Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Celina Ano, take se mi to zdálo divne, těžko rict, možná nám nechtěli kazit tenkrát Vánoce, byli jsme z toho s mužem úplne hotovi, nevyvíjelo se to vůbec dle plánu, naopak se embrya vyvíjela strašně špatně. Jestli to bylo špatnou kvalitou DV anebo manzelovym materiálem, teď už take nemá cenu řešit a nikdo mi to nezodpoví… ale prave proto teď chci aby je dokultivovali; myslíš ze mám trvat na 5.dnech? Moc děkuji, zakl.
Prosím ty, co mají zkušenosti s IVF a zejména KET s darovanymi vajíčky o radu: před dvěma lety jsme toto absolvovali, bohužel asi ne v doporucenihodnem CAR. Výsledkem jsou 3 zmrazene dvojbunky, tenkrát tvrdili ze to tak dělají a ze PK udělají po rozmrazeni. Teď bych rada KET, zatím se mi zda, ze CAR zajímá jen kolik mi nauctuji za léky a samotný KET, o PK nepadlo ani slovo. Já ale na PK budu trvat, jen váhám jestli 3 nebo 5 dni - poraďte prosím. Je mi 35+, s mužem jsme se dohodli ze bychom radši čekali déle a zavedli jen “šampiona” než ztrácet čas a riskovat případné potíže; PGS prý nejde v tomto případě udelat, prý ze druhé zmrazeni embryo nezvladne
Děkuji a prosím anonym, manžel je na toto téma citlivý.