Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jinak mám teda taky kamarádku, která mádoma přetopeno, klidně i 24 stup. a kluka navalenýho v roláku
a v noci má teplý pyžamo, ponožky a duchnu
v létě se mi chlubila že jí kluk spí jen pod larisou
a když můj běhal venku bos, ona tomu svýmu svlíkla jen boty a běhal v ponožkách, aby senenastyd
![]()
Momentalne 20,2, rano po probuzeni 19,5, pricemz pres noc se netopilo.
Ve 24,5 stupnich bych chcipla vedrem. ![]()
Pres den tak tech 21-22 stupnu max, na noc topeni vypinam uplne.
Kolem 21, jsme tak zvyklí. Když přijdu někam kde jsou třeba krbovky, dělá se mi z horka zle. Takže chápu, že je u nás někomu zima. Návštěvě klidně nabídnu deku, mikinu, teplý ponožky. Jen teda v koupelně a když ráno vstáváme máme topení nastaveno na víc stupňů.
@Tableta píše:
Přes den 20-21°C a v noci těch 18,5°C. Kdybysme neměli mimino, tak je tu těch 18,5 i přes den. Mám studenej odchov
No sice nedokážu říct kolik tu máme stupňů, ale myslím, že to kolem třech 20-21 bude, ale malé se to stejně moc nezdá, máme studenokrevné miminko…myslím, že pro ní by bylo Tvých 18,5 ideál
ale to by mi tu zase muž umrzl ![]()
To není ale vina kamarádky. Někdo potřebuje už od narození teplo větší, v někom to vypěstují rodiče tím, že to s teplotou přehánejí, může mít problém s termoregulací. Já třeba dneska zatím jenom větrám, zatopí se někdy odpoledne nebo k večeru. Většinou se tady teploty pohybují od 19 do asi 22 stupňů. Ani pořádně nevím, na teploměr kouknu málokdy.
Zatapim az kdyz se dcera vraci ze skolky odpoledne, aby tu mela teplo, jinak dopoledne mam kolem tech 18ti a nevadi mi to. S dcerou mame tech 22 ![]()
@mahdalka píše:
Jinak mám teda taky kamarádku, která mádoma přetopeno, klidně i 24 stup. a kluka navalenýho v rolákua v noci má teplý pyžamo, ponožky a duchnu
v létě se mi chlubila že jí kluk spí jen pod larisou
![]()
a když můj běhal venku bos, ona tomu svýmu svlíkla jen boty a běhal v ponožkách, aby senenastyd
![]()
Takhle funguje manželova mamka. Bohužel to aplikuje i na syna, když ho tam má. Jen nechápu, že si ještě pořád nevšimla, jak je chudák vždycky rozhycovanej, když ho tak nevlíká. Já tam jenom přijdu a vidím na něm, jak je rudej, horkej, spocenej.. Naposledy mě dorazila ted v neděli, kdy jsem přijela pro kluka (2,5 roku) a ona mi ho na cestu do auta oblékla do dlouhýho trika, punčocháčů, mikiny, riflí, zimních bot a zimní bundy
To mi už málem vypadly oči z hlavy. Bohužel ale vidím i na manželovi, že má problém poradit si s teplotami. Na noc by potřeboval strašně málo, jinak se furt potí, venku ale už taky teď tahá zimní bundu. Prostě se nedokáže s těmi změnami teplot vypořádat. ![]()
Záleží i na vlhkosti vzduchu, né na čisté teplotě. Také na zimě od podlahy, od oken,…
My máme doma 22-25 (složitá regulace). Respektive když to klesne pod jednadvacet, tak škrtnem v krbovkách a když to vyleze na 23, tak uškrtíme vzduchy a vše a už jen temperujem. Jinak zatápíme většinou až navečer, tak tři čtyři hodiny.Co máme zatepleno, tak dopoledne se teplota drží ještě od noci, navíc jsme v pohybu.
Když jsme topili méně (cca na dvacet, v noci osmnáct), tak se sice hezky spalo, ale bylo chladno od podlahy a i cítím, že teď nemáme takové to ranní pobolívání v krku, nosu jako dřív.
Ahoj. Mně nejvíc vyhovuje teplota 22,5 st. 22 je málo, 23 moc. Těch 22,5 je pro mě pohoda. Ale teploměr máme na polici ve výšce hlavy, takže odhaduju, že malá u země má určitě míň, odhaduji kolem 21 st. Ale má teplé ruce, tak je asi taky v pohodě. Což je fajn, protože nechci aby byla zmrzlina jak já.
@zuzka90 píše:
@Jajax1 taky mame 21,5 a nam to stačí teda… v ložnici taky vypnutý. co bude dělat až bude -20??
Tak my mame doma taky okolo 24 stupnu, v loznici min. A az bude venku -20, tak budem mit doma stale kolem 24 stupnu, to na to prece nema zadnej vliv ![]()
Kdyz mame doma 21, tak me zebou nohy
Jinak super je podlahovy topeni, jak mam teply nohy, tak vlastne ani zima moc není a staci mi tech 20 ![]()
No mě by teda ve 21,5 byla zima taky, na noc máme 22, přes den, 23,5-24 stupnu, klidně bych snesla i více
ale to už jsme moc krkavá, při topení plynem ![]()