Jaké jste kuchařky?

2916
30.8.16 20:02

jaké jste kuchařky?

Ahojky ženy, chci se zeptat jaké jste kuchařky? Jak často vaříte, kde berete nápady a tak? Jak jste se naučili vařit? jak moc vás to baví či nebaví? co nejraději kuchtíte a co naopak vubec? Muže být řeč klidně i o pečení :) děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31804
30.8.16 20:06

Nic moc, ale zdokonaluju se :mrgreen: nápady tak nějak všude možně, internet, kuchařky, dost i u kamarádek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
30.8.16 20:10

Ve srovnani s tchyni rika manzel, ze jsem kucharka skvela.
Subjektivne musim priznat, ze mou velkou slabinou je peceni masa. Vzdycky ho mam vysusene :,( Ale jinak jsem se sebou spokojena :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.8.16 20:10

Vařím denně, u omáček jídlo vydrží i do druhého dne. Něco jsem odkoukala doma a něco se naučila. Většinou vařím osvědčená jídla, řekla bych českou kuchyni, ale někdy se vrhnu do mezinàrodních vod a zkouším nová jídla.
Peču ráda, ale ne krémové buchty. Naposledy jsme měli přírodní řízek s kaší, bramboračku a hruškový koláč se skořicí.
Někdy se mi nevede, připálím, nedosolím… Vařím ráda, ale nádobí myju jen nerada. Většinou dostanu pochvalu ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.8.16 20:11

Tož asi dobrá, zatím všichni strávníci žijí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
30.8.16 20:11

Pritel a rodina tvrdi, ze varim dobre, tak snad nelzou :mrgreen: varim denne max obden..varim to na co ma rodina chut, popripade beru inspiraci na internetu…varit jsem se naucila sama (s matkou jsme se v kuchyni nesnesly)…rada varim vsechno, takze co nejradeji nedokazu rict-mozna marinovana masa..no a z peceni ruzne rezy apod. a taky kvaskovy chleba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
30.8.16 20:14

U nas doma se vzdycky vyvarelo ve velkem, takze nejvic jsem se naucila asi od mamminky :) A k tomu mam dve hotelove skoly, tak si o sobe troufam rict, ze jsem dobra kucharka :) Nejvic varim ceskou klasiku, polivky, omacky, maso :) Do exotiky se moc nepoustim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.8.16 20:14

Vařím často, ne denně, ale často, baví mě to. Jestli vařím dobře? Řekla bych, že tak průměrně, já jsem spokojená moc :mrgreen:
Nápady? No internet, kuchařka, recepty od známých apod.
Naučila jsem se to společně s mamkou v kuchyni, když mi bylo asi 13,14 :think: Jak mě to začalo bavit, tak jsem začala vymýšlet svoje recepty (pečení), později i svoje recepty (na vaření). Ale nevařím nic složitého, třeba maso jen kuřecí, krůtí, ostatní moc nemusím, tak to nevařím. Dělám rychlovky, případně lehčí jídla. Peču víceméně vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
30.8.16 20:16

Kvůli dětem vařím denně, někdy i dvakrát (to pokud se vrhnou na oběd takovým stylem, že už nezbyde pro manžela k večeři :mrgreen: ). Převážně zdravá a lehká jídla, co neumím a nedělám jsou knedlíky a omáčky, maximálně tak kuře na paprice ;) Vrcholem mého umění jsou lasagne :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
30.8.16 20:16

Zatím všichni strávníci tvrdí, že jsem dobrá kuchařka. Vařím cca 4× týdně, někdy víc, někdy míň. Dřív jsem vařila víc, protože jsem na to měla víc klidu, teď s dětmi mám problém jen nakrájet cibuli. Ale vaření mě baví, vařím ráda, ale nemám ráda ten tlak, když vařit musím a zrovna nevím co. Inspiraci beru tak různě, hlavně podle toho, jaké máme doma maso. Potom z internetu a z kuchařky, kterou sepsala tchýně pro moji švagrovou a já dostala taky kopii, je tam hlavně klasická česká kuchyně, kterou bez receptu moc neumím.
Učila jsem se vařit na kolejích na dvouplotýnkovém vařiči, dva hrnce a pánev :mrgreen: Doma vařila matka s babičkou a do kuchyně mě nepustily.

• Citovat
  • Upravit
15504
30.8.16 20:18

Vařím téměř denně. Peču několikrár týdně. Vařím i to, co mi nechutná.
Inspiraci beru z kuchařek, či na netu.
Pečivo peču už jen doma. Jak z droždí, tak z kvásku.
Nesnáším polotovary, bujony, masoxy, hnusy z pytlíku a podobné chemické šmakulády. To může kupovat jen naprostý pitomec. Kdo neumí uvařit bez toho, to je u mě normální šlichtař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
30.8.16 20:19

Jsem fáááákt dobrá kuchařka a baví mě to, pokud to teda není třikrát denně a nepřipadám si, že provozuju nějaký hladový okno pro hladový krky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
30.8.16 20:23
@Šmoulice píše:
Vařím téměř denně. Peču několikrár týdně. Vařím i to, co mi nechutná.
Inspiraci beru z kuchařek, či na netu.
Pečivo peču už jen doma. Jak z droždí, tak z kvásku.
Nesnáším polotovary, bujony, masoxy, hnusy z pytlíku a podobné chemické šmakulády. To může kupovat jen naprostý pitomec. Kdo neumí uvařit bez toho, to je u mě normální šlichtař.

Když pečeš z kvásku, máš svůj nebo kupovaný? Já si troufla zatím jen na pár a z droždí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
30.8.16 20:24

Pracuji z domova, takže vařím 3× denně :jazyk:. Naučila jsem se to sama, nejdřív z receptů (dobré weby jsou například apetitonline.cz a kitchenette.cz), ale pak jsem si to tak nějak přizpůsobila vždy po svém. Baví mě to hrozně, muluju vaření a miluju pečení :*. U nás vždy vařila celá rodina i táta. Vařím ráda všechno - od omáček, hamburgerů až po sushi. A peču taky vše - buchty, koblihy, koláče,… Můj problém je, že nikdy, ač bych chtěla, nebudu úplně hubená, protože jídlo miluju :mrgreen:. A „bohužel“ mi moje jídlo tak chutná, že už si pochutnám jen v málokteré restauraci :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.8.16 20:25

Nebaví mě to, vařím jen s donucení, neumím to - nemám totiž chut, takže podle receptu uvařim, ale dochutit už musí chlap.
Do vaření se nutím a podle toho to vypadá, taky nemám nápady co vařit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii