Jaké množství alkoholu?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.6.19 20:11

Jaké množství alkoholu?

Hezký večer,

Zajímalo by mne, jaké množství zkonzumovaného alkoholu vám ještě přijde v pohodě a normální? Řekněme v běžném týdenním horizontu, nemyslím jednorázovou akci jednou za rok… Pro mladou ženu, štíhlé postavy. Tak aby člověk ještě nemusel mít o ní strach… Diky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
20.6.19 20:13

My si s manželem zejdeme obden v těchto vedrech na 2 až 3 piva a jdeme domu. Samozřejmě tady už budeme za alkoholiky :palec: ;)

• Citovat
  • Upravit
7188
20.6.19 20:15

V týdenním horizontu? Nevím, piju jen o víkendu. Někdy vůbec. Normální míra mi přijde tak flaška vína ve dvou. To mi skoro nic neudělá. Normální mi přijde nepít vůbec, ačkoli abstinent rozhodně nejsem, o víkendu si ráda dám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
20.6.19 20:17

Riziková se bere u těch lékařů, co jsou tolerantnější hranice 7 g alkoholu týdně. Tj 7 dcl vína a nebo 7 panáků nebo 7 malých piv.

Pokud piješ pravidelně víc, tak to už téměř jistě má negativní vliv na tvé zdraví.

Jestli máš alkohol pod kontrolou a nebo už jsi za hranicí, kdy je pro tebe alkohol důležitější a silnější než tvoje vůle (a že tedy určitě piješ rizikově) - to se dá docela snadno otestovat.

Rozhodni se, že nebudeš jeden měsíc pít žádný alkohol. Prostě vůbec žádný.

V okamžiku kdy najdeš výmluvu, proč ten test nezkusit a nebo to začneš, ale nezvládneš jeden blbej měsíc bez chlastu, tak máš jasně potvrzené, že alkohol ovládá tebe - ne že ty máš kontrolu nad chlastem.

Neznamená to že jsi plně závislá, jen že piješ rizikově. To ale je cesta do závislosti.

Většinou v takovém případě člověk něco zapíjí - únavu a stres, úzkost, neklid, ostych, smutek, frustraci…
V okamžiku, kdy se to naučí řešit jinak, než chlastem, tak pak je pro něj daleko jednodušší pít tak, aby měl nad alkoholem kontrolu.

Pokud to člověk nebude řešit včas, kdy je vcelku snadné vzít si kontrolu zpět do svých rukou, tak pokud se prochlastá do plnohodnotné závislosti, tak pak mu nezbude než zkoušet abstinovat - pak už cesta ke společenskému pití není.

Příspěvek upraven 20.06.19 v 20:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tazvesnice
20.6.19 20:17
@Anonymní píše:
My si s manželem zejdeme obden v těchto vedrech na 2 až 3 piva a jdeme domu. Samozřejmě tady už budeme za alkoholiky :palec: ;)

Neni zac se stydet, mame to tak taky a jsou to skvele vecery ;)

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
20.6.19 20:18

Mame tak 1 az 2 lahve likeroveho vina tydne na 2-3 lidi.

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
20.6.19 20:20

Jinak to že někdo ve společnosti tak tolerantní k alkoholu, jako je ČR pije víc než ty vážně neníé žádná útěcha, že je to ještě v cajku. Naopak - hledat takovéhle útěchy je vcelku rizikové znamení - lidi co už do závislosti padají se vyznačují tím, že lžou sami sobě a realistického pohledu nejsou schopni…

V případě pochyb, že už člověk asi pije víc než by měl je dost určují ten měsíční test. Buď to zvládneš a nebo má alkohl navrch.

A ano - úvahy o tom, že možná už člověk pije více než by měl patří k fázi rizikového pití.

Většinou ti co kontrolu ztrácí nakonec najdou nějakou výmluvu a mávnou nad tím rukou a pokračují v rozjeté trati.

Příspěvek upraven 20.06.19 v 20:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27613
20.6.19 20:20
@Anonymní píše:
Hezký večer,Zajímalo by mne, jaké množství zkonzumovaného alkoholu vám ještě přijde v pohodě a normální? Řekněme v běžném týdenním horizontu, nemyslím jednorázovou akci jednou za rok… Pro mladou ženu, štíhlé postavy. Tak aby člověk ještě nemusel mít o ní strach… Diky

týdně nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
20.6.19 20:30

@Ou No to nevím, jestli měsíc bez alkoholu o něčem vypovídá. Jsem těhotná, takže už 8 měsíců nepiju ani kapku alkoholu a nedělá mi to problém, ale když nejsem těhotná, nebo nekojím, tak nevidím důvod měsíc v kuse nepít, abych si dokázala, že nemám problém. Vím, že ho nemám, i když si dám jednou týdně jednu, dvě dvojky vína. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
20.6.19 20:30

:D :D :lol: hele za své éry jsem dala 6 piv a druhej den se v klídku učila na zkoušku. A vzd na výbornou :jazyk: :palec:
Teď dám jedno a celou noc mám sušáka a lítám čůrat. Tak nevím, piju moc, nebo málo :think::lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
20.6.19 20:33

My jsme s manželem vypili i dvě lahve 0,7 l vína denně. Pili jsme každý den, někdy víc, někdy míň, o víkendu jsme toho vypili i víc než dvě láhve. Závislá jsem asi nebyla, když jsem dokázala v pohodě přestat hned jak jsem zjistila těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tazvesnice
20.6.19 20:36

A ted me napada, ze nedavno tu byla zajimava diskuze https://www.emimino.cz/…piva-356433/
Doporucuji precist, doctes se spoustu zajimavych veci a taky to, ze na emiminu je snad 99 % abstinentu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
13955
20.6.19 20:39

Par deci vina tydne ve spolecnosti? To je asi ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
20.6.19 20:40

Nic, jsem abstinent, nechutná mi to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.6.19 20:42

Já teda nepiju přes týden vůbec. Tvrdý nemůžu a ani mi nechutná. Většinou sme si dali s přítelem třeba o víkendu flašku vína, ale většinu teda vypil on :mrgreen: nebo když v létě chodíme s kamarády posedět na zahrádku tak si dám třeba 2 ovocné piva. Takže bych řekla tak tu flašku vína třeba, na ten týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová