Jaké lyže pro 3leté dítko

163
5.2.08 15:01

Jaké lyže pro 3-leté dítko

Ahoj holky, tak snad jsem zvolila dobré téma :) váhala jsem kam to strčit. Začínám se shánět po lyžích pro Filípka. Ne na letošní rok, ale na příští lyžařskou sezonu. To mu budou necelé 3 roky. Chci ty nejmenší 70cm, ale váhám. Myslíte, že je třeba, aby měl lyže carvingové, když bude stát vlastně poprvé na lyžích (určitě bude začínat v lyžařské školičce) a teprve se s nimi seznamovat, nebo stačí ty klasické. Já vím, že carvingové (máme je v rodině všichni) jsou lepší, že se s nima líp točí obloučky, ale myslíte, že je to pro tak malé dítko, které se teprve učí, nutné? Ptám se proto, že se samozřejmě velmi liší ceny, klasiky jsou levnější a carvy jsou dražší. Máte opravdu jen na jednu sezonu, protože od 90-tek (90cm) už máme po starším synovi carvingové. Tak poraďte, začnou se prodávat lyže po sezoně, tak ať vím :D No a kdyby jste náhodou něktěrá měla lyže na prodej (70cm) tak klidně písněte :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10459
5.2.08 15:09

ahoj, teda já valím oči, carvingové lyže pro tříleté dítě :lol: Třeba je tvůj synek zdatnější než naše 3,5letá dcerka, ale my měli letos na horách půjčené jen takové ty obyčejné umělohmotné lyžičky na boty a bohatě to pro začátek stačilo. Zkoušela v nich chodit, „sjíždět“ po kouskách k tátovi, nebo jsme ji táhli za hůlky. Vždy ji to asi po půlhodině přestalo bavit.
Já ale byla spokojená a Anetka taky :lol:
Třeba ti poradí více nějaká sportovněji založená rodina :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
5.2.08 15:48

Tříleté dítě by hlavně ještě nemělo mít přezkáče, jen ty lyže, co se nazouvají na normální botu. To nemám od sebe, ale od kolegy sportovního trenéra - a on to má od rehab. lékařů a ortopedů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.2.08 17:04

My kupovali dceri lyze loni, bylo ji tri a pul roku a shodou okolnosti jsme byli v okoli Nove Mesta na Morave (vyrobce lyzi Sporten) na dovolene, tak jsme zajeli do podnikove prodejny a lyze za 900,– koupili tam.

Koupili jsme zamerne klasicke, aby se na nich naucila lyzovat a co si pamatuju, tak carvingy detske ani nemeli a prodavac rikal, ze je snad ani nevyrabi. Podle mne carvingy toci samy a jezdit na nich muze i naproste drevo. Loni si to na nich jen zkusila a lyzovat jsme zacali letos - ve ctyrech a pul letech, driv nam to ani ortoped nedoporucil s ohledem na vyvijejici se detske klouby a vazy.

Ja naopak chtela v bazaru koupit takove ty lyze-nazouvaky na boty, ale kamaradem-ucitelem v lyz.skole mi to bylo na jezdeni nedoporucovano - spis jen na rovinu kvuli uceni stability a tak a rozhodne ne na sjizdeni kopecka.

Jo jinak mne porizeni ve slevach detske lyzarske vybavy vcetne helmy vyslo na 3.500,– coz oproti bazarovym cenam mi prislo slusne, bazarove opraskane detske lyze jsem nevidela pod 2 tisice. Lyze ji udajne vydrzi do sesti let (vazani se da odmontovat-coz je dle mne blbost), boty jeste i pristi sezonu a helma netusim..

• Citovat
  • Upravit
2114
5.2.08 22:09

Tak že by 3l dítě nemělo do přeskáčů je podle mě naprostá blbost, kvůli kloubům ano ale do 3l. Lyžařské školy berou na výcvik děti od 3l! A lyže do kterých se chodí v botách sou akorát na polámání noh… ty sou dobrý na úplný začátek na rovince udržet rovnováhu ale ne na kopec. Na první lyžování bych volila lyže klasický, na těch se dítě aspoň naučí jezdit, carvy ne. Naše malá začala lyžovat úderem 3. narozenin a po měsíci jí to celkem de, jezdí zatím na provaze ale obloučky už umí, jezdí rychle nebojí se, hrozně jí to baví, vydrží dlouho spíš jí máme problém dostat ze sjezdovky. A zrovna lyže po sezoně na prodej mít budem, tak se kdyžtak ozvi jestli budeš mít zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
5.2.08 22:30

Tak naše Klára začínala loni, to jí bylo tři a půl, ale byla blbá zima, tak toho moc nenalyžovala.
Petra to samozřejmě chtěla vyzkoušet už letos (2,5), tak jsem od kamarádky půjčila boty, jsou to jakoby přezkáče, ale na sucháč a skořepina není na celé botě. Lyže mají obě carvingy. No a mám problém dostat Petru aspoň na oběd. Ostatní děti už bobují a ona chce na lyže. No a samozřejmě taky na vlek, jako Klárka.
Vzhledem k tomu, že styl lyžování je dost odlišný, myslím, že by se měly učit rovnou carving. Nemluvě o tom, že je snažší zatočit, takže jim to půjde lépe a neodradí je to.
Je to můj názor, který nikomu nevnucuju.
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
5.2.08 22:41

My jsme malému pořizovali lyže těsně před 3. narozeninama. V bazaru nás krásné (možná trochu carvingové, ale jen trošičku) lyže a přeskáče (skoro nové) vyšly na 2000,–Kč, přilbu jsme koupili ve sportu asi za 700,–Kč. Lyže máme dodnes, letos na nich malý stát třetím rokem, přeskáče máme druhé, vázání na lyžích se dá posouvat, takže jsme je loni dali jenom seřídit na nové přeskáče, které nám slouží i letos.
Malého to na lyžích moc nebaví, ale párkrát si kopec sjede, nechci z něj mít špičkového lyžaře, ale myslím, si, že když si to vyzkouší a každý rok se trochu zlepší, bude to super.
Lyže z bazaru mi přijdou lepší než lyže za akční ceny ze supermarketu. A pokud to někdo chce až na příští sezonu, i v bazarech mají na konci sezony zimní výprodeje (letos se tam už asi kouknu po delších na příští rok).
Lyžím zdar a lyžařům hodně sněhu!
 ekita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
592
27.9.13 16:36

Zdravím, dceři byly v srpnu 3, chci aby od letoška lyžovala. Lyže chci určitě z bazárku, nové se podle mě nevyplatí. Ale potřebuju se zeptat: carvingy nebo normoš? Četla jsem to i to, já lyžovala od 3 a něco (taky jsem v srpnu), na rovných lyžích, první carvingy jsem dostala cca v 17 letech
(ted je mi 24) Jezdila jsem uplně v pohodě na těch rovných, dneska se ale říká, že je to prý makačka. Já ale nevím, jestli se z těch dnešních děcek nedělají moc citlivky :zed: Kdo z nás měl jako malý carvingy? Já lyžuji velmi dobře, žádný negativum jsem si z těch rovných neodnesla…Tak co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.9.13 16:39

@Kulišanda v dnešní době rozhodně carvingy, jsou mnohem lepší na zatáčení. Já sice začínala na klasických, ale zlaté carvingy. Po 15cti letech jsem vlezla na normoš lyže, málem si zlomila nohu, s carvingama paráda, velmi dobře se ovládají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
27.9.13 16:42

@Kulišanda určitě carvingy..oni se ještě normální prodávají? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.13 16:44

Klukovi letos budu taky kupovat první lyže a určitě carvingy. Jenom bojuju s tím, jakou velikost zvolit.

• Citovat
  • Upravit
72725
27.9.13 16:49
@lucenka píše:
Klukovi letos budu taky kupovat první lyže a určitě carvingy. Jenom bojuju s tím, jakou velikost zvolit.

o chlup menší, než sám měří. Nám říkali v půjčovně, že je mám mít tak po prsa :think: čím kratší, tím lépe ovladatelné, zase ale rychlejší, tak je třeba na to dát bacha :think: pokud chceš, mrkni tu: velikost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.9.13 16:57

@martina.se díky za ten odkaz :kytka: Nechci mu to hned v počátku znechutit, špatnou délkou (sama si pamatuju, jak špatně se mi lyžovalo na dlouhých lyžích), když se už nemůže dočkat sněhu :)

• Citovat
  • Upravit
12262
27.9.13 16:58

Koupila jsem holce 3,5 roku carvingy, když zadáš na net téma (jak koupit dítěti lyže) vyjede ti článek a v tom píšou že dítě má mít lyže o 20 cm menší než je sám, v případě že je dítě poprvé na lyžích může být až 30 cm menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
27.9.13 17:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat