jake obleceni, fusak, kocar na zimu?

58
4.9.06 22:23

jake obleceni, fusak, kocar na zimu?

nemuzu to nikde najit, tak snad nektera poradite :lol:
jasminovi bude rok na konci brezna a ja nevim, co mu mam na zimu poridit za oblecky. mame kocarek inglesina magnum a fusak z fleecu, ale jednak si nejsem jista, ze se do kocaru i s fusakem vejde (je to celkem obrik) a uz vubec si nedovedu predstavit, jak ho mam nabalit dovnitr, kdyz bude mrznout. kalhoty a bundici? kombinezku? letos uz bylo v dubnu hezky, tak jsme fusak moc neuzili (to spis az v kvetnu :( , pamatujete?) a ted nevim, jak se s nim vejde do kocaru, kdyz uz se do kocarku sotva vchazi ted.
jak jste to resily vy? a od kdy davate mimi do sportaku na sedaka? je to vubec na zimu vhodny? no proste nevim nic, takze jakakoliv rada bude nad zlato. dik. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
953
5.9.06 07:53

Ahoj Haliko,
kočár máme stejný, ale Mišák je v červnu, takže byl přes zimu trochu menší. Fusak máme taky fleecový a v největších mrazech jsem mu dávala na sebe punčocháče, svetr a zimní kombinezu. Pak jsem ubírala, jak se oteplovalo. Mišák nebyl žádný obřík, takže se mi tam vpohodě v tom fusaku vešel až do konce zimy, kdy mu bylo asi 3/4 roku. Jinak jsem ho začala dávat do polosedu docela brzy, když nespal, tak totiž venku řval a když viděl ven, bylo to lepší :wink: . Jinak do sedu, tak nějak když sám dokáže sedět. A klidně i v zimě :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
5.9.06 08:14

Teď nevím jestli jsem přesně pochopila to, jestli řešíš zda dát téměř roční dítě do sporťáku na zimu sedět? A jestli sporťák vůbec? Já myslím, že naprosto bez problémů. Tak ti napíšu jak to budu řešit já.

Já mám dítě narozené 1.3.2006 a je to taky obřík. Porodní váha 4,5kg/52cm a teď má v půl roce 8600g a 70cm. Ještě se úplně nepo:,–(il, ale už to zkouší, když není v úplném lehu (např. v lehátku či autosedačce) tak si sedne sám a bez problémů se už udrží sedět. Do sporťáku ho dávám už nějakou dobu (do lehu, mám Jané Slalom a ten jde do téměř lehu). Jakmile si sedne úplně sám z lehu což vidím, že je otázka max. měsíce, tak mu sporťák upravím na sed.

Na zimu bude normálně sedět ve sporťáku a koupím mu kombinézku (měla jsem i v březnu malou ale moc jsme jí už nevyužili, tak jsem ho dávala jen do fusaku). Když budou mrazy tak ho určitě budu dávat do fusaku i s kombinézkou, nebo teplejší soupravou kabátek a kalhoty+punčocháčky a botičky. Sporťák ještě doplním nánožníkem. Do fusaku se mi bez problémů vejde i sedící (mám flees Combi od Emitexu).

Počítej s tím že na konci zimy už se bude pokoušet o chůzi a pobyt v kočárku ho stejně nebude moc brát, bude ho chtít tlačit :lol: Stejně tak ve třičtvrtě roce což by mělo být na začátku zimy nebude už chtít moc ležet ale opravdu jen sedět a pozorovat svět kolem.

Já tedy koupím kombinézu-velikost raději až podle aktuální situace, teď už nosí měsíc velikost 80 a začíná z ní vyrůstat, tak netuším zda mu bude kombinéza pro roční dítě. Pak tu mám několik punčocháčků, teplých botiček. A koupím 3 teplejší soupravy kabátek+kalhoty. Teplejší zimní čepičku a šálku+teplejší rukavičky. Nánožník ke kočárku mám. Přes fusak ho ještě přikryju fleesovou dekou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
5.9.06 10:17

Ahojky,

mám kluky narozené v lednu a v březnu. Kolem roka v zimě nosili body, punčošky, tepláky nebo rifličky, capáčky, mikču nebo svetřík, rukavice, bundu a čepici. Seděli ve fleece fusaku pod nánožníkem (mám Deltim Skippy). Žádná deka, žádná kombinéza. Nikdy jim nebyla zima. Kombinézu jsme využili jenom na horách na chalupě, kde jsem kluky vozila na sáňkách. Ve městě si myslím není potřeba. Až začne Tvoje dítko chodit venku samo, bude asi už jaro a kombinéza nebude třeba.

Katka a spol.

• Citovat
  • Upravit
58
5.9.06 22:01

holky, dik moc vsem. prave jsem resila, jestli je treba ta kombinezka, neob staci bundicka a katata. a jak se v jednom nebo druhym vejde do kocaru i s fusakem. ma taky uz 70 cisel! a co teprv potom prebalovani nekde venku. 8O asi to budu muset stejne nejak odzkouset. ale jeste jednou dekuju. a taky uz se tesite na snih a jak na nej budou prcci reagovat? ja se nemuzu dockat! ahoj. halika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí