Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Milé maminky, mám na Vás dotaz ohledně kojeneckého mléka, nebudu teď rozebírat proč dávám UM to není podstatné, ale potřebovala bych od Vás radu jaké mám dávat mléko dceři.
Moje první dcerka, která má dnes již dva roky, trpěla kolikou-začala plakat v pět večer každý den i pět hodin v kuse hlavně podle toho jsem to poznala, kroutila se, byla červená klasické příznaky koliky-tak jsem jí začala dávat nutrilon antycolics a probiotické kapky krásně se vše upravilo a bylo to v pohodě.
Jenže teď u mé druhé dcerky, kterou bohužel nekojím ze stejných důvodů jako první, je to trošku jinak.Ona má prdíky tak nějak během celého dne, vždy po krmení třeba půl hodiny až hodinu pláče a to i večer, také se kroutí-nevím jestli prdíky a kolika je to samé? Dávám jí opět to samé co první dceři, ale přijde mi že je to stále stejné a horší v tom že jí to trápí ve dne i v noci. Problém se zácpou nemáme, to první dcera při tomto nutrilonu měla.
Zajímá mě jestli mohu nutrilon anticolics dávat když má druhá dcera vlastně jiný průbeh bolestí bříška prdy? A nebo popřípadě doporučíte mi jiné mléko přijde mi že jí prostě nesedí, ale spíš ubližuje a nevím co koupit. Děkuji
Každé dítě je jiné, našemu klukovi sedlo Hip bio combotic, obsahuje probiotika i prebiotika.
@nela232 já tedy nemusela prdíky řešit až výměnou UM, mě zabrali kapičky, ale existují mlíčka přímo na citlivé bříško, sned tuším že BEBA takové má, ale uvidíš co ti napíše někdo kdo má větší zkušenosti. Jinak mě se dost na stavy které tu popisuješ pomoh INFACOL
Ahoj, my jsme vyzkoušeli snad všechny UM, syn také hodně trpěl na koliky, a nakonec nám sedla Beba sensitive, ale je potřeba to vyzkoušet ![]()
Nam zabralo jen hami na citlive brisko proti nadymani.bylo fakt dobre, ma fermentovane mliko a to je lehceji stravitelne jak to klasicke co je v beznych um.
Děkuji moc za příspěvky a pochopila jsem to tedy dobře Kolika a prdy je jedno a to samé? přestávám se v tom orientovat
Vím právě, že ta kolika bývá v ždy ve stejnou dobu a trvá třeba až pět hodin ale pořád nevím jeslti je to to samé jako prdy? jsem z toho zmatená
Kolika a prdy jsou to samé, kolika vlastně znamená, že pláče dlouho a pravidelně, taky jsem dávala nutrilon anti colics a nezabral, doporučili mi ho na pohotovosti, jenže kluk má alergii na BKM a ze začátku se projevilo tou kolikou, hlen neměl ani krev, ale vylezl mu ve třech měsících atopický ekzém, takže muže se stát že mu sedne mléko HA
@nela232 každému miminku zkrátka vyhovuje něco jiného, budete to asi muset zkusit změnit, možná tu Bebu sensitiv
. Jaké ty kapky dáváš? U nás teď zabraly bio gaia a jako alternativa, když jsme je nesehnali, tak laktobacily baby od Biopronu. Naše malá měla původně Bebu, jenže po ní měla šílenou zácpu a sedl jí Nutrilon anticolics. Je to těžké, musíte to vyzkoušet. Přeju, ať vám změna prospěje a malá se netrápí
.
Každému mimču pomůže něco jiného. Kamarádky dcera měla prdíky po Sunaru, přešli na nutrilon a byl klid. Můj prcek to měl zase po Nutrilonu, přešli jsme na Sunar Nutra Defense a během dne klid. ![]()
Děkuji moc všem,
mám alespon jasno v tom že prdy a kolika je jedno a to samé, dceři právě dávám ten nutrilon anticolics a biogaiu už více než tři týdny a pláče pořád takže jí to nejspíš nesedí, zkusím vyměnit asi nejspíš první ty kapky a pak až mlíčko ![]()
U malé jsem měla nutrilon, měla prdy…Teď mám u malého Hipp Bio a naprostá spokojenost, kadí i 5× za den a míchaná vajíčka…Prdy zatím nikde ![]()
U nás nepomohlo mléko - teda jo, cokoli kromě MM bylo lepší, ale hlavně lahvička, co jsem jí dala MaM anticolic, tak měla po prdech.