý…ale výběr je fakt velkej tak nevím ![]()
@Diana.Kyss píše:
Ahojky, poradíte dobré granule pro malou labradorku? A rovnou obchod kde je kupujete? Nejlíp bez poštovnéhoDíky
Ahoj
už máme druhou labradosrku a krmění jsme vyzkoušeli opravdu dost. Až si přivezeš štěně domů tak by ti měl chovatel říct čím krmil a trošku ti dát sebou domů
Dávali jsme od štěněte Purinu pro-plan robust to je pro psy velkých plemen ( objednáváme na Mall.cz nebo krmeni.cz ) to je až do 2 let. Teď nám veterinář doporučil krmení Orijen, které obsahuje 80 procent masa což jiné granule ne ty mají ve složení sloju, ohiloviny a toho masa nic moc. Jelikož má labrador sklony k obezitě tak se krmí menší dávkou než je uvedeno na obalu krmiva.Ale tvůj veterinář ti určitě poradí. Určitě na krmení nešetřit!!! Taky štěněti dávat tvaroh s piškotem, býlí jogurt ( ne často ) a můžeš i vývar ![]()
Zkus tyhle http://www.happypet.cz/…rava-zdarma/
je to podle váhy psa v dospělosti, štěněti jsme dávali denní dávku rozdělenou na 3části (ráno, odpoledne a večer), namočený do vody. Je lepší tu denní dávku rozdělit kvůli možnému přetočení žaludku, ale to vám asi řekne i ten chovatel, od kterého pejska budeš mít nebo veterinář.
Já kupovala Bosch pro štěnata a Eukanubu. Bosch měla ale raději Eukanuba ji tenkrát moc nešmakovala, ale ted ji chutná když už je dospělá. Mám ale jiné plemeno středního vzrůstu.
Jo a když budeš přecházet na jiné krmivo tak ho ze začátku míchej stím stávajícím, protože kdyby si jí dala hned něco jiného mohla by mít třeba průjem. Musí si na ty nové postupně zvyknout
Štěně jsem krmila i 4× denně po menších dávkách a teď v dospělosti dávám 2× ( ráno a večer ) rozdělenou jednu dávku. Je to lepší, protože, když dostává jen jednou denně tak pak vyhladoví a mívají reflux žaludečních šťáv a to není pro pejsky dobré.
Jsem na kočky, ale…
O psech taky něco vím ![]()
Pokud štěňátko bylo krmeno Pedigree, tak bych ho do začátku koupila, jelikož může mít štěně průjem ![]()
Po týdnu bych změnila granule.
Určitě nekupovat: Zmíněný Pedigree (Musíte ho, ale koupit), Darling, Friskies, Propesko apod.
Chválené kvalitní značky: Brit Premium, Hills, Brit Care, Royal Canin, Pro Plan, Ontario atd.
Mezi špičky patří: Artemis, Taste of The Wild, Acana, Applaws, Orijen… Jsou samozřejmě dražší, ale nejsou tam žádné obiloviny.
Já kočce Budu kupovat ten Taste Of The Wild ![]()
Doporučila bych obchod www.spokojenypes.cz a www.profizoo.cz
Spokojeného psa mám vyzkoušeného, ale profi zoo zatím ne ![]()
Ahoj my měli labradorku na Acaně, pak na Chicopee a teď nám nejvíc vyhovuje Brit Premium. Myslím, že jsou dost kvalitní a cenově výhodné. Krásně po nich prospívá a chutnaj jí. Objednávám na www.svetzviratek.cz , mají tam akce, kdy poštovné je zdarma.
Z toho řekněme v nižší cenové relaci bych doporučila toho Brita. Pokud chcete opravdovou kvalitu, pak Orijen, Taste of Wild, já teď budu brát Earthborn Holistic (Primitiv nature-bez obilí)… Když trochu zagooglíš, dá se najít seznam opravdu kvalitních granulí, každý rok aktualizovaný… Nejlevněji pro velkého psa vyjde BARF, ale je s tím víc práce a pro velkého psa bych určitě přidala nějaký doplněk na klouby.