Jaké jméno k Šimonovi?

Anonymní
26.7.16 23:12

Jaké jméno k Šimonovi?

Ahoj holky, čekáme druhyho chlapečka a porad si nevíme rady se jménem. Doma už máme Šimonka, tak aby se to k sobe pěkně hodilo. :) Matěj Matouš ani Matyáš nepřipadá v úvahu, ty už v rodině mame.
Díky za tipy ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8923
26.7.16 23:14
@Anonymní píše:
Ahoj holky, čekáme druhyho chlapečka a porad si nevíme rady se jménem. Doma už máme Šimonka, tak aby se to k sobe pěkně hodilo. :) Matěj Matouš ani Matyáš nepřipadá v úvahu, ty už v rodině mame.
Díky za tipy ;)

Třeba Štěpán?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
26.7.16 23:14

Jachym :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mila.dka1
26.7.16 23:16

Kamarádka má Šimona a Samuela…

• Citovat
  • Upravit
189
26.7.16 23:16

Jakékoliv, narodí se nový jedinec zcela nezávislý na starším sourozenci, tak nějak není důvod ladit jména, aby se k sobě hodily. Máme Romana, Šimona a Mikuláše. Dejte prostě jméno, které se líbí hlavně vám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8923
26.7.16 23:17

@Ela515 Tady někdo pořádně nečte :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
26.7.16 23:30

Matouš. A co ze je v rodine? My mame 3 Martiny a 2 Ondrase

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
26.7.16 23:31

Matěj :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1093
26.7.16 23:32
@Anonymní píše:
Díky za tipy ;)

Skoda :) Matouš by byl super :pankac:

Vzpomínám si :mrgreen: Jednou jsem takhle seděla v čekárně. Vyšla sestra a povídá Simon a Matouš.. Ja dostala takovej záchvat smíchu, ze jsem musela odejít. Ten den jsem to uz nedala :mrgreen:

Příspěvek upraven 26.07.16 v 23:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
26.7.16 23:36
@Raspusha píše:
Skoda :) Matouš by byl super :pankac:

Znám takovou rodinku. Šimon a Matouš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
26.7.16 23:37

Mám Lukáše a Radima, pro třetího chlapečka je ve hře jméno Jáchym a Šimon :-)

• Citovat
  • Upravit
150
27.7.16 00:07

Tak my teda máme Šimonka, Matouška (jo a navíc jsou dvojčata) a Tobiáška :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
27.7.16 00:23

Tomáš, Lukáš, Štěpán.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
27.7.16 00:28

hm

@Anonymní píše:
Díky za tipy ;)

Tak za prvé - neřídila bych se tím, jestli někdo v okolí už jméno má nebo ne. Pokud se vám nějaké hodně líbí a nechcete dát jiné, tak dejte jméno klidně i po tátovi - vím, není to ideál, ale lepší, než jméno, které by se vám nelíbilo.

Za druhé - souhlasím s tím, že jména sourozenců se k sobě hodit vůbec nemusí, každý z nich je originál-něco jiného by asi bylo, kdyby to byli dvojčata, ale jelikož to budou sourozenci, tak klidně jiné.

Líbila by se mi například jména Samuel, David, Jakub, Tobiáš, Matyáš (i když je v rodině), Martin, Marek, Lukáš, Sebastian, Tomáš, Petr, Jiří, Ondřej. Hodně záleží na vašem příjmení, zkus si křestní jméno napsat společně s příjmením a vyslovit si to-jestli k sobě ladí. Jsou určitá nepsaná pravidla-například k dlouhému příjmení spíš kratší křestní jméno a naopak, nebo aby křestní jméno nekončilo na písmeno, na které začíná příjmení (kvůli vyslovení), apod.. Ať hezky vyberete! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
27.7.16 00:29

:-)

@Ela515 píše:
Omlouvám se. Ale ten Matyáš, hezky cesky, se hodi proste nejlip. :think:

Souhlasím-taky se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit