Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, poraďte prosím, jakou aplikaci do mobilu pro navigaci? Stačí mi zatím mapy Česka, ale časem bych stáhla i některé evropské státy. jaké jsou vaše zkušenosti? Četla jsem o Here, Navfree, ale fakt se v tom nevyznám. Chápu to správně, že pokud mám v mobilu čip pro navigaci, ale nemám přístup k netu online (jen wifi), tak stačí stáhnout mapy, které pošlapou offline? Moc díky za vaše rady. Mobil mám s Androidem.
Here jsou od NOKIE a jsou přesné a dělají přesně to co mají.
@Swift To, že jsou od Nokie, vím. Ale nově běží i na Androidu. Doporučil bys je tedy? Četla jsem, že nejsou příliš aktuální?
Aktualitu na nemám až tolik ověřenou, ale to je bolístka asi všech navigací. Mám ověřenou přesnost. Když tak se zeptej na G+ tam sedí IŤáci.
Toto téma mne zajímá!
Máte někdo zkušenosti např. s mapami od Google? ![]()
To máš jak se sexem. Jedeš, jedeš a jsi v… nebo v…
ale pokud nepotřebuješ trefit na 100% nějakou zapadlou díru tak to stačí. Zkus Waze mmch taky od Googlu.
Já mám v Here staženou celou Evropu. Jsou zadarmo, akorát už nepatří Nokii ale spadaj pod velkou trojku prémiových automobilek - BMW, Mercedes a Audi. A ano, mobily v sobě mají GPS čip reagující i většinou i na ruský systém Glonass. Akorát tam samo musíš přes wi-finu stáhnout šílenou dardu dat, tak bacha ať nezapomeneš mít zapnutou wi-fi a ne mobilní data.
Já mám normální seznamovské a jsem spokojená. Hlavně nemusím řešit, kde zrovna stojím, prostě jsem modrý puntík a hotovo. ![]()
Tedy používám je na výlety, v autě mám Tomtom.
Here maps… bohuzel jim prý končí ale podpora a nebudou aktualizace. Ale my jsme s ni spokojení.
@IdealMan No to je právě přesně ono! Mám v úmyslu zakoupit Lumii 550 a ta by to prý měla toto mít. Toto mě přesně zajímá, hlavně aktualizace, jak to funguje když chci stahovat aktualizace a také zda mapy fungují i off line víš..
![]()
Ten software here maps prý TATO LUMIA má..
má. Mne právě zajímá tato aplikace hlavně. Vím že je rovněž i mapy.cz a google maps.. ![]()
místo toho budou tam systémové mapy, které by měly umět totéž.
Jinak na autonavigaci je here paráda s univerzální navigaci je to horší.
@Swift píše:
tak z toho nic nebudemísto toho budou tam systémové mapy, které by měly umět totéž.
Jinak na autonavigaci je here paráda s univerzální navigaci je to horší.
A jak tomu prosím tedy rozumíte?
Takže Here maps končí to je mi jasné..a ty mapy co je nahradí se budou muset stáhnout? ![]()
Lumia 550 má win10, na win10 nebudou Here Maps, budou systémové Windows mapy, tuším, že budou v offlinu, ale nevím to na 100%.
Microsoft tedy čeká ještě spoustu práce, abychom mohly systémové mapy považovat za adekvátní náhradu za HERE Drive+.
Microsoft zrušení samozřejmě neponechá bez náhrady. Tou se má stát zbrusu nová aplikace Mapy ve Windows 10 Mobile. Tato aplikace se od té předchozí zcela zásadně liší a nabízí výbornou funkčnost. Bez problémů tak nahradí Here Maps, ovšem na Here Drive zatím nemá. Podrobnější informaci naleznete v samotné recenzi aplikace:
recenze