Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak my jsme se zmohli akorát na rekonstrukci a přístavbu podkroví v domě mých rodičů, i tak to byla vysoká částka.
Jinak u mě je důležitý asi ten prostor kolem domu - zahrada, na ni nedám dopustit.
Lokalita je pro mě důležitá taky, ale tu máme dobrou.
Nicméně byt jsem chtěla hezký podle sebe a je pro mě důležitější, než třeba nová fasáda či plot.
Jinak čekáme 2. dítě a každé bude mít svůj pokojík, ikdyž jsou tedy menší…
@Anonymní píše: Více
No, vždy si můžeš dovolit to, na coas. Děti mají pokoje cca 20m2. Každý svůj. Dům.
Ano, jsme spokojení. Bydlení máme, jaké jsme si přáli. Kde jsme chtěli. My potřebujeme prostor, světlo, dýchat, ale zároveň nechceme žít ve městě. To jsme si zkusili a nelíbilo se nám tam. Děti mají každý svůj pokoj. My jsme původně koupili o dva pokoje menší dům ve městě a říkali jsme si, že výhledově ho prodáme a půjdeme spíš na vesnici. Třetí těhotenství tehdy bylo uspíšení rozhodnutí, že půjdeme do většího. Místo výhledově. Se řešilo okamžitě.
Ahoj, já jsem vyrůstala v domě, posledních 5 let žiju v bytě a vyhovuje mi to. S domem je hodně práce a zvlášť když k tomu je zahrada a já na tyhle věci nejsem. Momentálně žijeme s přítelem v menším bytě, který nám stačí až bude v plánu dítě, najdeme si větší byt.
Jsem rozvedená, mám 3 děti, je mi 47. Po rozvodu jsem koupila dům, chtěla jsem zvířata a zahradu a pokoj pro každé dítě. Místo jsem řešila do té míry, aby to děti neměly daleko k otci a nepřišly o kamarády, aby to bylo blízko k přírodě, dál od větší silnice, ale zas aspoň nějakou občanskou vybavenost. Jsem tu moc ráda a mám skvělé sousedy, našla jsem si nové kamarády.
Bydlíme ve velkém zrekonstruovaném bytě s balkonem v Praze, ale na okraji, kde máme hned vedle baráku les. Máme 3 pokoje a děti mají zatím jeden společný velký pokoj. Děti jsou zatím poměrně malé. Uvidíme, jak to vymyslíme až budou větší. My jsme tu spokojeni, neměnila bych.
Ahoj, s bydlenim jsem spokojena. Bydlime na okraji Prahy v byte s vyhledem do zelene. Bezprostredni lokalita je klidna se slepymi ulicemi. Vse podstatne je v dochozi vzdalenosti. Mam to kousek na vlak i dalsi MHD. Sousedi jsou v pohode. Nizka zdena bytovka s vytahem, sklepem, garazi, balkonem. Velikostni kategorie 3kk s tim, ze detsky pokoj je rozdelen zdi na 2 male pokojicky, kazdy ma svoje okno a dvere. Takze oba kluci maji kazdy svuj maly pokojicek. V klidu by kazdy pokoj mohl byt prifouknut o 4 m, ale nijak zasadne mi to neva. Jsem spokojena.
Jsme velmi spokojeni a az tak, ze se nam uz ani nechce nikam jezdit na tzv. dovolene, mame uz deti 30+ a jsou davno z domu.
Rizenim osudu jsme se museli kdysi odstehovat z velkomesta kvuli bydleni na okraj malomesta, tenkrat jsme z toho vubec nebxli nadseni-stary rd s mysima a 4 generace pod 1 strechou, vypadavajici stare pojistky, obcas netekouci voda a k tomu malinke deti.
Casrm jsme si zde nechali postavit novy domek dle nas a jen pro nasi rodinu a po dalsim case jsme si koupili krasny maly vikendovy byt 2kk v novostavbe v nasem puvodnim velkomeste a tak tady zase „randime“ jak za mlada. Navrat po 30 letech…
Takze mame to ponekzd naopak: hl. bydlo domek na malomeste s veskwrou obcanskou vybav. 10 min.pesi chuze a „chatu“ ve meste. ![]()
Jsem s pritelem v 2kk na kraji velkomesta, do centra chvilka tramvaji, do prirody asi 20 minut autobusem. Zatim jsme spokojeni. Jsem z domu a do domu me uz nikdo nedostane. Pokud budou deti, tak se prestehujeme do 3kk, nebo 3+1 a budou mit jeden pokoj spolecne. Ja tak se sourozenci taky vyrostla a bylo to v pohode, takze nejake vlastni pokojiky neresim.
@Anonymní píše: Více
Mě by vážně zajímalo, jaký je u této otázky důvod k anonymu. Normálnímu uživateli bych i něco napsal, ale takhle mě napadá jen „co je ti do toho, když se neumíš ani podepsat, anonyme“…
@rmot Na toto fórum chodí i příbuzná a to, že řešíme bydlení a čekáme další miminko, je zatím v rodině naše neprozrazená soukromá věc, tak abych mohla psát vše a nemusela tady psát sice pod jménem, ale mlžit nesmysly ![]()
3+1 90m, holky spolu pokoj cca 24m
Byt v pronájmu, ale na lokalitu, kde jsem celý život, jedna z nejžádanějších v Praze, platím zlomek toho, co platí jiní. Je to ze známosti majitele domu. Jinak tu vlastním byt po babičce 1+1 s terasou 20m, tam plánujeme snad jít až holky dorostou a rozutečou se..
Náš pronajatý byt je starší, zařízeny námi, moje kuchyn a trochu svépomocí zrekonstruovaný, řeším hlavně lokalitu, v tomto bytě jsme asi už 13let, začala jsem na nájmu 8tis, dnes 14.tis. ![]()
@lucynka25 píše: Více
To je opravdu moc hezka cena najmu. Je to fajn reseni a na duchod mate ten maly byt. Ten je ted pronajaty?
Ahoj,
, ale zajímalo by mě, k jakému bydlení jste postupně dospěli a jak jste spokojení?
Jsem teď v takovém rozhodovacím bodě a neustále nevím
A ještě mě zajímá, kdo máte více dětí, jak velké bydlení nebo pokojíček/pokojíčky máte a jak si to vše sedlo, pokud jsou děti třeba už i větší? Co pro vás u bydlení je nejdůležitější? Například někdo dá na lokalitu a už neřeší, že má starou koupelnu apod 

asi trochu zvláštní otázka
Všem děkuju a kdo nechápe smysl, tak ať nepíše