Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Klidně si napiš víc, soud stejně všechno péřehodnotí podle tabulek a určí výši výživného podle výdajů nejen za dítě ( on nájem, ty nájem on příjmy, ty příjmy), takže v reálu to může být mnohem méně, nebo taky více ![]()
Ahoj ja jsem schopna utratit i 7000
protože tam jdu do obchodu, vemu přesnidávky, pak kašičky a pí*ovinky a už to jede
mam jednoé dítě ale když to spočítám bez zbytečného utrácení tak za něj ty 3-4.000 dám za měsíc ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Chtěla bych se vás zeptat jaké máme výdaje na vaše děti? Budou se mě na to prý ptát u soudu, tak se bojím abych neřekla moc nebo málo. Mám syna kterému jsou skoro 2roky a8měsíců, na noc má ještě pleny. Když řeknu 3-4tisíce. Počítám jídlo, hračky, oblečení, pojištění, spoření, kosmetika. je to tak akorát??
Ještě bys do toho měla počítat výdaje za bydlení.
Moc všem děkuji za rady.
napsala jsem si to zatím takto:
hygiena-900kč (plíny, ubrouzky…)
jídlo- 1500kč
oblečení-600kč
hračky - 600kč
pojištění a spoření- 1000kč
a hned je to přes 4500kč. Ono se to nezdá. ![]()
Myslím, že jemu moc nedaj, má cca 10 tisíc. Alespoň víc mi nepřizná a teda ještě částečnej invalidní důchod.
zakladatelka
ubrouZky… já jsem tele. omlouvám se taková chyba. jsem už s nervama v háji no, soud se blíží.
![]()
zakladatelka
Na dvě děti mám výdaje cca 3-4000 tis. měs. pleny, kosmetika, starší 1000,– školka. Oblečení a boty pro obě nakupuji nárazově, občas nějakou hračku nebo blbost, ale taky né pravidelně každý měsíc.
Jídlo do toho nepočítám, protože jsem nikdy sklenky nekupovala, vařím si pro děti sama. Malá nechce UM, tak nahrazujeme jogurtama, to je u nás asi největší položka ze všeho, že máme spotřebu 500g jogurt denně jen pro tu menší dceru, jinak už jí s náma normálně, tak to nepočítám, ale za jídlo, jako 4 členná rodina utratíme tak 4tis. měs. někdy víc (stále častěji
).
Já se rozváděla před šesti lety a k té částce co on ti dává, musíš přičíst stejnou částku, tzn těch 4tis a tvoje 4tis to je osm a to se obávám, že žádnej soud, pokud on přiznává deset, ti nedá
vím o čem mluvím. A že se u soudu zapřísahá že bude přispívat na větší výdaje, tak o tom si taky myslím svoje-…z vlastní zkušenosti-moc si o nic neříkám, ale když jo, je to jako doprošování se nevim o co.....je to vždycky ponižující. Chlapi si myslí že nemusí nic.
Při jeho přijmech bych řekla že ti daj tak 2000kč pokud nemá ještě další vyživovací povynost. A vídaje na víc jsou jak říka Margarita prostě jen jeho dobrá vůle a nemusí dát nic navíc i když to slíbý. Takže určitě započítat do alimentů. Taky záleží jak si malé bere často že se stará i on a má další náklady když je uněj.
@Margarita No ale mi jsme od sebe cca rok a zatím mi dal dohromady 3 tisíce. A já jsem to myslela tak, že za malého za ten měsíc utratím 4 tisíce, ne že on 4tisíce a já taky 4 tisíce, myslím dohromady. ![]()
zakladatelka
@Anonymní píše:
@Margarita No ale mi jsme od sebe cca rok a zatím mi dal dohromady 3 tisíce. A já jsem to myslela tak, že za malého za ten měsíc utratím 4 tisíce, ne že on 4tisíce a já taky 4 tisíce, myslím dohromady.zakladatelka
jestli ti dal od té doby tak málo tak to samozřejmě chtěj i zpětně od té doby co nejste spolu.
Já abych řekla pravdu tak je mi jedno jestli mu určej 1500,– nebo víc. On stejně dá tak 2× a pak už ne. To vím jistě. ![]()
Alimenty
0 - 5 let 11 - 15 procent
6 - 9 let 13 - 17 procent
10 - 14 let 15 - 19 procent 15 - 17 let 16 - 22 procent 18 a více let 19 - 25 procent
@Anonymní píše:
Já abych řekla pravdu tak je mi jedno jestli mu určej 1500,– nebo víc. On stejně dá tak 2× a pak už ne. To vím jistě.
stejne je to hrozny, udelaj si deti a pak se ani o ne neumi postarat… hnus
Clovek aby se doprosoval,.. kurna, vzdyt to delaji pro dite, ne?!