Jaké léky na početí?

Anonymní
16.10.18 18:57

Jaké léky na početí?

Ahoj děvčata,
nějak nás to chytlo a rádi bychom ještě jednoho potomka. Předchozí jsou z ivf, důvod neplodnosti nejasný. Jenže je mi už 37, manžel do dalšího ivf nechce jít, takže jen domácí snaha. Mám v plánu dojít na utz za MUDr, aby mi řekla, jak jsem na tom s ovulací, podle bolestí bych řekla, že ovu je a pravidelná. O co si můžu říct, chci zvýšit šance, sice tomu teda nevěřím, ale třeba se příroda smiluje.
Inko K (v práci to fakt nemusí vědět)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
711
16.10.18 19:02
@Anonymní píše:
Ahoj děvčata,
nějak nás to chytlo a rádi bychom ještě jednoho potomka. Předchozí jsou z ivf, důvod neplodnosti nejasný. Jenže je mi už 37, manžel do dalšího ivf nechce jít, takže jen domácí snaha. Mám v plánu dojít na utz za MUDr, aby mi řekla, jak jsem na tom s ovulací, podle bolestí bych řekla, že ovu je a pravidelná. O co si můžu říct, chci zvýšit šance, sice tomu teda nevěřím, ale třeba se příroda smiluje.
Inko K (v práci to fakt nemusí vědět)

To je těžké radit, když se neví co bylo příčinou, že musela být IVF. No tak bašti kyselinu listovou, manžel nějaký vitaminy na podporu spermií. A zkuste to „moc neřešit“ což chápu, to člověk nechce slyšet a nejde to ani moc ovlivnit. Pokud ovuluješ tak se uvidí… ;) držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
16.10.18 19:11

Já bych doktorovi žádný léky nediktovala, ale řekla bych mu, že chci otěhotnět, ale do IVF už nejdu. Je možné, že ti předepíše nějaké antiestogeny na dozrání víc vajíček v cyklu, z kategorie „léky“ toho pro pár bez zjevných potíží zas tolik není. Možná doporučí nějaký potravinový doplněk, cvičení (Mojžíšovou, hormonální jógu), ale to zvládneš i bez doktora. Idiopatická neplodnost je svině - můžeš v klídku otěhotnět bez větší snahy hned další cyklus nebo taky nemusíš vůbec nikdy, zvlášť, když tě tlačí věk. Ale zázraky se samozřejmě dít umí, tak držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.10.18 19:17

Já jsem užívala bylinou kúru z fi. Naděje Mgr.Podhorná. Otěhotněla jsem s prakticky nulovým AMH. První dítě máme také z IVf, druhé v 38 přirozeně.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.18 19:19

Děvčata díky, nechci si léky diktovat, ale už jsem se naučila, že je lepší být informovaná, znát alternativy, možnosti. I lékař je jen člověk a když to na něj vyhrknu, může si na nějakou možnost nevzpomenout atd.
Snažím se k tomu neupínat, beru to tak, že potomstvo už mám, takže pokud to nevyjde, bezdětní nebudeme

• Citovat
  • Upravit
776
4.2.19 23:12

@Janli Ahoj, chtěla bych se zeptat, jakou bylinou kůru od Naděje jsi užívala? Taky mám AMH skoro nula, skoro 39 let, první dítě máme nakonec z nativu. Teď se snažíme o sourozence, docházíme do CAR, ale uvidíme, jestli se zadaří nebo jak dlouho to vydržíme (už toho máme za sebou dost). Tak, že bych pak kdyžtak taky zkusila jít jen cestou přírodní podpory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí