Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky ženy, chci se zeptat jaké jste kuchařky? Jak často vaříte, kde berete nápady a tak? Jak jste se naučili vařit? jak moc vás to baví či nebaví? co nejraději kuchtíte a co naopak vubec? Muže být řeč klidně i o pečení
děkuji
Nic moc, ale zdokonaluju se
nápady tak nějak všude možně, internet, kuchařky, dost i u kamarádek.
Ve srovnani s tchyni rika manzel, ze jsem kucharka skvela.
Subjektivne musim priznat, ze mou velkou slabinou je peceni masa. Vzdycky ho mam vysusene
Ale jinak jsem se sebou spokojena ![]()
Vařím denně, u omáček jídlo vydrží i do druhého dne. Něco jsem odkoukala doma a něco se naučila. Většinou vařím osvědčená jídla, řekla bych českou kuchyni, ale někdy se vrhnu do mezinàrodních vod a zkouším nová jídla.
Peču ráda, ale ne krémové buchty. Naposledy jsme měli přírodní řízek s kaší, bramboračku a hruškový koláč se skořicí.
Někdy se mi nevede, připálím, nedosolím… Vařím ráda, ale nádobí myju jen nerada. Většinou dostanu pochvalu ![]()
Pritel a rodina tvrdi, ze varim dobre, tak snad nelzou
varim denne max obden..varim to na co ma rodina chut, popripade beru inspiraci na internetu…varit jsem se naucila sama (s matkou jsme se v kuchyni nesnesly)…rada varim vsechno, takze co nejradeji nedokazu rict-mozna marinovana masa..no a z peceni ruzne rezy apod. a taky kvaskovy chleba…
U nas doma se vzdycky vyvarelo ve velkem, takze nejvic jsem se naucila asi od mamminky
A k tomu mam dve hotelove skoly, tak si o sobe troufam rict, ze jsem dobra kucharka
Nejvic varim ceskou klasiku, polivky, omacky, maso
Do exotiky se moc nepoustim.
Vařím často, ne denně, ale často, baví mě to. Jestli vařím dobře? Řekla bych, že tak průměrně, já jsem spokojená moc ![]()
Nápady? No internet, kuchařka, recepty od známých apod.
Naučila jsem se to společně s mamkou v kuchyni, když mi bylo asi 13,14
Jak mě to začalo bavit, tak jsem začala vymýšlet svoje recepty (pečení), později i svoje recepty (na vaření). Ale nevařím nic složitého, třeba maso jen kuřecí, krůtí, ostatní moc nemusím, tak to nevařím. Dělám rychlovky, případně lehčí jídla. Peču víceméně vše.
Kvůli dětem vařím denně, někdy i dvakrát (to pokud se vrhnou na oběd takovým stylem, že už nezbyde pro manžela k večeři
). Převážně zdravá a lehká jídla, co neumím a nedělám jsou knedlíky a omáčky, maximálně tak kuře na paprice
Vrcholem mého umění jsou lasagne ![]()
Zatím všichni strávníci tvrdí, že jsem dobrá kuchařka. Vařím cca 4× týdně, někdy víc, někdy míň. Dřív jsem vařila víc, protože jsem na to měla víc klidu, teď s dětmi mám problém jen nakrájet cibuli. Ale vaření mě baví, vařím ráda, ale nemám ráda ten tlak, když vařit musím a zrovna nevím co. Inspiraci beru tak různě, hlavně podle toho, jaké máme doma maso. Potom z internetu a z kuchařky, kterou sepsala tchýně pro moji švagrovou a já dostala taky kopii, je tam hlavně klasická česká kuchyně, kterou bez receptu moc neumím.
Učila jsem se vařit na kolejích na dvouplotýnkovém vařiči, dva hrnce a pánev
Doma vařila matka s babičkou a do kuchyně mě nepustily.
Vařím téměř denně. Peču několikrár týdně. Vařím i to, co mi nechutná.
Inspiraci beru z kuchařek, či na netu.
Pečivo peču už jen doma. Jak z droždí, tak z kvásku.
Nesnáším polotovary, bujony, masoxy, hnusy z pytlíku a podobné chemické šmakulády. To může kupovat jen naprostý pitomec. Kdo neumí uvařit bez toho, to je u mě normální šlichtař.
Jsem fáááákt dobrá kuchařka a baví mě to, pokud to teda není třikrát denně a nepřipadám si, že provozuju nějaký hladový okno pro hladový krky ![]()
@Šmoulice píše:
Vařím téměř denně. Peču několikrár týdně. Vařím i to, co mi nechutná.
Inspiraci beru z kuchařek, či na netu.
Pečivo peču už jen doma. Jak z droždí, tak z kvásku.
Nesnáším polotovary, bujony, masoxy, hnusy z pytlíku a podobné chemické šmakulády. To může kupovat jen naprostý pitomec. Kdo neumí uvařit bez toho, to je u mě normální šlichtař.
Když pečeš z kvásku, máš svůj nebo kupovaný? Já si troufla zatím jen na pár a z droždí.
Pracuji z domova, takže vařím 3× denně
. Naučila jsem se to sama, nejdřív z receptů (dobré weby jsou například apetitonline.cz a kitchenette.cz), ale pak jsem si to tak nějak přizpůsobila vždy po svém. Baví mě to hrozně, muluju vaření a miluju pečení
. U nás vždy vařila celá rodina i táta. Vařím ráda všechno - od omáček, hamburgerů až po sushi. A peču taky vše - buchty, koblihy, koláče,… Můj problém je, že nikdy, ač bych chtěla, nebudu úplně hubená, protože jídlo miluju
. A „bohužel“ mi moje jídlo tak chutná, že už si pochutnám jen v málokteré restauraci
.
Nebaví mě to, vařím jen s donucení, neumím to - nemám totiž chut, takže podle receptu uvařim, ale dochutit už musí chlap.
Do vaření se nutím a podle toho to vypadá, taky nemám nápady co vařit.