Jsem divná? myšlenky na smrt atp

719
20.6.19 15:47

Nemáte ve městě krizové centrum, nebo něco podobného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10256
20.6.19 17:11

@Anonym1717 Ahoj, myslenky ve tvem veku mohou byt ruzne, jsi ve krehkem obdobi, emocne narocnem. Jestli myslis, ze mamka neni ten pravy, s kym si promluvit, zkus skolniho psychologa nebo popros tridni ucitelku, ze bys rada s nekym mluvila. Nebo zkus linku duvery, krizovou linku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.19 20:26

Jsem divná?myšlenky na smrt atp

Ahoj, úplně chápu, jak se cítíš.. Je mi 17 let a poslední dobou mám tyhle stavy dost často, rodiče mě kvůli toho chtějí vzít k psychologovi… Taky jsem neustále unavená, mám černé myšlenky a ktomu všemu mi ještě teď babička vážně onemocněla, takže to mám teď ještě horší. Pomáhají mi moje koníčky, aspoň na chvíli zapomenu na to všechno, zkus to taky, musíš se nějak zabavit, zajdi ven s přátely, věnuj se tomu, co tě baví, opravdu to pomáhá, držím ti pěsti, ať se cítíš lépe

• Citovat
  • Upravit
Angharadd
20.6.19 22:22

Čistě za mě: Na nic nečekej a vyhledej krizové centrum nebo linku důvěry, oni Tě nasměrují. Podobné rozpoložení bývá i při klinických depresích, tak proto bych se obrátila na odborníka. Popovídá si s Tebou a zhodnotíte to a vymyslíte spolu, co dál. Na srpen bych asi nečekala, to je dlouhá doba.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.19 22:38

Dekuji za rady…
Jeste chci rict, ze mame jsem se to snazila rict uz hodnekrat, ale je to zbytecne, ona mne nechape a rekla mi ze mi nic neni…coz je divne vzhledem k tomu ze je sama nemocna, tak by to mohla chapat…jinak ve skole to moc nechci nikomu rikat, je to soukroma a hned se tam vse roznese…k tem konickum, tak driv mne hodne bavilo kreslit, chodit ven, cist si, kolo atp…ale posledni dobou mam problem se k necemu odhodlat, jelikoz mne nic nebavi..neudela rádost, s prateli se tez moc nevidam…jelikoz oni maji sve zajmy, popripade kluka a celkove jine plany..

• Citovat
  • Upravit
Angharadd
21.6.19 07:28
@Anonymní píše: .ale posledni dobou mam problem se k necemu odhodlat, jelikoz mne nic nebavi..neudela rádost, s prateli se tez moc nevidam…jelikoz oni maji sve zajmy, popripade kluka a celkove jine plany..

No tak tady je to jasné - psychiatr. Typický obraz deprese. Po lécích se lidem většinou obrovsky uleví. Držím palce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.19 08:53

Děkuji moc..a má tady někdo zkušenost? jak to probíhá? jsem tam objednaná…ale hrozně se bojim

• Citovat
  • Upravit
Angharadd
21.6.19 10:50

No jasně, že mám zkušenost. Probíhá to úplně v pohodě. Ať už přijdeš na krizové centrum nebo do klasické ambulance, je to podobné. Je to stejné, jako u kteréhokoliv jiného lékaře. Hlavně jim tam všechno řekni a za nic se nestyď. Normálně s lidmi o takových myšlenkách nemluvíme, ale pro psychiatra jsou důležitou součástí obrazu o stavu člověka. To máš jako na gyndě - pi*u taky neukazuješ veřejně, ale na gyndě je to v pohodě, protože lékař jich tam vidí denně 50. Tak u psychiatra je to to stejné. Nemyslím si z popisu, že bys byla nějaký extra těžký případ, takových jako Ty tam fakt vidí denně X.

Bude se Tě ptát na klasické otázky - jestli máš nějaké obtěžující vtíravé myšlenky, jestli máš myšlenky na sebevraždu, jestli nemáš halucinace, apod. - aby vyloučil jiné onemocnění.

Budete spolu mluvit třeba hodinu nebo dvě, on to zhodnotí a doporučí Ti, co dál. Buď Tě odkáže na psychoterapii, anebo Ti napíše léky, popřípadě doporučí obojí.

Já byla 3× v psychiatrické léčebně a moderní psychiatrie opravdu není Přelet nad kukaččím hnízdem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.19 14:32

Dobře, děkuji moc…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.19 14:34

A ty informace které mu/jí řeknu…tak neřekne to všechno mé rodině, že ne? jsou věci o kterých nechci aby vedeli

• Citovat
  • Upravit
Angharadd
21.6.19 14:37

Jo, tak to nevím, když je Ti 16. Odhaduji, že možná rodičům sdělí diagnózu (jedna věta) a léčebný postup třeba. Ale nemyslím si, že jim přetlumočí vše, co tam řekneš. Můžeš nejdřív zavolat třeba na linku důvěry a zeptat se, jak to chodí u nezletilých.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.6.19 16:16

Dobře, děkuji moc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky