Penetrace při malování ano nebo ne?

31291
29.10.24 19:35

Penetrace při malování ano nebo ne?

Dotaz je vcelku jasny :mrgreen:
Je penetrace vhodná, nebo nutná nebo dokonce nezbytná?
Nejde mi jen o cenu, ale i o praci a čas :think:

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4069
29.10.24 19:57

My letos malovali dceri pokoj a davali jsme ji. Radsi, na doporuceni. Mela ale predtim dost divokej nater - pruhy ruznyho stupne ruzovy, takze jsme potrebovali, aby ta nasledna bila dobre drzela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
29.10.24 19:59

Ale zdrzi vas to o jeden den, nez to zaschne a je to trochu opruz, no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9143
29.10.24 20:15

Manžel letos maloval jedno patro v domě mých rodičů a dával všude penetraci. Přemalovával barevný cirkus na bílou. V našem se taky penetrovalo, než se malovalo. První malování byla samozřejmost, protože to byla novostavba a druhé malování taky byla penetrace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
29.10.24 20:19

Když nedávám penetraci, tak první vrstvu dávám úplně řídkou. Když penetraci, tak i první vrstva je hustší. Penetrace ti sjednotí savost podkladu a voda z barvy pak nepřechází tolik do zdiva, takže se ani barva nepřepaluje a nátěr je tak prostě lepší. Někdo dává penetraci přímo do barvy při první vrstvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4069
29.10.24 22:40

@Petr-33 hezky shrnuto :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
30.10.24 09:12

@Petr-33 tohle me taky napadlo, nez penetrace a pak dve vrstvy, tak dat penetraci do ty první vrstvy a pak druhou.
Ze bych si usetrila celej byt natirat natrikrat.
Stehujem se do většího, je vymalovanej bíle pokud muzu rict, tak se nezda, ze by tam vespod byla barevná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
30.10.24 09:34
@Mar__tanka1983 píše: Více

Když dáš penetraci, tak za dvě hodiny můžeš s přehledem malovat první vrstvu. Pokud maluješ celý byt, tak než dojdeš s penetrací na konec, tak začátek už bude suchý a už maluješ. Ale záleží kolik je to metrů. Pokud je to menší byt, třeba 2+1, 3+1, tak den předem udělat drobné opravy stěn, zatmelení prasklin, zasádrování děr,… Druhý den ráno natřít válečkem penetraci a po zaschnutí začít malovat. S první vrstvou by to mělo jít stihnout za jeden den. Druhý den druhá vrstva, úklid a hotovo :) Když je dobré vybavení, tak to jde celkem rychle. Pro mě jsou vždycky nejhorší rohy, vypínače a různé detaily třeba kolem oken a garnyží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
30.10.24 09:41

Když jsme letos pozvali malíře, penetraci jsme chtěli, pan tvrdil, že je to zbytečný.
Pak mu došla barva, že „ty stěny moc chlastaj“(překvapivě, ze) a musela jsem mazat pro dalších pár kilo barvy :mrgreen:
Je fakt, že i bez penetrace barva zatím drží.

• Citovat
  • Upravit
31291
30.10.24 12:29

@Petr-33 takze nedoporučuješ ji dat do prvni vrstvy rovnou? Byt ma nějakých 80 m2, dost mě děsí to brát celý natřikrát :lol:
Myslela sem taky, ze ta penetrace zasycha delsi dobu, ze by to bylo na tri dny, pokud by se penetrace a prvni vrstva stihla v jeden den, bylo by to super.
Eh, co je dobré vybavení? :lol: ja byla vzdycky jen ten pricmrndavac, rohy, vypínače atp, ted prvně se vrham (ve dvou lidech) do kompletniho malování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3525
30.10.24 12:30

Ked mas napriklad kuchynu kde tie steny su trochu mastne, je tam uz viac naterov a nechce sa ti skrabat tak je penetracia nutna.

Na normalnej stene sa da prezit aj bez nej, ale tak nejak ma nenapada dovod preco to robit bez nej, jedine ze by si sa extremne ponahlala.

Ja osobne (a netvrdim ze je to tak spravne) davam 2 vrstvy penetracie a na to 1 (ked sa nemeni farba) alebo 2 (ked sa meni farba) natery farby.

Edit: Este sa mi osvedcilo pred spravovanim roznych prasklin atd do nich malym stetcom (ako maju deti na vytvarnu) naniest trochu penetracie (bez nej sa mi to furt drobilo - ale zalezi aku mas omietku, ako stara stena, kolko starych naterov…). Potom vyspravit, zabrusit a az potom idu normalne penetracie a na ne farba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
30.10.24 18:18

Tak já se přiznám, že jsem očekávala jiný druh penetrace u malování. Téma mě zklamalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
9.11.24 22:14

Už to tu zaznělo, ale názor navíc se vždy hodí. Kdysi mi poradil kamarád profi malíř, ředit malbu ne vodou, ale disperzí SOKRAT. Tím se řídím a nikdy mne to nezklamalo. Dokonce i na zelené sádrokartony do vlhka, které jinak barva špatně kryje stačí jen dvě vrstvy barvy a zeď je sněhobílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vyzvědačka
9.11.24 22:59

Já četla: Penetrace při milování… 😀

• Citovat
  • Upravit
30
9.11.24 23:36
@Vyzvědačka píše: Více

No, ani při tom milování na penetraci nemusí dojít, odborníci dodnes vedou vášnivé diskuze, zda je nutná penetrace, či nikoliv! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí