Jaké jste řidičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
VERONIKA
20.4.09 13:28
Violet píše:
Souhlas s Veronikou, jízdu autem si fakt užívám, hlavně od doby, co mám své vlastní, neb manžel dostal služebáka.
Určitě Ti radím zaplatit si pár jízd v autoškole, stačí opravdu třeba 3 - 4 a pak kdyžtak s kamarádkou nebo někým blízkým a zlomí se to. Je škoda nechat to auto stát u domu :)
Já na tom miluju ten bezva pocit nezávislosti :wink:

Přesně!!!

Pocit nezávislosti, na nikom nejsem závislá a nemusím čekat až příjde manžel z práce, když potřebuju nakoupit nebo když se domluvím s kamarádkou a jedeme s děckama na koupaliště atd. atd.!!!
To je prostě pohodička, parádička ......

Jediné co mi teda dost vadí tak jsou neohleduplní řidiči, frajírci za volantem a teda někdy i důchodci - to opravdu rostu a navíc mám trošku defekt z povolání a sleduju přestupky :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
2901
20.4.09 13:29

Mě s řízením pomohl tchán (taly jsem měla dlouhou pauzu mezi absolvováním autoškoly a praxí). Jak ho nemám ráda (je strašně nepříjemnej), tak jako učitel autoškoly byl suprovej!!! Prostě jsme sedli do auta, on vůbec nekritizoval, začali jsme na okreskách, zajeli jsme do lesa - tam jsem couvala po těch lesních od stromu ke stromu:)), rozjížděli jsme se do kopce a tak… Pak jsme zajeli do města. Stačilo fakt tak třikrát - a sám řekl, že už mě nemá co učit, že to prostě přijde s praxí. a taky že jo. První půlrok jsem se před každou jízdou lehce stresovala, pak to přešlo a klíčky od auta ve mně přestaly vyvolávat emoce:)

Co mě dostává jsou bezohlední řidiči (u nás hlavně důchodci), kteří nekoukají nalevo napravo, odlepí se od krajnice nebo přejedou silnici … grrrrr.

Musíš se prostě přinutit, překonat strach - a fakt jezdit! mě nejvíc pomohlo, když jsem jednou asi týden vozila dceru do školky a ze školky (máme ji cca 200 m od baráku - jenže jsem byla na nemocenské a nechtěla jsem, aby mě někdo viděl venku :oops: . To jsem si na to auto zvykla jako by to bylo kolo - a bylo po strachu:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
20.4.09 13:52

Tak ja teda jsem nezkusenej ridic, protoze ridicak mam asi 14 dni. Jezdim s manzelem, spis proto, ze se bojim, ale vcera jsem si kousek troufla sama a v patek ke kamosce me to ceka znova…
Je to presne jak rikaji holky, jezdit a jezdit… pokud se ti s manzelem jede spatne, zaplat si par kondicek v autoskole, instruktor na tebe nerve, ale rika co mas delat, pripadne co treba jde delat lip.
Me do toho manzel mluvi, byla jsem pokazde nervni, co udelam spatne atd. a jednou musel resit nejakej telefon, tak jsem jela bez jeho reci a ejhle, najednou bylo vsechno v pohode, ja v klidu a jeli jsme pekne az domu. Tak mozna poprosit manzela at behem jizdy mlci, ze se zeptas sama, kdyz nebudes vedet.
Ja teda jsem rada za pripominky typu, ze najizdim moc ze siroka, nebo se mam drzet vic vpravo atd. pac jeste neodhadnu jak je to auto vlastne velky, ale kdyz mi pri parkovani zacne sahat na volant tak rvu. Jak se to mam naucit, kdyz tim volantem mota za me a jeste by nejradsi slapal i na pedaly a radil (jinak samo mi rika kolik mam mista, za to jsem na nasi zacpane ulici rada).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
20.4.09 14:20

Ahojky !

Moje zkušenost je, že když se chce člověk opravdu naučit řídit, tak musí jezdit sám. Jasně, že pro začátek po delší odmlce od autoškoly ti pár kondičních jízd pomůže, ale pak už musíš sama. Já byla hozená do vody a moje první delší cesta (nepočítám-li kratší pojížďky do 50km) byla cesta 750km do Německa (přes Prahu…) a SAMA. A to byla škola života !!! Prostě každý má jiný styl jízdy, jindy brzdí, jinak reaguje - musíš si najít ten svůj styl a to uděláš jen ty sama. Chce to jen překonat počáteční strach (já před svou první delší cestou noc nespala a ráno jsem téměř zvracela - a to v žádném případě nejsem trémistka).
Takže moje doporučení řídit, řídit a hlavně sama. Dodneška (a to jsem už toho nejezdila víc než můj muž) s ním nerada jezdím a třeba o dovolené na volant téměř ani nehrábnu - prostě manža mě děsně stresuje.
Tak držím palce ať to zvládneš a brzy jedíš jak profík !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
20.4.09 15:03

Kondiční jízdy a pak hlavně - jet bez manžela. Oni jsou chytrý jak rádio, „rození řidiči“ a jak něco neuděláš jak by to udělali oni (rozjezd do kopce, parkování, najíždění z náročných vedlejších apod)…už to jede. A třeba mě to akorát tak vytáčelo a hádali jsme se.

Takže nejvíc mi dalo, když měl nohu v sádře, byl doma a do práce jsem jezdila sama. Denně 70km tam a 70 zpátky, hezky do Prahy, po dálnici, v Praze, zácpy, Barrandov..parking nemluvě. To byla škola největší.

Jsem dobrej řidič. Neumim jen pořádně na sněhu a že nezaparkuju někdy na poprvé? No a co..on zrovna borec taky neni občas:D Občas mu dam taky kouř:D I když paradoxně musim říct, že nejlíp jezdím a parkuju s kombajnem:D Dokud jsem jezdila malým autem, tak to bylo takové všelijaké. Ale tohle mam já, musim (jakože dřív když jsem si nebyla jistá v kramflecích nebo nebyla nálada nebo kdoví co ještě, tak jsem to přenechala dobrovolně)

Jinak - s ním jsem se bála já, se mnou on - na místě spolujezdce. Ale horší bylo, když jsme měly autosedačku vajíčko a holky byly vepředu a ten druhej z nás vzadu - to byl mazec:D

Myslím, že jsem dobrej řidič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1535
20.4.09 16:57

Taky si myslím, že jsem dobrej řidič, říká mi to i manžel, který má o desetitisíce km naježděno víc než já… on mě naučil např. couvat jen podle zrcátek, což je bomba pohodlná věc, hlavně tedy v těhotenství :lol:
Ale jak píše Gábinka - jsou okamžiky, kdy si říkám na místě spolujezdce, když řídí manžel, že bych ho přetrhla, protože mám pocit, že buď spadnem do toho pangejtu, protože jede děsně moc vpravo, nebo při předjíždění na dálnici se chytám držadla u dveří a říkám si, že to auto před námi jsme málem vzali s sebou :roll: :D Ale to on mi kolikrát řekne taky, když řídím já, takže se snažím mlčet a jen nervozně olizovat lesk ze rtů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
20.4.09 18:02

Ahoj holky, já jsem ta anonymní zakladatelka a musím se dneska pochválit, sedla jsem za volant a jela jsem na zahradu. Sice je to pidi kousíček,ale přeci jen, nějaký ten pokrok byl. Sice jsem na zpáteční cestě předala auto manžílkovi - musela bych jinak vycouvat :roll: a to teda fakt asi ještě moc nesvedu,ale říkala jsem si, že i malý cesty jsou dobrý, ne? :D Moc díky za rady a podporu… :) Jo a taky další věc, co mi kromě couvání vadí je předjíždění. Mám hrůzu z toho, že to nestihnu a pojede nějaký ďábel proti mě 8O .Ale chce to fakt ten cvik..Ségra jezdí pořád a vůbec jí to nevadí..Tak se „poségřim“ a budu se snažit jezdit co nejvíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
20.4.09 18:10

Kapradinko , tak to gratuluju! Chce to predevsim jezdit, jezdit, jezdit… Kdyz se bojis, zacni trenovat vecer nebo o vikendech, neni tolik provoz. A predjizdet prece nemusis, kdyz nechces. :wink: Tak drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
20.4.09 18:19

Moc jste mě pobavily a jsem ráda, že v tom nejsem sama… totiž já se bojím, když řídí můj chlap a naopak :lol: Řidičák mám 7 let a nejdelší přestávku v řízení jsem měla pár měsíců. Jezdím každý den. A měla jsem výhodu, že autoškolu jsem dělala v Brně, ve velkém provozu. Nejsem mistr světa, ale asi to ujde. Nikdo jiný, než můj chlap, se se mnou nebojí :lol:
A pro zakladatelku: Už to tu několikrát padlo, ale: Musíš řídit a sama! Sama musíš rozhodnout, kdy zařadit trojku, kdy čtverku. Kdy vjet do křižovatky a kdy ne. A jednou to přijde a prostě budeš muset couvat :wink: A budeš se divit, že to není tak těžký :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
20.4.09 18:22

Kapradinko - to je super!!! Mooooc gratuluji k rozhodnutí :srdce: :srdce: :srdce:
Fakt to chce jen jezdit, jezdit a jezdit, určitě to brzo zvládneš na výbornou a nebude ti nic dělat problémy!

Když budeš jezdit a nebudeš si jistá např. že se někam vlezeš nebo že nezaparkuješ tak prostě zastav, v klidu si to promysli a pak jeď dál! Tím, že zastavíš nikdy nic nezkazíš a z takových těch nervních řidičů co budou troubit a blikat jako blázni si nic nedělej, nevšímej si jich!!!

Přeji příjemné cestování autíčkem :wink: :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
1446
20.4.09 18:39

Ahoj holky,
přidávám se do vaší diskuze.Řidičák mám od 18-ti let a od té doby naplno jezdím.S mým prvním manželem to bylo v pohodě.Zaučovala jsem ho já,protože jeho tatínek ho k tomu nikdy nepustil-asi se bál.Vyjezdil se,získal potřebnou dávku odvahy a koupili jsem slavnostně tenkrát škodovku.Střídali jsem se v ježdění.Pak jsme koupili Formana.Já si kvůli práci koupila polského Malucha-fiata a jezdila s ním po kraji,dělala jsem po mateřské doplnovačku pro jednu potravinářskou firmu.Pak manžel od nás odešel a já si od našich koupila Renaulta Twingo-je to moje „Máňa“.Jezdím s ním denodenně do práce,po nákupech a na výlety.Můj přítel má své auto,když jedem někde dál jedeme jeho.Několikrát mě nabízel ať řídím jeho auťák…poprvé to šlo.Ale podruhé,potřetí jsem na ty jeho poznámky neměla náladu.Prá že diesel je jiný než benziňák :evil: a podobné kecy.My ženský jezdíme citem a poslouchat kdy mám podřadit a nadřadit,to byla vážně k zešílení.Tak jsem jednou při takovéhle jízdě zastavila a v klidu mu uvolnila místo a v duchu si myslela svý :wink: :lol: Jízda v autě pro mě samotnou je ohromně uklidnující.Nikdy jsem neměla nehodu,jen jsem jednou v zimě dostala smyk na skrytém ledu pod sněhem.Dostala jsem se do protisměru,ale sama jsem zase jela dál :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
21.4.09 11:26

Já taky dělala řidičák asi před 10 lety a ze začátku jsem zkoušela jezdit,ale taky mě manžel do toho kecal a já jsem potom prostě nechala řídit jeho,než abych se s ním dohadovala.Pak jsem před půl rokem musela změnit zaměstnání a tam jsem se bez auta nedostala,tak mě prostě nezbylo nic jinýho,než do toho auta sednout a jet.měla jsem hroznej strach,ale překonala jsem to a ted už to zvládám pořád se lepším.A můžu říct,že mi to hrozně zvedlo sebevědomí.
Ale zajímalo by mě,jestly maminy,co už mají velký břicho a řídí,jestly musí mít pás?Jak to ted je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
21.4.09 11:39

Judi - ze zákona se v těhotenství bezpečnostní pás používat nemusí!!!
Jen by jsi měla mít u sebe těhotenskou průkazku pro případ silniční kontroly :wink: :wink: :wink:

• Citovat
  • Upravit
1673
21.4.09 11:40

Jsem si to myslela,jenom jsem si nebyla jistá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
21.4.09 12:07
VERONIKA píše:
Judi - ze zákona se v těhotenství bezpečnostní pás používat nemusí!!!
Jen by jsi měla mít u sebe těhotenskou průkazku pro případ silniční kontroly :wink: :wink: :wink:

Ty, jsi si tím jistá? Neměla bys odkaz na příslušný paragraf?

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová