Jaké máte tablety pro děti?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2691
14.4.17 13:55

Ja ani moje děti nevíme kde se takové hry a aplikace stahuji :mrgreen: manžel uz vubec ne:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
14.4.17 14:11
@Burj Chalifa píše:
a co si s dítětem místo elektronického krámu v ruce třeba povídat?

taky me to napadlo, radsi sedim s ditetem, listujeme knizkou a ja mu rikam, jake zvuky ktere zvire dela. ted budu trochu OT - takhle nejak funguje i to Kouzelne cteni od Albi? Svagrova to ma, ale prijde mi to jen jako odkladiste deti. Kazdy to mame jinak, ale myslim, ze ty prvni roky bychom si meli nejvic s detma uzivat, az budou v puberte, tak se od tabletu uz vubec neodtrhnou a rodice budou mit uplne na haku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59369
14.4.17 14:26

Vali má tenhle https://www.mall.cz/…ad9g2-ruzova a líbí se mě hlavně velká obrazovka, nejstarší má nějaký lenovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
14.4.17 14:28
@anivbl píše:
taky me to napadlo, radsi sedim s ditetem, listujeme knizkou a ja mu rikam, jake zvuky ktere zvire dela. ted budu trochu OT - takhle nejak funguje i to Kouzelne cteni od Albi? Svagrova to ma, ale prijde mi to jen jako odkladiste deti. Kazdy to mame jinak, ale myslim, ze ty prvni roky bychom si meli nejvic s detma uzivat, az budou v puberte, tak se od tabletu uz vubec neodtrhnou a rodice budou mit uplne na haku

přesně. Na to bude dítě jednou vzpomínat - jak se mu maminka věnovala, povídala si s ním. Ne na to, jak mělo každou chvíli v ruce tablet a máti pořád čuměla a cosi rolovala na mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
14.4.17 14:43

Jezis :mrgreen: to jsou nazory.. snad dite s tabletem staci normalne hlidat, mit ho pod dohledem kdy a jak tablet pouziva. A udelat pravidla. Za me je nejhorsi reseni to detem pro jistotu radsi vubec neukazat. Taky se divam vecer na filmy, taky jsem jako mala obcas hrala na Pc hry, malovala v programu, hrala karty, sachy, damu, ucila jsem se jazyky std atd…a jsem uuuuplne vpohode.
Muj 3lety je porad venku…v desti slunku kdykoliv kamkoliv… kamarady, kolo a zazitky fakt za blbej tablet nemeni. Ale napr kdyz je unaveny uz navecer a ma naladu se jen tak zachumlat do deky a koukat na pohadky (youtube kids),muze si vzit tablet. Stejne tak kdyz cestujeme pouziva tablet. A za me je to i uzasna pomucka napr zrovna na uceni to AJ pro deti!!!

Malemu jsem puvodne koupila na zkousku Samsung Galaxy. Ale nevyhovoval mi. Kdyz jsem tam malemu chtela neco nahrat atd…proste neprehledne.
Koupila jsem mu osvedceny bazarovy ipad mini za super cenu-pro deti mi prijde nejlepsi. Vse funguje hned, prehledne, App store.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
14.4.17 19:34
@Burj Chalifa píše:
a co si s dítětem místo elektronického krámu v ruce třeba povídat?

píše snad, že to nedělá? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
14.4.17 19:39
@anivbl píše:
taky me to napadlo, radsi sedim s ditetem, listujeme knizkou a ja mu rikam, jake zvuky ktere zvire dela. ted budu trochu OT - takhle nejak funguje i to Kouzelne cteni od Albi? Svagrova to ma, ale prijde mi to jen jako odkladiste deti. Kazdy to mame jinak, ale myslim, ze ty prvni roky bychom si meli nejvic s detma uzivat,az budou v puberte, tak se od tabletu uz vubec neodtrhnou a rodice budou mit uplne na haku

a nebo taky ne… ono pokud z tabletu budeš dělat naprostý tabu, tak je možné, že pak dítě, které se k němu dostane, se od něj neodlepí.
Jinak se bude chovat dítě, které ho má za nějakých pravidel k dispozici a chápe ho jako naprostou běžnou věc.

Děláte tady z toho zbytečné drama. Přece dítě, které si sem tam zahraje, není odložené ani se mu matka nevěnuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
14.4.17 19:53
@Moise píše:
a nebo taky ne… ono pokud z tabletu budeš dělat naprostý tabu, tak je možné, že pak dítě, které se k němu dostane, se od něj neodlepí.
Jinak se bude chovat dítě, které ho má za nějakých pravidel k dispozici a chápe ho jako naprostou běžnou věc.Děláte tady z toho zbytečné drama. Přece dítě, které si sem tam zahraje, není odložené ani se mu matka nevěnuje :roll:

a pisu snad, ze z toho delam tabu? pisu ze i u nas se obcas nejaka pohadka pusti. Ale hrat na tom hry? kupovat mu ve dvou letech vlastni? chlubit se, ze je na nem tak casto, ze ho ovlada lip jak ja? dekuju, nechci. Co mu koupis v prvni tride? Nejnovejsiho ajfouna? Mam muze ajtaka, takze nezijeme v chysi bez elektriny a internetu, naopak, ale proste malemu diteti patri do ruky knizka nebo pastelka, ne tablet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
14.4.17 19:59

Žádný… když už musíš kupovat tablet, tak ne přímo dítěti, ale nějaký rodinný. Který dostane k dispozici jen za určitých podmínek.

• Citovat
  • Upravit
56278
14.4.17 19:59

@anivbl budeš se divit, moje děti tablet mají a ajfouna v první třídě rozhodně nedostaly a nevidím důvod, proč by měly ;) Zbytečně to dramatizujete. To, že se dítěti koupí tablet, neznamená, že se automaticky s ním přestane hrát, že přestane číst a přestane malovat, že :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10888
14.4.17 23:55

@glitterball Já vím, že se na tohle neptáš, ale přijde mi otřesné, že tak malé dítě ovládá tvůj mobil lépe jak ty a ještě se tím pomalu chlubíš jak jsi pyšná.

Myslím, že tyhle věci jsou pro děti opravdu velice návykové a pokud si naučila tak malé dítě na takové pasivní a nic neříkající hračky, tak ti přeji hodně pevné nervy při zvládání vzdoru, až jí ten přístroj budeš brát. Poněvadž ty ji potřebuješ zabavit na docela dost dlouhou dobu a docela často. A to se nebavím o principu, co jí to dává.

Nabízej jiné hračky, kdy bude opravdu přemýšlet a rovněž se zabaví.
Já třeba v tomto věku nabízela puzzle o 60, 80 a 100 kusech a hlavolamy. Hledala jsem hry Mindok, kdy může hrát jedno dítě. Nesmírně se jí rozvinula motorika a o inteligenci ani nemluvím, jsou to hry od 5+, ale docela zvladnutelne, když se děcku vysvětlí a ukáže jak na ně, tak ať se ukáže. To pak teprv budeš pyšná, až zvládne poskládat.

Nechápu co je úžasné na bučící krávě v telefonu. Jak to dítě rozvine. Nebo myslíš, že později by se vytočit číslo nenaucila?

Tablet sice nemame, ale kdy bych byla ochotná dát, tak pouze dlouhá cesta někam, kdy bych pustila maximálně pohádku.

Jinak sama musíš vědět jak děcko zatočí s tabletem za 5000,– Kč nebo za 2000,– Kč. Nicméně fakt si to ještě rozmyslete, není cesty návratu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
15.4.17 00:19
:lol: :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
15.4.17 00:53

To je zase mravokárnejch řečí tady. :roll: Já děckám koupil tablety za cca čtyři tisíce + pojištění proti rozbití a krádeži za tuším ani ne pět set. Ty řeči o tom, jak máš s dítětem trávit čas neposlouchej. Buďto to říkaj, protože mají černý svědomí, žijí v pralese, nebo jsou to fanatici. Nechápu proč by sis každej den na hodinku dvě nemohla od mrňousa vorazit tak snadno, že mu prostě dáš tablet. A rozum evidentně máš, abys ho u toho nenechala celej den, tak o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10888
15.4.17 01:32

:lol: :lol: :lol: Mně se zase straně moc líbí, když si pomalu tříleté děcko neumí utřít zadek po velké, kadí do plenky a pocurava se, nenají se příborem, nezná rozdíl mezi písničkou a básničku, natož aby něco zpívalo, či recitovalo, špatně mluví a vyslovuje, je bezdůvodně vzteklé a neví kam je vlevo a kam vpravo, co znamená stůj.
Zato umí vytočit číslo na mobilu a pustit kdejakou nicnerikajici aplikaci, to je smutný pohled :lol: :lol: :lol:

Děcko školou povinné, které tablet skutečně potřebovat může, tak to je něco zcela odlišného.

Ale pak se nedivím tomu materiálu dětí, které vidím kolem sebe a ve školce, když je rodiče zhola nic nenaučili a nikam neposunuli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3604
15.4.17 01:43
@Trojlístek píše: :lol: :lol: :lol: Mně se zase straně moc líbí, když si pomalu tříleté děcko neumí utřít zadek po velké, kadí do plenky a pocurava se, nenají se příborem, nezná rozdíl mezi písničkou a básničku, natož aby něco zpívalo, či recitovalo, špatně mluví a vyslovuje, je bezdůvodně vzteklé a neví kam je vlevo a kam vpravo, co znamená stůj.
Zato umí vytočit číslo na mobilu a pustit kdejakou nicnerikajici aplikaci, to je smutný pohled :lol: :lol: :lol:

Děcko školou povinné, které tablet skutečně potřebovat může, tak to je něco zcela odlišného.

Ale pak se nedivím tomu materiálu dětí, které vidím kolem sebe a ve školce, když je rodiče zhola nic nenaučili a nikam neposunuli.

Ale to přece je o blbým přístupu rodičů, ne o tabletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová