Jaké máte bydlení a jak jste spokojení?

Anonymní
31.10.24 20:50

Jaké máte bydlení a jak jste spokojení?

Ahoj,
asi trochu zvláštní otázka :oops:, ale zajímalo by mě, k jakému bydlení jste postupně dospěli a jak jste spokojení? :) Jsem teď v takovém rozhodovacím bodě a neustále nevím :nevim: A ještě mě zajímá, kdo máte více dětí, jak velké bydlení nebo pokojíček/pokojíčky máte a jak si to vše sedlo, pokud jsou děti třeba už i větší? Co pro vás u bydlení je nejdůležitější? Například někdo dá na lokalitu a už neřeší, že má starou koupelnu apod :lol:
Všem děkuju a kdo nechápe smysl, tak ať nepíše :lol:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5998
31.10.24 21:00

Tak my jsme se zmohli akorát na rekonstrukci a přístavbu podkroví v domě mých rodičů, i tak to byla vysoká částka.
Jinak u mě je důležitý asi ten prostor kolem domu - zahrada, na ni nedám dopustit.
Lokalita je pro mě důležitá taky, ale tu máme dobrou.
Nicméně byt jsem chtěla hezký podle sebe a je pro mě důležitější, než třeba nová fasáda či plot.
Jinak čekáme 2. dítě a každé bude mít svůj pokojík, ikdyž jsou tedy menší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56117
31.10.24 21:09
@Anonymní píše: Více

No, vždy si můžeš dovolit to, na coas. Děti mají pokoje cca 20m2. Každý svůj. Dům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9029
31.10.24 21:19

Ano, jsme spokojení. Bydlení máme, jaké jsme si přáli. Kde jsme chtěli. My potřebujeme prostor, světlo, dýchat, ale zároveň nechceme žít ve městě. To jsme si zkusili a nelíbilo se nám tam. Děti mají každý svůj pokoj. My jsme původně koupili o dva pokoje menší dům ve městě a říkali jsme si, že výhledově ho prodáme a půjdeme spíš na vesnici. Třetí těhotenství tehdy bylo uspíšení rozhodnutí, že půjdeme do většího. Místo výhledově. Se řešilo okamžitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
31.10.24 21:34

Ahoj, já jsem vyrůstala v domě, posledních 5 let žiju v bytě a vyhovuje mi to. S domem je hodně práce a zvlášť když k tomu je zahrada a já na tyhle věci nejsem. Momentálně žijeme s přítelem v menším bytě, který nám stačí až bude v plánu dítě, najdeme si větší byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.24 21:39

Jsem rozvedená, mám 3 děti, je mi 47. Po rozvodu jsem koupila dům, chtěla jsem zvířata a zahradu a pokoj pro každé dítě. Místo jsem řešila do té míry, aby to děti neměly daleko k otci a nepřišly o kamarády, aby to bylo blízko k přírodě, dál od větší silnice, ale zas aspoň nějakou občanskou vybavenost. Jsem tu moc ráda a mám skvělé sousedy, našla jsem si nové kamarády.

• Citovat
  • Upravit
5019
31.10.24 21:55

Bydlíme ve velkém zrekonstruovaném bytě s balkonem v Praze, ale na okraji, kde máme hned vedle baráku les. Máme 3 pokoje a děti mají zatím jeden společný velký pokoj. Děti jsou zatím poměrně malé. Uvidíme, jak to vymyslíme až budou větší. My jsme tu spokojeni, neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22539
31.10.24 22:03

Ahoj, s bydlenim jsem spokojena. Bydlime na okraji Prahy v byte s vyhledem do zelene. Bezprostredni lokalita je klidna se slepymi ulicemi. Vse podstatne je v dochozi vzdalenosti. Mam to kousek na vlak i dalsi MHD. Sousedi jsou v pohode. Nizka zdena bytovka s vytahem, sklepem, garazi, balkonem. Velikostni kategorie 3kk s tim, ze detsky pokoj je rozdelen zdi na 2 male pokojicky, kazdy ma svoje okno a dvere. Takze oba kluci maji kazdy svuj maly pokojicek. V klidu by kazdy pokoj mohl byt prifouknut o 4 m, ale nijak zasadne mi to neva. Jsem spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Suna0
31.10.24 22:05

Bxt 3 plus kk. Sem ráda že bydlim

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.10.24 23:09

Jsme velmi spokojeni a az tak, ze se nam uz ani nechce nikam jezdit na tzv. dovolene, mame uz deti 30+ a jsou davno z domu.

Rizenim osudu jsme se museli kdysi odstehovat z velkomesta kvuli bydleni na okraj malomesta, tenkrat jsme z toho vubec nebxli nadseni-stary rd s mysima a 4 generace pod 1 strechou, vypadavajici stare pojistky, obcas netekouci voda a k tomu malinke deti.

Casrm jsme si zde nechali postavit novy domek dle nas a jen pro nasi rodinu a po dalsim case jsme si koupili krasny maly vikendovy byt 2kk v novostavbe v nasem puvodnim velkomeste a tak tady zase „randime“ jak za mlada. Navrat po 30 letech…

Takze mame to ponekzd naopak: hl. bydlo domek na malomeste s veskwrou obcanskou vybav. 10 min.pesi chuze a „chatu“ ve meste. ;)

• Citovat
  • Upravit
5243
31.10.24 23:31

Jsem s pritelem v 2kk na kraji velkomesta, do centra chvilka tramvaji, do prirody asi 20 minut autobusem. Zatim jsme spokojeni. Jsem z domu a do domu me uz nikdo nedostane. Pokud budou deti, tak se prestehujeme do 3kk, nebo 3+1 a budou mit jeden pokoj spolecne. Ja tak se sourozenci taky vyrostla a bylo to v pohode, takze nejake vlastni pokojiky neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8106
1.11.24 00:27
@Anonymní píše: Více

Mě by vážně zajímalo, jaký je u této otázky důvod k anonymu. Normálnímu uživateli bych i něco napsal, ale takhle mě napadá jen „co je ti do toho, když se neumíš ani podepsat, anonyme“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 03:09

@rmot Na toto fórum chodí i příbuzná a to, že řešíme bydlení a čekáme další miminko, je zatím v rodině naše neprozrazená soukromá věc, tak abych mohla psát vše a nemusela tady psát sice pod jménem, ale mlžit nesmysly :D

• Citovat
  • Upravit
22907
1.11.24 06:11

3+1 90m, holky spolu pokoj cca 24m
Byt v pronájmu, ale na lokalitu, kde jsem celý život, jedna z nejžádanějších v Praze, platím zlomek toho, co platí jiní. Je to ze známosti majitele domu. Jinak tu vlastním byt po babičce 1+1 s terasou 20m, tam plánujeme snad jít až holky dorostou a rozutečou se..
Náš pronajatý byt je starší, zařízeny námi, moje kuchyn a trochu svépomocí zrekonstruovaný, řeším hlavně lokalitu, v tomto bytě jsme asi už 13let, začala jsem na nájmu 8tis, dnes 14.tis. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22539
1.11.24 06:45
@lucynka25 píše: Více

To je opravdu moc hezka cena najmu. Je to fajn reseni a na duchod mate ten maly byt. Ten je ted pronajaty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí