Jaké kolostrum?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Kamila, tak jak se píše, je důležité, aby bylo colostrum živé a proto záleží na zpracování a odběr v prvních hodinách po porodu je ale také důležité, protože je mlezivo nejkvalitnější, to ostatní není pravda. LR mají certifikát, že mají živé colostrum a opravdu funguje a má spoustu lidí, kteří ho používají a mají jen ty nejlepší zkušenosti. Neříkám, že jiné colostrum není dobré…nemám vyzkoušené, ale zaráží mě, když někdo na svých eshopech píše že jen jeho je nejkvalitnější, ale já si myslím, že je právě důležité, aby se každý vyjádřil s jakým má zkušenost osobně, že pomáhá, ať je to jákákoliv značka a ne, aby ho obhajovala jen jedna osoba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Machalka na to jsem se taky dívala, ale škoda, že to dělají jen v takovém velkém balení. Mají ještě toto http://www.zbozi.cz/…plus-cps-60/ to má 60 tablet, by to bylo přijatelnější ale zase píší že to tvoje má 40% IgG a to plusko má 25%, ale zase se prej 2× lépe rozpouští.
Můžeš mi napsat jaké je tam složení? Hlavně ta přídavné látky..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tady jsem ještě našla nějaké porovnání
http://www.imunotop.cz/…p_cz_02.aspx?…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Enoulik, a ty chceš colostrum na imunitu na dlouhodobé užívání?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sopticek ano, přípravek, který nasazuji při obtížích už mám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Enoulík, určitě záleží na tobě, ale pokud máš přípravek, který nasazuješ při obtížích, tak bych na imunitu nebrala colostrum. Já se o tom i radila s doktorkou a colostrum patří mezi produkty, který velmi rychle dokáže v těle hubit viry a bacily a všechno nežádoucí a tím se začínající nemoc ani nerozjede a když se nasadí již při nemoci, tak se tělo s ní lépe a dříve popere. Tam kde nestačí vitamíny na imunitu, které se doporučují od podzimu do jara, tam pak zasáhne to colostrum. Může se i to colostrum brát dlouhodobě, pokud je organismus celkově oslabený, ale je třeba počítat, že když se po delší době vysadí a nebere se pak nic na imunitu, tak se lehce dostane nějaký vir do těla, proto po vysazení doporučuji dávat aspoň nějaký čas něco na imunitu. Hodně lidí si myslí, že když bude brát colostrum cca 3 měsíce a vysadí, že celý rok nebude marodit a má lepší imunitu, ale tak to není a colostrum tak nefunguje. Pouze tu dobu, co to berou, jakmile vysadí, hned můžou něco chytit. Kamarádka dávala pár měsíců to colostrum Symbiotics a jakmile vysadili, tak za 2 týdny dostal chlapeček zápal plic
Tak jen proto to píšu. Mně připadá nejlepší brát něco na imunitu a colostrum dávat jen při oslabení a jak je tělo v pohodě, tak vysadit azase dát až při oslabení. My to tak děláme od září a celá rodina od té doby nemáme ani rýmu. A krabičku colostra máme už 3 měsíce. připadá mi to i levnější varianta. Ale záleží na každém ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sopticek no mě přijde, že jí ze začátku ty výrobky zabírají a pak musím nasadit zas něco jiného. Naposledy jsem jí dávala multiimun baby, jsou to kapky kde jsou nukleotidy izolované z kolostra a ty jí 3 měsíce funfovaly výborně. Pak už to bylo horší, teď nemá měsíc nic protože je doma a tak bych chtěla dát zas něco jiného až začne znova chodit do školky. Proto jsem si říkala, že to kolostrum by mohlo být vhodné. Takové ty volně prodejné multivitamíny kupovat nechci, to si myslím že jsou vyhozené prachy tak nevím co jiného bych na imunitu dala, měla už i broncho vaxom. Nejhorší je to přes zimu, potom jak začne svítit sluníčko tak jsme hodně venku a to už nemocná nebývá. Chtěla jsem jí dávat vitamín D, ale to dr. nedoporučila prej bych ji mohla předávkovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě napadlo, že třeba to kolostrum dávat 2-3× týdně nebo teda později postupně vysazovat ![]()
každopádně potřebuji něco co bude fungovat a musím to sehnat do týdne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Enoulik,koukni na stránku 1, tam jsem napsala složení toho Vita aktivu. Opravdu je to super věc, jen ho tady lidi ještě moc neznají. Ale nesetkala jsem se, že kdo ho dává, že by nepomohl. Maminky ho berou opakovaně, že jsou s ním spokojené a mile je překvapil. Je tam i vitamín D, železo, spoustu vitamínů a ovoce a zeleniny od nás z Evropy, ne cizokrajné. Naše doktorka, když viděla složení, tak se sama o něj začala zajímat. Já to nasazuji od podzimu do jara. A pak zase nedávám do podzimu nic. Jen když začnou příznaky nemoci, tak nasadím ještě colostrum, ale to většinou třetí den vysazuji a opravdu od září jsme bez rýmy a nachlazení. Takže to colostrum nám vydrží hodně dlouho. Je to bez chemie a už pro malé děti od 1 roku a kojící a těhotné
Má to 150ml a dává se dětem 2,5ml denně a vydrží to 2 měsíce. Kdybych věděla, že to nepomáhá, tak bych to nedoporučovala. Je o tom hodně psané na netu, ale většina článků je v němčině, protože produkt je z Německa a tam je to hodně známé a hodně jsou recenze na internetu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si opravdu myslím, že to samotné colostrum nebude mít efekt
Kdybys dávala něco na imunitu a to colostrum pak 2-3× týdně, tak pak je to jiná
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I na mimibazaru máš spoustu diskusí na toto téma a maminky se tam rozdělují. Ty, co to dávají na imunitu delší dobu, tak jsou rozhořčené, že když se vysadí, tak začíná problém a tím si myslí, že nefunguje a maminky, co dávají něco jiného na imunitu a colostrum jen občas jako prevenci k tomu nebo jen při prvním příznaku nemoci a ti zase tvrdí, že na něj nedají dopustit a děti nemarodí ani ve školce nebo jen 3 dny a je po nemoci. Tak asi takhle mám zkušenost i já z okolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sopticek já jsem na ten vitaaktiv koukala a je tam napsané, že se to má spotřebovat do 4 týdnů po otevření. A když budu dávat 2,5 ml denně tak mi pak půlka lahvičky zbyde
kdyby to bylo na dva měsíce tak to zkusím, ale takto? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Enoulik, je to tam psané, ale když to po otevření dáš do ledničky, tak tam není nic, co se může zkazit, mám to zjištěné. Toto je trošku tah všech výrobců, že píšou spotřebu vitamínů po otevření, aby se to více kupovalo
Já to mám na dva měsíce a lidi, co znám také a mám to ověřené i od doktorky, opravdu není problém
Mají i na lahvičce psané 5ml denně dávkování, ale mám od doktorů, co se těmito výrobky zabývají, že dětem se dává 2,5ml denně. Je to hustý sirup a sousedka byla překvapena, že už druhý den její syn čůral trošku do oranžova
Je tam hodně B vitamínů a u něj to tak bývá, že se vylučuje močí a jde vidět, že to opravdu funguje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sopticek hledám na to nějaké recenze a kde nic tu nic, nemáš odkaz na nějaké diskuse?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když si nevíte rady, jaké vybrat colostrum, tak zde máte jasně vysvětleno, podle čeho se řídit:
http://pilna.blog.idnes.cz/…-vybrat.html