Jaké pěstujete bylinky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6594
9.2.19 12:55

Holky, jak je to se sklízením řeřichy? Když povyroste, ostříhám a vyroste znova?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
9.2.19 19:49

@Salorka nee už nevyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
9.2.19 20:54

@zuzikka Takže jednou ostříhám a vyhodit a zasadit novou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
9.2.19 22:26
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
10.2.19 12:54

@zuzikka Díky za info…:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.23 14:36

Otázka na ty, které „pěstují“ bazalku v bytě přes zimu :D myslím teda tu koupenou. Za poslední 2 týdny jsem koupila už 2 v jiném krámu a do 3 dnů je uplně mrtvá.. děje se vám to teď taky a je potřeba ji zpracovat hned? normálně mi držela mnohem delší dobu když se zalévala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
15.3.23 17:31

Sázení bylinek

Ahoj všem zahradnicím :D,

chtěla bych si letos zkusit vypěstovat bylinky na balkóně (bazalku, pažitku, petržel, mátu, meduňku).
Je mi jasné, že můj dotaz bude pro zkušenější pěstitelé směšný, ale : Mohu bylinky zasadit rovnou do truhlíků - tím myslím bez přesazování z nějakých výsatbových květináčů? Dostala jsem od tchána dva 50cm samozavlažovací truhlíky, tak jsem si říkala, jestli můžu třeba do jednoho bazalku a do druhého pažitku s petrželkou zasadit rovnou?
Nejsem líná je přesadit, jen jestli to třeba není zbytečné, pokud by mohly ve „finálním“ truhlíku být rovnou :nevim:

Díky všem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
15.3.23 17:51

Já je v tom měla. petrzelku a dva druhy bazalky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116238
15.3.23 17:53
@prostě_Dita píše:
Ahoj všem zahradnicím :D,

chtěla bych si letos zkusit vypěstovat bylinky na balkóně (bazalku, pažitku, petržel, mátu, meduňku).
Je mi jasné, že můj dotaz bude pro zkušenější pěstitelé směšný, ale : Mohu bylinky zasadit rovnou do truhlíků - tím myslím bez přesazování z nějakých výsatbových květináčů? Dostala jsem od tchána dva 50cm samozavlažovací truhlíky, tak jsem si říkala, jestli můžu třeba do jednoho bazalku a do druhého pažitku s petrželkou zasadit rovnou?
Nejsem líná je přesadit, jen jestli to třeba není zbytečné, pokud by mohly ve „finálním“ truhlíku být rovnou :nevim:

Díky všem za rady :kytka:

Jasně, klidně rovnou. Ale zatím to nech doma v teple. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí