Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych řekla, že víc
U nás je to takhle (2,5roku):
700 Kč… plínky
400 Kč… sunar
1200 Kč… školička
1500 Kč… jídlo (od jogurtů po kvalitní maso)
600 Kč… oblečení
600 Kč… hračky
1000 Kč… spoření
200 Kč… drogérie
Jestli víš, jaký má ex plat, tak si z toho můžeš vypočítat tak 15 procent a nebudeš přehánět ![]()
No já nemám započítanou tu školičku no, ale řekla bych něco kolem těch 4 tis..
Ty jo, já vůbec nevím, děti dvě a momentálně mi přijde, že výdaje máme jen ty nárazové (dítě v látce, strava domácí, takže tu hrstičku jídla, co oba zkonzumují, kosmetiku skoro nepoužívám a když už tak opravdu pár vybraných věcí
). Za to pak to přijde, nová autosedačka, nový boty, sezonní oblečení a lítaj tisícovky…
Asi bych nepočítala výdaje na dítě jako takové, ale zkrátka jaké budeš mít zhruba náklady na domácnost a kolik ti bude chybět a to bych jim řekla (že třeba na život potřebuješ 10tis, přijde ti rodičák 7tis, takže minimálně 3tis potřebuješ doložit, abyste svítili, jedli atd, k tomu plíny, oblečení atd)
Asi je úplně fuk, když má člověk na dítě náklady minimální, když náklady na domácnost 1 dospělí + 1 dítě se podle mě zas až tak nezmění, jako když tam byli 2 dospělí a 1 dítě, nájem či hypo je pořád stejná, zálohy si taky hned nezměníš…
Taky si myslím, že to nejde rozepsat. Pak to bije do očí (600 za hračky bych tda měsíčně nedala, ale vím, že je to myšleno obecně
)
Yohle je právě dost těžké určit. Protože se dá domluvit i na tom, že kromě alimentů bude přispívat na větší výdaje - takže když budeš muset pořídit novou autosedačku apod, časem třeba lyže atd ![]()
Zdar, to je malo. Mam za sebou soud, schvalne jsem si schovavala uctenky a vcetne kocarku, a takovych tech jednorazovek to dela kolem 5.5 tis mesicne. Kdyz chodite treba plavat, tak to naskoci na 6-7 tis. A to pocitam na rocni dite. Takze nebud skromna, ono je ted vsechno drahe, mej to rozpocitane na vydaje na hygienu, vyzivu, obleceni a volnocasove aktivity. Drzim palce ![]()
Mě to přijde málo. Já mám na děti větší výdaje vždy na jaro a na podzim, protože to se kupují nové boty, oblečení… kvůli počasí i kvůli tomu, že vyrostli. V létě tolik za věci pro děti nedám…A být tebou, tak nepočítám přesné skutečné výdaje, ale i něco navíc. Dítě přeci někde bydlí, takže se za něj platí elektrika (plyn), voda, nájem…
@Amabilis77 píše:
Pak to bije do očí (600 za hračky bych tda měsíčně nedala, ale vím, že je to myšleno obecně)
No jasně, je potřeba rozpočítat to na měsíc. Pořídit dítku kvalitní odrážedlo, koloběžku, houpačku, pískoviště a jsi na více než 600Kč za měsíc. Ještě že existují babičky a dědové ![]()
No mě ty hračky taky neudivují
Jako jeden měsíc člověk koupí kolo dětské a hned si to můžer rozpočítat na nějaký měsíc plus helma a je to… takže já to taky tak vidím..
Nárazové věci - hračky, pro dítě a drasžsí a je to
Tak já si píšu poctivě kolik peněz jsem utratila za děti, píšu si to od srpna 2010. za ty 2roky jsem se dostala na částku 98tisíc, za obě děti, takže mi to vychází cca 2tis na jedno dítě měsíčně. je to ale bez stravy (je tam započítané akorát UM a příkrmy skleničky). Jo a spoření a pojistky tam do toho taky nepočítám
Takže s tím vším+jídlo by mi to asi taky tak vycházelo na cca ty 4tisíce
Příspěvek upraven 12.09.12 v 16:34
Ty narázové věci, tam taky musíš připočítat.
Budeš potřebovat autosedačku, postupně nábytek do pokojíčku, výdaje na výlety (zoo, bazén, dino…) je toho dost, co se kupuje sice jednou za čas, ale leze to víc do peněz než každoměsíční výdaje.
Když si řekneš málo, tak ti to pak nebude vycházet a budeš z toho nešťastná.
Tak právě, jsou výdaje a výdaje. Za děti se vždycky dá utratit majlant. Dovedu si představit, že bych za děti utratila měsíčně třeba padesát tisíc
Akorát nevím, jestli vyrábí plneky s diamantama (odlehčuju téma
)
@Michaela23 Ja bych si tedy taky rekla vic jak 4 tis. (aspon 5), ale jak tu bylo zmineno, vis, kolik ex bral/bere, tak to bude jednoduchy, je stanoveno, kolik procent z platu by na dite mel davat (dle veku)… a presne, ono jeden mesic ti muzou stacit tri tisice, druhy bude prcek marodit a nechas v lekarne majlant… a hracky mi prehnany neprijdou, vzdyt co je dneska 600.. kdyz se koupi naka vetsi hracka je to hned.. a ne kazdy ma babicky, teticky a kamarady, co obdarovavaji..
Ale prijde mi fer dat dohodu, ze kdyz bude vetsi vydaj, bude se otec podilet + davat mesicne urcity pausal na klasicky veci - pliny, jidlo, hygiena, krouzky a tak.
Drzim pesti!
Ahoj maminky. Chtěla bych se vás zeptat jaké máme výdaje na vaše děti? Budou se mě na to prý ptát u soudu, tak se bojím abych neřekla moc nebo málo. Mám syna kterému jsou skoro 2roky a8měsíců, na noc má ještě pleny. Když řeknu 3-4tisíce. Počítám jídlo, hračky, oblečení, pojištění, spoření, kosmetika. je to tak akorát??