Jaké máte tablety pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10942
15.4.17 02:11

@Pavlos-Grey Hodně to spolu souvisí.
V podstatě je mi to fuk, ať si každý pro děcko pořídí co chce.
Jenže se pak každý dost diví, že je děťátko tak strašně šikovné na mobilu a tabletu, ale jinak další souvislosti kolem sebe nechápe.

Dvě hodiny u tak malého děcka na tabletu a ještě každý den je prostě hodně.
Ať se děcko raděj unavi na hřišti, pak bude mít i ty dvě hodiny klidu, když bude děcko spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
15.4.17 05:07

Proč dnes tolik dětí šišlá a má špatnou řeč? Proč jsou na logopedii dlouhé čekají lhůty? Ty děti jsou od rodičů jazykově zanedbané. Rodiče jejich mluvní projev neprohlubují, sami jsou řečově nevzdělaní. Mají sice mobil a tablet, ale patlají jak tataři. Dost viditelná známka toho, z jaké rodiny děti pocházejí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.4.17 06:39
@Burj Chalifa píše:
Proč dnes tolik dětí šišlá a má špatnou řeč? Proč jsou na logopedii dlouhé čekají lhůty? Ty děti jsou od rodičů jazykově zanedbané. Rodiče jejich mluvní projev neprohlubují, sami jsou řečově nevzdělaní. Mají sice mobil a tablet, ale patlají jak tataři. Dost viditelná známka toho, z jaké rodiny děti pocházejí.

Nesouhlasím… kluk tablet stále nemá (6 let), mobil taky neklidně, na počítači je výjimečně při nemoci. Hodně mu čtu, vyprávím a přesto bojujeme s řečí, od očkování poslední hexavakcínou.

• Citovat
  • Upravit
21311
15.4.17 07:31

@Burj Chalifa pěkná hloupost. Synovi čtu, povídám si s ním (tedy spis na nej), učím ho barvy i tvary. Sama mam VŠ humanitního směru a rozhodne nejsem řečově nevzdělaná. Přesto syn prakticky nemluví. Ze by to bylo tou půl hodinou, co si večer na tabletu skládá puzzle rybiček nebo kouká na Maxipsa fika? Dost těžko. A tablet dostal svůj jednoduše proto, ze mi vadilo jeho prehazovani věcí v tom mem. Protože prirozene zkoumá, co jaká ikonka děla. O možnosti omylem neco koupit ani nemluvím - což jsem na jeho vlastním stroji jendoduse blokla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
15.4.17 08:34
@Trojlístek píše: :lol: :lol: :lol: Mně se zase straně moc líbí, když si pomalu tříleté děcko neumí utřít zadek po velké, kadí do plenky a pocurava se, nenají se příborem, nezná rozdíl mezi písničkou a básničku, natož aby něco zpívalo, či recitovalo, špatně mluví a vyslovuje, je bezdůvodně vzteklé a neví kam je vlevo a kam vpravo, co znamená stůj.
Zato umí vytočit číslo na mobilu a pustit kdejakou nicnerikajici aplikaci, to je smutný pohled :lol: :lol: :lol:

Děcko školou povinné, které tablet skutečně potřebovat může, tak to je něco zcela odlišného.

Ale pak se nedivím tomu materiálu dětí, které vidím kolem sebe a ve školce, když je rodiče zhola nic nenaučili a nikam neposunuli.

Kde si na tohle přišla? Tvl, to je klasické epipi.
Se tu někdo zeptá, JAKÝ tablet pro dítě a dostane se mu přednášky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
15.4.17 08:35
@Burj Chalifa píše:

sorry, ale tohle je pěkná blbost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
15.4.17 09:17

@Trojlístek
Naprosto souhlasím! Dítě v první třídě neumí říct rozvinuté souvětí! A proč? Protože si maminky na hodinu dvě přece musí orazit!!! Dvě hodiny denně předškolák na tabletu?!?! Wow, to mi teda přijde jako tragedie. A taky myslím, že bučící kráva není žádný terno. S dítětem se má především mluvit. Rozvíjet komunikaci, sociální dovednosti, abstrakci. Na tohle nemusí být člověk fanatik a žít v pralese, je mi líto dnšních dětí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
15.4.17 09:20

@Moise
Tohle je ale dokázané, žádná blbost!!! S dětmi se má především mluvit, ne je odkldáat k počítači, nedostatek dialogu v předškolním věku vede k vadám řeči a „retardaci“ komunikace, kdy se opravdu nejsou schopné děti vyjadřovat v plynulých rozvinutých větách a souvětích, ač by již měly. A proč? Protože se snimi musí mluvit a mluvit, na což spousta rodičů prostě nemá čas, protože jak psala dáma někde na první starně, musí si přece hodinu dvě orazit, tak dítěti místo komunikace vrazí tablet. Zeptejte se dětských psychiologů a logopedů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
15.4.17 09:47

@Pety2 prosím tě, uklidni se. Nebo tě z tabletu trefí :hug: :hug: Prokázané není nic.

Je vidět, že jste neměly zkušenost s dítětem s logopedickou vadou. Takové jsem doma měla. V té době jsme neměli tablet, nechodil na počítač. První dítě, já doma na MD, v klidu jsem se mu měla čas věnovat. Četli jsme, povídala jsem mu, poslouchali jsme pohádky, skládali skládačky, hráli si. A víš co? Do 4 let nemluvil :nevim: Na hlavu jsem se mohla postavit a prostě nemluvil.
A to jsem neustále poslouchala z okolí kecy, že neumí mluvit :roll:
Rozmluvil se za pomoci klinické logopedky a trvalo to rok a půl každodenní doslova dřiny. A víš co? Ten tablet jsme používali při výuce ke konci ;) Takže věř, že odborníků jsem se na tohle ptala a diskutovala jsem to s nimi :mrgreen:

Jasně, že jsou rodiče, které na děti kašlou, aby se jich zbavili, strčí jim do ruky tablet, jenže takoví rodiče málokdy dovedou to dítě na logopedii a kdyby ten tablet neměli, tak ho strčí před televizi nebo před počítač.
To není primárně vina dnešních tabletů, ale rodičů.
Logopedie byly plné i za dob, kdy ještě tablety nebyly v domácnostech zdaleka tak běžné jako jsou teď.

Dítě může v klidu tablet používat podle nějakých pravidel a přitom dělat s rodiči všechny ty další věci. A je to naprosto normální. Závislost si tom vypěstuje spíš takové dítě, kterému je to neustále zakazováno (přitom rodič civí do mobilu furt) a tabuizováno. Pak k tomu někde na návštěvě u kamaráda přijde a je najednou mimo realitu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
15.4.17 10:58

@Moise :lol: :lol: :lol: co je to epipi? :lol: :lol: fakt nevím.

Vůbec nic jsi nepochopila. Pokud se mi děcko bude zajímat o vědění, tak na něj půjdu aktivní metodou, ne pasivní.

Samozřejmě, že jsou děti, které hry, skladacky a hraní nebaví. Mluví málo, nebo vůbec.
Zato je určitě baví něco jiného.
A přes tuto rovinu rozvinu další znalosti a dovednosti, snad každý rodič ví, když bude chtít, co jeho dítě umí, v čem vyniká.
U vás tuhle zkušenost máte, nakonec jste to zvládli i jinak. Aktivně. A ano, je to pracné. To, že vám ke konci pomohl právě tablet, je sice chvályhodné, ale nevěřím tomu, že by logopedka schválila dvouhodinové bezcilne hledeni do tabletu, nebo mobilu.

Určitě, nemám strach, že když prijdeme ke kamarádce, že budeme jak z pralesa. Ty tablety a telefony jsou tak intuitivní, že je nelze nepochopit.
Ano i mé dítě mělo v ruce tablet, ale nezajimala ji bucici kráva, blikající hra, nebo malování. Zajímalo ji úplně něco jiného a to nás zase navedlo k činnosti, která ji rozvine a k něčemu bude.

Jako pomoc ano, jako zabavení ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
15.4.17 11:01

@Trojlístek No já mám pocit, že jsi to ty, kdo nepochopila zakladatelčinu otázku :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
15.4.17 11:06

@Moise neuhýbej, odpověz na co jsem se tě ptala. To je ta tázací věta hned na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
15.4.17 12:35

@Trojlístek zapoj fantazii a přijdeš na to  :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
15.4.17 13:13

Odepíšu tak nějak souhrně. Respektuji, že každá na to máme jiný názor, ale na svou otázku jsem na třech stranách dostala odpověď ve dvou možná třech příspěvcích. A docela mě pobavilo, že mnoho z vás usoudilo, že moje dítě zřejmě neumí ani mluvit, protože je od rána do večera na mobilu. Tak to tedy rozhodně není, mluvit ve svých dvou a půl umí docela obstojně. Mluví se mnou úplně normálně, umí si říct o vše co chce, popsat plno věcí a dokonce mi teď už dva dny zarytě tvrdí, že jí pokousala koza a že mě vůbec ale vůbec nemiluje :D a to, že jí dovolím si zahrát hru skládání obrázků nebo třeba ty zvířata na tom nevidím nic zlého. Já jí nepotřebuje zabavit proto, abych si hodila nohy na stůl, ale proto, že prostě potřebuji udělat věci, které prostě udělat musím a rozhodně netrvají půl dne. Kdybych​ měla někoho kdo mi jí vezme třeba na chvilku ven tak toto ani neřeším. Tchýni mám nehoráznou bú, která jí nikdy ani neměla ráda, moje máma nemá čas a akorát babička jednou dvakrát do měsíce na tři hodiny co si jí vezme na hraní. Manžel teď bude nastupovat do práce. Jenže jí prostě věci jako dětské knížky nikdy nebavily. Berou jí akorát letáky, které důkladně hodinu zkoumá a pak je může rozskubat. A lepení samolepek. Od malinka dělala vše co mohla s náma, což nyní přisuzuji i tomu, že si dokáže o vše říct a pozná spousty věcí, ale jsou věci, ke kterým si jí vzít prostě nemůžu, takže jí logicky potřebuji na chvíli zabavit a to, že jí v tu dobu nechám si hrát hru určenou malým dětem na tom nevidím nic zlého a ona sama ví, že když řeknu konec vrať mobil, že mi ho má dát. Takže znovu se ptám vás, které máte s jakým jste spokojení? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10942
15.4.17 13:44

@Moise Tak přišla jsem na to, že si potřebuješ zvyšovat sebevědomí na netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová