Jaké jsou vaše snachy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
8.1.13 08:30

Vzhledem k tomu, že z každé matky je většinou plynutím času i tchýně a vzhledem k tomu, kolik je na emiminu uvědomělých a hodných maminek, které ví moc dobře jak by skvělá tchýně měla vypadat, počítám, že „blbé“ tchýně brzy vymřou..
Já mám tchýně dobrou, žádné konflikty, máme se rády..( ona mě ráda má, ale druhou snachu nenávidí a nenechá na ní nit suchou)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
8.1.13 08:57

A me teda vadi, ze holkam porad neco dava a kupuje ale v dobrem, jen toho mame moc, hracky to nevadi, ale tech dobrot..normalne mame jednu skrin a z te to tece a nestiham posilat dal.si pak pripadam nevdecne :mrgreen:..ale jen nadhodim, ze mam suchy ruky a uz mi pristane super krem z lekarny, nebo ji ocicham krem v koupelne, ze krasne voni a rup, uz mi ho koupi taky :andel:…(i kdyz ja ji to delam taky :)..nebo prijedem na navstevu planovanou, na noc a lednice plna vseho co mame radi…opravdu mam bajecnou tchyni a beru ji jak druhou mamu, ale moje ex potencionalni tchyne, to bylo strasny 8o, sobecka, nevdecna, vypocitava svine, co by si pro korunu nechala vrtat koleno a porad do synacka hustila, at si na me dava pozor a neusiju si schvalne decko, kvuli prachum(pracovala jsem ja a byt mela taky ja, on prisel s holou prdeli)…boze dej, at jsem jednou skvela tchyne a dekuju za dcery, protoze si nemyslim, ze spatne jsou jen tchyne, ale i snachy :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
8.1.13 09:45

@wildcherry
Neumím si představit, že bych šla proti synovi. Že by si on přál rodinu zachovat a snacha by chtěla odejít, ale neměla by peníze a že bych jí na to dala, aby se klukovi rodina rozpadla. Tedy bavíme-li se o nějaké chybě, ne o tom, že ji týrá, chlastá, dělá dluhy- pak bych jí pomohla, protože bych nechtěla, aby v nějakém pekle vyrůstala moje vnoučata. Také bych měla pocit selhání, že jsem vychovala kluka, který se chová takhle…ale je fakt, že ten bych asi měla i pokud by můj syn dlouhodobě udržoval mimomanželský vztah a odmítal to jakkoliv řešit. Ačkoliv, to už podle mého spadá skoro do té kategorie týrání manželky.

Ani od manželových rodičů bych nechtěla peníze, abych mohla s dětmi od jejich syna odejít. Prostě jsou to jeho rodiče a budou stát za ním. Vztahy máme dobré, ale bližší košile, než kabát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
8.1.13 10:52

Tchýně, zajímalo by mě, jestli řešíte stejné problémy jako snachy, př.: vhodné či nevhodné dárečky, návštěvy u snachy anebo snacha u vás, nebo třeba že je k vám snacha nevděčná a jestli třeba víte, že upřednostňujete více jedno ze svých dětí, či vnoučat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
8.1.13 11:25

U nás jsou návštěvy docela časté, snacha mi pomáhá, dá se s ní bavit téměř o čemkoliv, občas ji sprdnu, že synovi dává hodně volnosti, ale na druhou stranu syn se hodně věnuje dětem rád navaří, kluky pohlídá. Jediný zádrhel vidím ve vztahu dítě ze synova prvního manželství. Ne, že by se mu nevěnovala, má ho ráda, ale někdy se mi zdá, že mu můj syn dává hodně pozornosti a narušuje to jeho nynější rodinu. Barunka se snaží, ale občas to v ní rupne. Kupodivu stojím při ní. Chápu syna, ale zažila jsem to podobně a děti pro mě byly prioritou.On se snaží mu dát první a poslední, no někdy to přežene. Máme se snachou hezký vztah a jsem tomu ráda.

• Citovat
  • Upravit
bamba
8.1.13 11:28

Co se týká dárečků, většinou je řeším s rodičema, je to tak lepší, nějaký ten pamlsek jim taky dám i když vím, že se to rodičům moc nelíbí, ale jsem babička a mám nárok na rozmazlování :oops:.Ze zkušenosti vím, že odříkaného nejvíc chutná a když se něco moc přehání, dítě si k tomu cestu najde. Takže za mě to tak má být :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
2575
8.1.13 12:05

No já a tchyně máme trochu složitější vztah - ze začátku mezi námi bylo dost nedorozumění, třeba když já byla kategoricky proti, aby se s námi nastěhovala do jednoho domu a taky jsme každá jiné nátury - ona každou blbost obrečí, a já se zas snažím problémy řešit a moc se netrápit něčím, co nemůžu změnit :nevim: Ale Dani pohlídá, kdykoliv si řeknem a co se týče dárků, tak by nám dala první poslední :nevim: Takže pro letošek mám předsevzetí - náš vzájemný vztah nějak zlepšit - třeba se to povede :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
8.1.13 13:00

Tok já bych s dětma nechtěla bydlet ani náhodou. Není nutné vědět o každém prdu.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
8.1.13 13:55
@Bábrdl píše:
Stačí si přečíst diskuze tady na emiminu „nechci dávat dítě tchyni, moje máma, tý věřím, ale tchyni, ta všechno dělá špatně…“
@Pudloslava píše:
Videla jsem i diskuse od nastvanych snach, ze babicka moc hlida, kupuje osklive hracky, nebo ze mi nedava darky pro dite, ktere se jeste nenarodilo, nebo ze se me nezepta a nepripravi mi jidlo.

Já teda píšu z pohledu snachy, ale nad těmito diskuzemi taky nestačím zírat. Já sice se svojí tchýní nemám nejlepší vztah, ale navzájem se respektujeme a myslím, že postupem času se to asi i zlepšuje (nebo alespoň z mého pohledu), ale o tom mluvit nechci. Vždycky když se někde dočtu, jak si ty holky stěžujou (všimla jsem si, že je to většinou kategorie ještě pod 20 let), že budoucí prarodiče nekupujou, neplatí, nevozí, nevaří, tak si vždycky říkám, že snad musí jít o vtip. Pak bohužel zjistím, že to myslí vážně :roll: Asi je to opravdu tou dnešní dobou. No a co se týká diskuze: nechci dávat dítě tchýni, tak to je opravdu na nějakou skupinovou terapii. Jsem jim tam řekla, že nejsou normální, tak se do mě samo hned pustili :lol: Já jen doufám, že až se mi to škvrně narodí, tak mi taky nějak nejebne :roll:

• Citovat
  • Upravit
5173
8.1.13 14:52

Holky vy co píšete o tam jak dobře vycházíte s tchýní že je fajn, tak asi těžko posoudíte jaký je to doma mít čarodějnici- co rozhádá celou rodinu, vás pomluví kde může, jak jen to jde štve proti vám partnera a děti. Když pak po 5 letech vztahu z kterého je 2,5 letý syn a druhé dítě na cestě oznámíte, že jste se rozhodli konečně vzít a tchnýně vám řekne ne tebe já do rodiny nechci -ale aby se dítě jmenovalo po ní to chce :cert:, když jí na narozeniny upečete dort a ona vem řekne to si odnes to tu nikdo žrát nebude - tak byste taky psaly jinak.
Ale zase diskuze tipu nenosí dárky, nechodí za dětmi nedává peníze - jsou doopravdy na hlavu - co já bych za to dala kdyby si ta čarodějka žila svůj žovot vše si prohýřila a já měla klid.
P. S mám synovce a neteř ve věku 19 a 17 let a tchýně furt vykládá jak jí děti milujou jak je vychovala a děti příjdou 1 za rok a to ještě z donucení. Babičku nesnesou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.1.13 16:16

@tetma
No já bych spíš s člověkem, který se ke mě takto chová vlastně neudržovala jakýkoli vztah, natož jí pekla dort..takže bych doufám, neřešila ani tu čarodejnici, protože bych jí vyzmizíkovala ze svého života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
8.1.13 16:24

@tetma Já bych k ní nešla ani na návštěvu. Se divím, že jí synáček ještě netipl tipec. Mám s dětmi dobrý vztah, ale kdybych něco takového plácla před synem, tak mě sjede jak malýho jardu.

• Citovat
  • Upravit
24379
8.1.13 16:43

@tetma ze se jeste snazis, bych ji nepekla, nesnazila se…a tu carodejnici jsem zazila u ex, ten bordel co o me roznasela vsude :cert:…dnes jsem ji vdecna, mela podil na rozchodu :mrgreen: (k vanocum mi dala odlicovaci tampony, jednu roli hajzlpapiru, dve masla a rozbalenou bizu na krk, ex dala externi disk, ktery si sam zaplatil),rozkvedlala se u me a jen pomlouvala pomlouvala celouu rodinu od jejiho ex manzela, mimochodem super lidi.Ale z okoli znam, kdy snacha tahala z rodicu chlapa prachy, nevdecna a chlapa ockovala proti nim, pozdeji ockovala i decka co k nim chodily jen pro penize.Jeee a pamatuji si diskusi, kdy snacha vlepila tchyni facku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
8.1.13 18:38

@wildcherry Já jsem od tchýně dostala antikoncepci..

• Citovat
  • Upravit
5173
8.1.13 20:21

Holky vztah neudržuju, ale není to jen tak jednoduchý. Ono jí vymazat úplně nejde, ale to je spíš na jinou diskuzu.Jen jsem chtěla ukázat, že ne vždy je to chyba jen snachy a pravdu jsou tchýně z velkým T jako jsou snachy s velkým S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová