Jaké máte bydlení a jak jste spokojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24414
1.11.24 08:51
@Anonymní píše: Více

Do bytu ne. Manžel by to nevydržel :D já už si to taky neumím představit. Hlavně cena bytů ve městě je tak 5 milionů a víc. ( pěkný byt bez nutnosti rekonstrukce). To už je prostě pro nás moc. Hypotéka by byla šílená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 08:59

Dekuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
11097
1.11.24 09:01

Kolem našeho domu jsem chodila od dětství a pořád mě k němu něco táhlo ;). Prostě osud :srdce:. Ve třiceti jsem potkala svou BFF a zjistila jsem, že v něm strávila dětství se svými kamarády :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.24 09:45
@Ulrike píše: Více
:kytka:
Taky me to zaujalo :mrgreen:

Me se to jevi, ze to delaj tak nejak opacne: kdyz deti zacnou chodit do skol,+krouzky+kamosi, tak je mesto mnohem vic prinosnejsi a praktictejsi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 09:46

Ta kytka tam skocila nejak sama :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 09:52

Mě by zajímalo, jestli po vašich zkušenostech byste volili bydlení ve fajn bytě s tím, že třeba děti by byly spolu v pokoji nebo i každý zvlášť, ale menší prostor celkově, ale neměli byste hypotéku. Nebo byste postavili dům za městem, ale spláceli hypotéku s těmi omezeními, co to pro většinu má, že je třeba víc šetřit, např. ne tolik cestovat, a ještě plus výdaje na domě, co v bytě nejsou…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 09:57

My máme malé 2+1 se dvěma dětmi. Jenže je to v centru v jediné lokalitě s hodně stromy a zelení. Bohužel větší byty tu nejsou a do paneláku nebo k hlavní hlučné silnici, kde jsou větší byty, se nám nechce. Máme našetřeno asi 1,5mil. a pozemek, kde by šlo stavět, ale pořád je to jako plivnutí. Dėti jsou teď na přelomu prvni-druhy stupeň ZŠ, po škole chodí ven právě v našem okolí, mají spoustu kroužků, kam chodí pěšky, takže samy raději jeden pokoj a bez dojíždění a ranního vstávání. Další věc je, že tchanovci mají dům, který jim padá na hlavu, a ne moc úspor, takže když se tam podělá střecha nebo topení, náklady půjdou asi za námi, takže potřebujeme držet peníze i na tohle. Naši mají taky velký dům na vesnici. Oba domy jsou ve stejné dojezdové vzdálenosti jako ten náš pozemek, takže jsme si řekli, že když si děti později polezou na nervy, můžou přespat občas u prarodičů, tam to místo navíc je a alespoň je rozptýlí. Uvidíme za 20let, jak se to všechno přeskládá a poskládá, my bychom chtěli malý bungalov s minimální údržbou, ale u našich vidím, jak ve velkém domě jsou spokojená vnoučata, tak možná tam půjdeme po nich, ale chci to řešit až za dlouho. Důležité je, že nemáme dluhy.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 10:01

To vám úplně rozumím. A není to špatná situace, ten malý bungalov vám může vyjít :kytka: A jak spíte, máte klasickou postel v obýváku nebo něco rozkládacího? Taky jsme byli ve 2+1, dětem jsme nechali obývák, aby měli velký pokoj, a my si udělali ložnici plus malý gaučík v druhém pokoji. Ale byli malí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 10:02
@sahrazad1 píše: Více

A pritom duchodci maji take mrzke vyhlidky - bude nas hodne duchodcu a nebude kdo by se o nas postaral, myslim pecov. a soc sluzby, ktere jsou 1) dost podhodnoceny a 2) stat pokrivil trh a mysleni lidi samymi prispevky na vsechno mozne, takze proc by lidi delali za nejskou almuznu, kdyz dostanou prispevek a maji klid. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 10:07

Bydlime ve 4-pokojovem panelovem byte v okrajove casti Brna. Kupovali jsme minuly rok, meli jsme vytipovanych par ulic kde jsme chteli zustat. Panelak ma 7 pater, tudiz ve vchode neni 150 bytu, je tady hodne zelene, 300m od bydliste je les, vsechno potrebne po ruce, hromada vyziti pro male deti a prime mhd spojeni do centra. V idealnim svete bych rada domek, ale to je nerealny, pokud bychom se nechteli stehovat nekam daleko. Uz i cena naseho paneloveho bytu v puvodnim stavu byla silena, ted se stejne byty prodavaji o dalsi milion draz. Dite mame zatim jedno, ale pokud budou dve, muzou mit kazde vlastni pokoj, ovsem jeden z nich ma pouze 8m2. Myslim ale, ze potencialni dite bude rado ze se muze nekam zavrit, ne kazdy to ma. :)

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
1.11.24 10:12

Hrozně moc záleží dle mého na daném bytě, jak je situovány a taky rozměry. 2+1 může mít 50m2 stejně jako 70 :)

Ale třeba moje příbuzná cely život spali v obýváku ( měli tam klasickou postel) a každý z děti mělo vlastní pokoj (3+1) a byli s tím úplně OK.
Kamarádky rodiče zase měli takovou tu klasiku, starý byt, vysoké stropy -2+1. Tak kuchyni dali do chodby, každé dítě 1 pokoj a oni si v obýváku udělali patro. Taky s tím byli OK.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 10:14

Kazda nemovitost se musi udrzovat a pokud pokud tomu tak neni, tak takovy byt bude za cas temer neprodejny.
Bytovky preci dostavaji dotace na zatepleni apod, ne? Je teda fakt, ze to musi nekdo vyridit, zajimat se a to je hodne prace…

Mame tedy krom te nasi „chaty“ v novostavbe ve meste jeste x inv.bytu, ale nikdy bych nesla do male bytovky, protoze tady staci, kdyz 1-2 majitele prestanou platit a aby dum neodstrihli od tepla, vody a el, tak to musi logicjy doplacet ti zbyvajici a to je trebas pri celkivych 5 bytech v bytovce uz sakra znat.

Takze my mame byty v domech o 70 a vice bytech a takto nam to max vyhovuje.

Ve vasem pripade vidim velky cerveny red flag a uz bych resila stehovani, to vase soucasne bydleni dle toho co pises, neni vubec perspektivni asi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.11.24 10:14

Bydlíme krajském městě, v rodinném domě po manželových rodičích, kousíček od centra. Jako je to „zadarmo“, nemuseli jsme si brát hypotéku, ale nechceme tu být ani já, ani muž. Vnitřek jsme zrekonstruovali, zateplili. Děti to tady ale milují a o stěhování nechtějí ani slyšet. Mě by se líbil byt 4+1 s terasou :-.) Já bych chtěla do Prahy, ale ceny nemovitostí jsou příšerné. Prodáme barák a nebudeme mít ani na byt :nevim: Barák je ve svahu, sice má tři patra ale každé má jen 50m2, studená chodba, nevhodně řešené…Děti mají každé svůj pokoj, ale zase v patře, takže kdybych nechodila nahoru, tak je o víkendu celý den neuvidím. :nevim: Třeba ž vypadnou obě na střední, tak to rozsekneme :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6381
1.11.24 10:21

Bydlím v novostavbě v bytě 4+1 v Modřanech. Je to moderní stavba, světlý prostor, funkční a minimalistické vybavení. Mám i garážové místo. Děti mám dvě - Skoro 5 a 8,5 - kluci, mají pokoj dohromady, ale spí semnou. Jednoho dne, bude mít každý svůj pokoj.
Jsem spokojená, vyměnila jsem to za řadovku se zahrádkou. Zahrádka nám nechybí, lokalita je pro nás daleko důležitější faktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
1.11.24 10:23

Tak my v bytovce máme každý vlastní zdroj tepla.
U nás to tedy tak mají všechny bytovky. Každý si řeší teplo sám. Takže jestli soused platí je mi fuk.
A roční spotřeba elektriky ve společných prostorech je naprosto minimální ( u nás tuším 400 Kč ).
Vodu si taky platí sám každý na vodoměr a elektřinu taky. Takže odstřihnout jen neplatiče.
Blby je, pokud ten soused je magor a třeba nechce zateplení. Ale i to se dá udělat, že jeho část nezateplíš ( mají to v jedné bytovce, takže to jde ).
A třeba plastové okna si mění každý sám. Kdo nechce nemění.
Ale i u těch bytovek je potřeba funkční SVJ. to je jasný.
Nechali jsme si byt na pronájem v malé bytovce o 4 bytech.

Příspěvek upraven 01.11.24 v 10:29

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí