Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Zdravím všechny zkušené maminky, které mají miminko alergické na bílkovinu kravského mléka. Chtěla bych poprosit, jestli by mi někdo neporadil v které lékárně v Ostravě koupit Neocate. Jelikož teď budu kupovat poprvé a co jsem se ptala v lékárnách tady po okolí bydliště (Poruba), tak má každá lékárna jinou cenu a jsou v tom docela rozdíly 230 - 450 Kč za balení. Můžete poradit lékárnu, která by měla dobrou cenu? Díky
@majjja3 ty jo, to jsou tedka takovy doplatky
ja napoledy platila 50 za pocatecni a 130 za pokrocilej. hele ale ono to mas stejne jedno, protoze 2500 do toho stejne das a pak ti vsechno navic bude pojistovna vracet. Takze je jedno, jestli tech 2500 das za 10 nebo 5 balení.
Aha, tak na to přispívá pojišťovna, tak to jsem nevěděla. Díky za informaci. V lékárně mi řekli, že ty ceny jsou různé. Čím více lékárna toho bere, tak tím je lepší cena. A právě jsem tady nedávno četla, že paní brala někde v lékárně v Ostravě za 80 Kč. Ale nepodařilo se mi zjistit, která lékárna to je.
@majjja3 píše:
Aha, tak na to přispívá pojišťovna, tak to jsem nevěděla. Díky za informaci. V lékárně mi řekli, že ty ceny jsou různé. Čím více lékárna toho bere, tak tím je lepší cena. A právě jsem tady nedávno četla, že paní brala někde v lékárně v Ostravě za 80 Kč. Ale nepodařilo se mi zjistit, která lékárna to je.
jestli tomu dobre rozumis - na NC ti pojistovna prispeje, kdyz ho mas na recept. Cena NC je cca 1400 Kc - bez receptu. Sreceptem platis doplatek - to je to, o cem mluvime. Zaplacene doplatky ti pojistovna eviduje a kdyz presahnes 2500 kc rocne, tak ti to vraci. Ctvrtletne slozenkou, nebo na ucet, kdyz se s nima dohodnes. Cili celkem za rok zaplatis za NC v kazdem pripade jen 2500 Kc, vsechno, co je pres, ti vrati. Nemusis teda doplatky tolik resit, pokud vyslovene nezijes z ruky do huby a cekani na vraceni preplatku by te vyrazne zasahlo.