Jaké máto doma teplo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16557
4.11.15 14:08

Jinak mám teda taky kamarádku, která mádoma přetopeno, klidně i 24 stup. a kluka navalenýho v roláku :roll: a v noci má teplý pyžamo, ponožky a duchnu :zed: v létě se mi chlubila že jí kluk spí jen pod larisou 8o :oops: a když můj běhal venku bos, ona tomu svýmu svlíkla jen boty a běhal v ponožkách, aby senenastyd :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
4.11.15 14:14

Momentalne 20,2, rano po probuzeni 19,5, pricemz pres noc se netopilo.
Ve 24,5 stupnich bych chcipla vedrem. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
4.11.15 14:15

Pres den tak tech 21-22 stupnu max, na noc topeni vypinam uplne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
4.11.15 14:21

Kolem 21, jsme tak zvyklí. Když přijdu někam kde jsou třeba krbovky, dělá se mi z horka zle. Takže chápu, že je u nás někomu zima. Návštěvě klidně nabídnu deku, mikinu, teplý ponožky. Jen teda v koupelně a když ráno vstáváme máme topení nastaveno na víc stupňů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KW
279
4.11.15 14:25
@Tableta píše:
Přes den 20-21°C a v noci těch 18,5°C. Kdybysme neměli mimino, tak je tu těch 18,5 i přes den. Mám studenej odchov :pankac:

No sice nedokážu říct kolik tu máme stupňů, ale myslím, že to kolem třech 20-21 bude, ale malé se to stejně moc nezdá, máme studenokrevné miminko…myslím, že pro ní by bylo Tvých 18,5 ideál :D ale to by mi tu zase muž umrzl :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2522
4.11.15 14:26

@Bar20 Jaké jsou nové výpočty? :O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.11.15 14:27

To není ale vina kamarádky. Někdo potřebuje už od narození teplo větší, v někom to vypěstují rodiče tím, že to s teplotou přehánejí, může mít problém s termoregulací. Já třeba dneska zatím jenom větrám, zatopí se někdy odpoledne nebo k večeru. Většinou se tady teploty pohybují od 19 do asi 22 stupňů. Ani pořádně nevím, na teploměr kouknu málokdy.

• Citovat
  • Upravit
1472
4.11.15 14:31

Zatapim az kdyz se dcera vraci ze skolky odpoledne, aby tu mela teplo, jinak dopoledne mam kolem tech 18ti a nevadi mi to. S dcerou mame tech 22 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
4.11.15 14:34
@mahdalka píše:
Jinak mám teda taky kamarádku, která mádoma přetopeno, klidně i 24 stup. a kluka navalenýho v roláku :roll: a v noci má teplý pyžamo, ponožky a duchnu :zed: v létě se mi chlubila že jí kluk spí jen pod larisou 8o :oops: a když můj běhal venku bos, ona tomu svýmu svlíkla jen boty a běhal v ponožkách, aby senenastyd :roll: :zed:

Takhle funguje manželova mamka. Bohužel to aplikuje i na syna, když ho tam má. Jen nechápu, že si ještě pořád nevšimla, jak je chudák vždycky rozhycovanej, když ho tak nevlíká. Já tam jenom přijdu a vidím na něm, jak je rudej, horkej, spocenej.. Naposledy mě dorazila ted v neděli, kdy jsem přijela pro kluka (2,5 roku) a ona mi ho na cestu do auta oblékla do dlouhýho trika, punčocháčů, mikiny, riflí, zimních bot a zimní bundy 8o To mi už málem vypadly oči z hlavy. Bohužel ale vidím i na manželovi, že má problém poradit si s teplotami. Na noc by potřeboval strašně málo, jinak se furt potí, venku ale už taky teď tahá zimní bundu. Prostě se nedokáže s těmi změnami teplot vypořádat. :zed:

• Citovat
  • Upravit
31278
4.11.15 14:34

Záleží i na vlhkosti vzduchu, né na čisté teplotě. Také na zimě od podlahy, od oken,…

My máme doma 22-25 (složitá regulace). Respektive když to klesne pod jednadvacet, tak škrtnem v krbovkách a když to vyleze na 23, tak uškrtíme vzduchy a vše a už jen temperujem. Jinak zatápíme většinou až navečer, tak tři čtyři hodiny.Co máme zatepleno, tak dopoledne se teplota drží ještě od noci, navíc jsme v pohybu.

Když jsme topili méně (cca na dvacet, v noci osmnáct), tak se sice hezky spalo, ale bylo chladno od podlahy a i cítím, že teď nemáme takové to ranní pobolívání v krku, nosu jako dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
4.11.15 14:39

Ahoj. Mně nejvíc vyhovuje teplota 22,5 st. 22 je málo, 23 moc. Těch 22,5 je pro mě pohoda. Ale teploměr máme na polici ve výšce hlavy, takže odhaduju, že malá u země má určitě míň, odhaduji kolem 21 st. Ale má teplé ruce, tak je asi taky v pohodě. Což je fajn, protože nechci aby byla zmrzlina jak já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
4.11.15 14:40
@zuzka90 píše:
@Jajax1 taky mame 21,5 a nam to stačí teda… v ložnici taky vypnutý. co bude dělat až bude -20??

Tak my mame doma taky okolo 24 stupnu, v loznici min. A az bude venku -20, tak budem mit doma stale kolem 24 stupnu, to na to prece nema zadnej vliv :-)
Kdyz mame doma 21, tak me zebou nohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1472
4.11.15 14:49

Jinak super je podlahovy topeni, jak mam teply nohy, tak vlastne ani zima moc není a staci mi tech 20 :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
4.11.15 16:34

No mě by teda ve 21,5 byla zima taky, na noc máme 22, přes den, 23,5-24 stupnu, klidně bych snesla i více :D ale to už jsme moc krkavá, při topení plynem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
753
4.11.15 16:36

@yasmine5 máme podlahový a 20 mi přijde málo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie