Jaké plínky při učení na nočník?

4336
17.11.11 15:21

Jaké plínky při učení na nočník?

Ahojky zkušenější maminy!
Malý si pomalu začíná říkat, že čůrá. Průšvih ale je, že si buď říká, když už je vyčůranej do plenky nebo než já z něj stáhnu věci a plenku, tak je to v plence taky.
Pokud učíte prcka na nočník, dáváte nějaký „učící“ plínky nebo prostě jen obyčejné slípky a potomka v případě potřeby převlečete???
Díky moc za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10713
17.11.11 16:12

tak ja bych doporucila (teda pokud nemate doma moc zimu) tak aby behal jen v plince a k tomu koupit navleky na nohy } napr. Ale nelamala bych to pres koleno, zrejme ma jeste cas. To ze si uvedomuje aspon to, ze ma v plince je urcite posun vpred…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
17.11.11 17:21

Ahoj,
na doma měl syn klasické plenky(od narození má Huggies), na ven měl od Huggies nebo Babylove(v dm drogerii) ty natahovací slipové plínky/učící plenky (jsou dražší), protože bylo jednodušší ho dávat vyčůrat a znovu oblékat. Když byl jistější na nočník, tak na doma klasické slipy - velká zasoba slipů, tepláků i ponožek je výhodou :wink:
Přeji dobré a úspěšné učení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zdenninka
17.11.11 17:26

ahojky ja začla dávat Luicince jen kalhotky na doma. Sice jsme svlekaly stale ale naučila se to do 3 dnu a pak i venku, ale je fakt mazec kdyz mrzne. Mala chtela cí a sundavat rychle kombinezu. Ale zase kdyz mela snahu tak jsem jí fakt dávala. a povedlo se.

• Citovat
  • Upravit
439
17.11.11 18:24

My jsme dali rovnou malé slipy, dva dny jsme jen prala počurané punčocháče a slipy, ale třetí den už to stíhal v pohodě. Ten první týden, je fakt jsme moc ven nechodili ven, jen kolem baráku, kdyby náhodou měl nehodu, protože v tomhle podzimním počasí ho převlíkat někde venku, to fakt ne.
Po 14 dnech si řekne doma i venku. Je to u nás úspěch protože nočník ignoroval přes půl roku. Asi do toho musel dozrát :-) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.11.11 19:14

Nejdřív jsem dávala jen látkovou plínu se svrchňáky, to mu bylo nějaký 1,5r, sáhla jsem do plíny, když byla suchá, tak jsem posadila, když mokrá, ihned přebalit, přebalovala jsem třeba i co půl hodiny a on si na to sucho zvyknul. Pak lítal od jara do podzimu s holým zadkem, chodil si na nočník postupně sám. Pak jsem ho naučila stahovat si kalhoty a je doma v teplácích, slipy dávám jen na ven do venkovních kalhot, zbytečně zdržují a tepláky mu většinou vydrží tak dva dny.

Tréninkovky jednorázové jsem nedávala, zkoušela jsem a i když se do nich nevyčural tak se mu tak schmoustali mezi nohama, že byly stejně za pár hodin na odpis. Zkoušela jsem i látkové tréninkovky, ale mají většinou hodně omezenou kapacitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1433
17.11.11 20:36

Máme učící kalhotky Bambino Mio. Jsou teda celkem drahé, ale jsou pratelné, takže to jde. Ucvrnknutí poberou dobře, plnou dávku třeba po vyspání ne - to je na komplet převlečení. Ale stahují se jako kalhotky nebo slipy (tvarem je pro obě pohlaví). Doporučila mi je známá, když jí občas prcek učůrnul v noci, tak mu je začla dávat a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
18.11.11 10:40

podle mě na toto období jsou nejleoší obyč čtverce do svrchních kallhotek a přebalovat po každém nahlášení, aby věděl, že v počuraném se nechodí. až bude hlásit předem a buce neho je n pár za den, přešla bych na teláky a prala.
nejlepší je ale stejně holý zadek a návleky, jen záleží, jak máte teplo a otužilé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
17.1.12 10:08
zoubky píše:
Ahoj,
na doma měl syn klasické plenky(od narození má Huggies), na ven měl od Huggies nebo Babylove(v dm drogerii) ty natahovací slipové plínky/učící plenky (jsou dražší), protože bylo jednodušší ho dávat vyčůrat a znovu oblékat. Když byl jistější na nočník, tak na doma klasické slipy - velká zasoba slipů, tepláků i ponožek je výhodou :wink:
Přeji dobré a úspěšné učení :palec:

ahoj aké slová používa malý na kakání a cikáni ??? malej je rok tak nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
12.6.12 16:30

Doma holcicky chodi s holou dupkou a uspesne si chodi na nocnicek, kdyz jdeme ven tak maji natahovaci plinku od pampers http://www.pampers.cz/…ve-girl/id/3 :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
3.3.17 14:22

Zdravím obnovuji diskuzi. Malýmu budou dva roky a začíná být dost chápavý tak chceme začít učit na nočník. Do ted byl nočník braný jen jako hračka na sezení ale nic do něj neudělal. Používám tedy papírovky tak jsem se chtěla zeptat zda mám dávat čtverce a svrchňáky nebo ty učící. Co vám vyhovuje víc? Syn teda vnímá že čůrá a baví ho na to koukat ale na čurání si neřekne sám, proto zvažuji spíš ty látkové pleny než mu trochu dojde co po něm chci. Pokud se nemýlím ty učící jsou spíš když už si říká na čurání? Pomohlo vám naučit dítko na nočník/wc když jste používali čtvercové a svrchňáky než z obyč. papírovek? Díky za rady :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
3.3.17 14:27
@Endyyy píše:
Zdravím obnovuji diskuzi. Malýmu budou dva roky a začíná být dost chápavý tak chceme začít učit na nočník. Do ted byl nočník braný jen jako hračka na sezení ale nic do něj neudělal. Používám tedy papírovky tak jsem se chtěla zeptat zda mám dávat čtverce a svrchňáky nebo ty učící. Co vám vyhovuje víc? Syn teda vnímá že čůrá a baví ho na to koukat ale na čurání si neřekne sám, proto zvažuji spíš ty látkové pleny než mu trochu dojde co po něm chci. Pokud se nemýlím ty učící jsou spíš když už si říká na čurání? Pomohlo vám naučit dítko na nočník/wc když jste používali čtvercové a svrchňáky než z obyč. papírovek? Díky za rady :pankac:

naše děti se nejlíp naučily na hrnec, když jim byly plíny zcela odebrány (v bdělém stavu, ne na spaní). Chvíli sice koukaly, co že jim to teče po nožkách a proč mají mokrý zadek, ale brzy jim ta spojitost došla. Navíc jsme je často na ten hrnec vysazovala a vysvětlovala…Dobrý je i hrací nočník, taky to dítěti snáz docvakne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
3.3.17 14:29

Při učení jsou nejlepší žádné, dávat max na spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
3.3.17 14:44

Nedavam zadny, kdyz si pocura trenky tak spis pochopi ze si mel rict o nocnik :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
134
3.3.17 14:49

Ahoj, mala se ucila v lete, takze bez plen. jinak pouzivam pro sichr na noc Pampers PANT. Natahovaci kalhotky. Pouzivala jsem i v zime na ven, preci bych ji v kose nedala curat a ta letos teda byla. Chodili jsme ven po curani, takze vzdy vydrzela bez problemu ty 2 hodky a na velky zachod umela.Dalo se nekde odbehnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze