Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zajímalo by mě jestli je tu nějaká žena-tchýně, jaký má pohled na svoji snachu, jak ji vnímá, jaký k ní má vztah, co ji třeba vadí?
Já sem teda snacha ale zajímalo by mě jaký máš na to pohled ty?? problémy atd. My žijeme ve společné domácnosti takže o to je to težžší ale snažíme se to zvládnou řekla bych že tak na 80 % fungujem ale někdy je to hrůůůůůza
Mluvim jako snacha, tchyne me bere jako vlastni, jako by jsme se synem(muj chlap) byli oba jeji, tak to citim, tak mi to dava znat.co ji na me vadi? myslim ze trochu odlisny styl vychovy k detem, a to ze nemam rada sladky, ze jsem hubena, ze nechci odpocivat kdyz me vyhani atd…nejvic si uzivala, kdyz jsem u nich nedavno lehla a ona se mohla starat i o me
…co mi vadi na ni? ze rozmazluje prehnane nas vsechny, takze i trochu odlisny jidelnicek a vychova a ze mi sladky nuti 7 let
…jo a jeji vseobecny prehled, chytra zenska a ja na materske krnim a nechytam se :…proc se vlastne ptas???
Já jsem tchýně, mou EX snachu jsem prokoukla při prvním setkání s ní a nespletla jsem se.Byla to vypočítavá, prolhaná a úlisná mrcha. Nynější snacha je fajn, rozumíme si.
Za mě je důležité, když si rozumí mladí spolu a od toho se podle mě odvíjí i vztah tchýně-snacha i tchýně-zeť.
Jsem se svojí snachou spokojená a kdybych snad někdy nebyla, vybavím si ty,,pipky" s kterýma se syn stýkal než ji poznal a říkám zaplať pánbu za to".Hodná, slušná holka, domácnost vypinglovanou, o syna i vnuka vzorně postaráno, mám z nich radost.
Moje snacha je v pohodě ![]()
Já teda neřeším, jak má „vypiglovanou“ domácnost, to mi přijde podružné. Spíš oceńuju, že se se mnou snaží vycházet, i když už se synem nejsou. A nezachoval se k ní hezky.
@alun-ka hezky ![]()
já sama jsem teprve snacha, a když vidím, jak moc se tu píše na téma snacha-tchýně a většinou z pohledu snachy, tak by mě zajímal i názor tchýní, protože když jsem hledala nějakou takovou diskusi, tak jsem zjistila, že tchýně prostě nepíší a asi si nestěžují ![]()
A vlastně mě zajímá v jaké roli jednou budu, jak se budu cítit, a jak se vlastně chovat k té své tchýni, abych se nechovala nějak blbě, prostě co jí na mě může vadit..
Já budu taky jednou (teda doufám
) trojnásobná tchýně, tak mě to taky zajímá ![]()
A to by me zajimalo…takova OT:pomohly by jste snase se kterou mate dobry vztah(i se synem, treba jak jsem psala ja)kdyby se k ni vas syn zachoval vselijak(treba nevera)?myslim treba kdyby k vam prisla s tim, ze potrebuje odejit a nema penize? Me se to diky bohu netyka a snad nebude, ale casto ctu diskuse, kdy se zena nema jak dostat od muze, jeji rodina nepomuze a v hlavni roli jsou penize, jak jinak na RD. pomohly by jste i kdyz syn, je proste vas syn? nemyslim nasilnika, hrace, fetaka-obyc chlapa. casto holky pisi, ze tchyne drzi pri diteti a tecka(prijde mi to lito, kdyz do nedavna byli vsichni,,rodina..)
@wildcherry Nevím, nedovedu si to vůbec ještě představit
taky mě zajímají názory ostatních ![]()
@wildcherry píše:
A to by me zajimalo…takova OT:pomohly by jste snase se kterou mate dobry vztah(i se synem, treba jak jsem psala ja)kdyby se k ni vas syn zachoval vselijak(treba nevera)?myslim treba kdyby k vam prisla s tim, ze potrebuje odejit a nema penize? Me se to diky bohu netyka a snad nebude, ale casto ctu diskuse, kdy se zena nema jak dostat od muze, jeji rodina nepomuze a v hlavni roli jsou penize, jak jinak na RD. pomohly by jste i kdyz syn, je proste vas syn? nemyslim nasilnika, hrace, fetaka-obyc chlapa. casto holky pisi, ze tchyne drzi pri diteti a tecka(prijde mi to lito, kdyz do nedavna byli vsichni,,rodina..)
Já snaše pomohla. Syn je blb na entou. Například jeho zajímavá úvaha, žze získá syna do péče a budu se o něj starat já…
Ale ta situace, kterou popisuješ. No, ono jak se říká, každá mince má dvě strany. A i když teď máš pocit, že „jasně je pravda na straně ženy“, ale když přijde tvůj syn a řekne „hele mami, to bylo tak a tak“, uvidíš to jinak. (když to bude normální situace)
@eshta píše:
@wildcherry Nevím, nedovedu si to vůbec ještě představittaky mě zajímají názory ostatních
Máš tři kluky, koukám. Tak to se připrav, že budeš možná „babička druhé kategorie“. Stačí si přečíst diskuze tady na emiminu „nechci dávat dítě tchyni, moje máma, tý věřím, ale tchyni, ta všechno dělá špatně…“
@Bábrdl píše:
Já snaše pomohla. Syn je blb na entou. Například jeho zajímavá úvaha, žze získá syna do péče a budu se o něj starat já…Ale ta situace, kterou popisuješ. No, ono jak se říká, každá mince má dvě strany. A i když teď máš pocit, že „jasně je pravda na straně ženy“, ale když přijde tvůj syn a řekne „hele mami, to bylo tak a tak“, uvidíš to jinak. (když to bude normální situace)
jednak je mi lito, jaky je syn
,jednak smekam, ze to umis uznat a ze jsi pomohla ![]()
Tak to si rada prectu. Mam totiz pocit, ze v dnesni dobe musi byt tchyne mistrem diplomacie, aby byla povazovana alespon za prijatelnou.
Samozrejme jsou extremy, tedka zrovna diskuse, jak tchyne pretahla decku nasilim predkozku.
Ale obvykle snacha i tchyne jsou obe zensky a lidi, kazdy ma sve vrtochy a neni duvod, aby si jedna z druhe sedala na podlahu. Videla jsem i diskuse od nastvanych snach, ze babicka moc hlida, kupuje osklive hracky, nebo ze mi nedava darky pro dite, ktere se jeste nenarodilo, nebo ze se me nezepta a nepripravi mi jidlo.
Já jsem už delší čas rozvedená. S ex již nyní vycházím dobře. Ale nejlepší vztah mám s ex tchýní. To mně bolelo asi víc, než samotný rozvod. Lepší ženskou jsem nepotkala. Fakt.
Všechny tchýně nejsou stejné. A myslím že snachy.Viz…probíhající diskuze slyším svojí tchýni při sexu fuj.To bych tu dotyčnou poslala někam. Bydlí u nich a ještě si stěžuje. Nikdo je přeci nenutí tam být. Nyní mám skoro tchýni a jsem ráda, že bydlí daleko. protože vím, že by do dobrotu nedělalo. Ale krátké návštěvy či dovolené zvládáme obě ![]()
A jestli babičky kupují či nekupují dárky to já neřeším. Když koupí, koupí nekoupí, neudělám s tím nic a nebudu se čílit. Není to povinnost.