Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@renkova píše:
Dobrý den, s manželem se stále nemůžeme dohodnout, jaké jméno vybrat pro chlapečka. V prosinci totiž čekáme druhé mimi, pohlaví ještě nevíme. Pro holčičku máme vybrané Luciana, pro chlapečka stále nevíme?Zda-li Maxim, Jakub, Eliáš, Jonáš, Šimon (edit)
Starší brácha se jmenuje Matyáš a příjmení je Řeněk, děkujeme
Příspěvek upraven 29.06.13 v 20:35
nic co končí na Š - to se s příjmením nedá vyslovit, ostatní jdou všechna.
@Saroya Matyáš Řeněk jde úplně v pohodě, nevím, proč by nešel třeba Eliáš Řeněk? ![]()
@renkova píše:
@Saroya Matyáš Řeněk jde úplně v pohodě, nevím, proč by nešel třeba Eliáš Řeněk?
no já právě nemám pocit, že to jde v pohodě. ale pokud se ti to dobře vyslovuje a i dítěti a ostatním, tak není co řešit. mně to přijde hodně krkolomné a člověk se v řeči musí zastavit, neřekneš to správně rychle za sebou. vybírala bych takové, které končí na m nebo n.
@Saroya Mě se i ten Maxim zamlouval, nejraději bych dala jen čistě Maxe, ale to by nesedělo k Matyášovu jménu.
Za mě Jakub…mezi Eliášem a Jonášem raději Jonáše.
Ale to je můj názor - tak se ho zeptej, jak se chce jmenovat ![]()
K čemu cizí ženský na emiminu ![]()
@Handah Ano, zeptám se
Ptala jsem se i Matyho, ten mi řekl, že by rád všechny jména
Takže podle něj by to měl být Maxim Eliáš Jonáš Jakub Řeněk ![]()
@renkova píše:
@Handah Ano, zeptám sePtala jsem se i Matyho, ten mi řekl, že by rád všechny jména
Takže podle něj by to měl být Maxim Eliáš Jonáš Jakub Řeněk
no! super, to se bude vyslovovat dobře
a jak jsi to u Matyho poznala, kopal?
A Šimon by zněl taky hezky, jak tu někdo psal, že končí na „n“ ![]()
@Saroya Jak jako kopal? ![]()
@Handah To ano, ale jak jsem psala, svátek, narozeniny a Vánoce v jednom měsíci ![]()
Z Tvého výběru se mi nejvíc líbí Jonáš. Vzhledem k příjmení bych ale dala obdobné jméno, Jonatán. Je jich strašně málo - máš docela exotický výběr jmen, až na Jakuba - a svátek má 26.11.
@renkova mě to tak jen napadlo, když jsem si řekla Matyáš.. Jinak mezi Eliášem a Jonášem bych volila Jonáše