Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky, jak je to se sklízením řeřichy? Když povyroste, ostříhám a vyroste znova?
Otázka na ty, které „pěstují“ bazalku v bytě přes zimu
myslím teda tu koupenou. Za poslední 2 týdny jsem koupila už 2 v jiném krámu a do 3 dnů je uplně mrtvá.. děje se vám to teď taky a je potřeba ji zpracovat hned? normálně mi držela mnohem delší dobu když se zalévala.
Ahoj všem zahradnicím
,
chtěla bych si letos zkusit vypěstovat bylinky na balkóně (bazalku, pažitku, petržel, mátu, meduňku).
Je mi jasné, že můj dotaz bude pro zkušenější pěstitelé směšný, ale : Mohu bylinky zasadit rovnou do truhlíků - tím myslím bez přesazování z nějakých výsatbových květináčů? Dostala jsem od tchána dva 50cm samozavlažovací truhlíky, tak jsem si říkala, jestli můžu třeba do jednoho bazalku a do druhého pažitku s petrželkou zasadit rovnou?
Nejsem líná je přesadit, jen jestli to třeba není zbytečné, pokud by mohly ve „finálním“ truhlíku být rovnou ![]()
Díky všem za rady ![]()
@prostě_Dita píše:
Ahoj všem zahradnicím,
chtěla bych si letos zkusit vypěstovat bylinky na balkóně (bazalku, pažitku, petržel, mátu, meduňku).
Díky všem za rady
Je mi jasné, že můj dotaz bude pro zkušenější pěstitelé směšný, ale : Mohu bylinky zasadit rovnou do truhlíků - tím myslím bez přesazování z nějakých výsatbových květináčů? Dostala jsem od tchána dva 50cm samozavlažovací truhlíky, tak jsem si říkala, jestli můžu třeba do jednoho bazalku a do druhého pažitku s petrželkou zasadit rovnou?
Nejsem líná je přesadit, jen jestli to třeba není zbytečné, pokud by mohly ve „finálním“ truhlíku být rovnou
Jasně, klidně rovnou. Ale zatím to nech doma v teple. ![]()