jake pojisteni a sporeni

331
25.9.08 07:15

jake pojisteni a sporeni

muzete mi prosim poradit jake pojisteni a sporeni je nejlepsi? uvazujeme o Talismanu od Avivi. nemate s tim nekdo skusenosti? nebo myslite ze je nektere lepsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
30.9.08 15:52

brre,

chcete pojistit nebo spořit? Co spíš? Pojistit koho proti čemu?

Já osobně jsem nepřítel „spořících životních pojistek pro děti“ - není to ani ryba ani rak: jako spoření jsou mizerné, ke všemu strašně dlouhodobé, pojistné krytí pro případ nějaké skutečné události taky nic moc, to by jste tam museli dávat sakra peníze.

Co varianta životní + úrazové pojištění dospělý vydělávající , úrazové dítě, stavební spoření?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
1.10.08 11:00

Evi , a nevíš, kde mi pojistěj dítě JEN a POUZE na úraz?

My to máme přesně jak píšeš: oba s mužem máme ŽP+úraz,stavebko,penzijko… a pro prcka máme stavebko a nějak nemůžu vypátrat pojišťovnu,která pojistí dítě jen na úraz. Vždy narazím na nějaký KOMBI program a to mi fakt připadá zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
1.10.08 13:59

My máme starší u ČSOB pojišťovny. Tenkrát měli krásnou věc, bohužel se obávám, že dnes už neexistuje - vkladové úrazové pojištění. Zaplatilo se najednou 7400,– nebo násobky, za to bylo dítě úrazově pojištěno až do 18 let, ale ty peníze tam zůstaly ležet a šlo na ně zhodnocení (my jsme chytili ještě krásné minimum 5%) a při ukončení pojištění se vyplatily bez ohledu na to, jestli bylo z pojistky plněno nebo ne. Ale samotné úrazové pojištění pro děti za běžné pojistné měli taky. Mladší úrazovku nemá.

Spořící životku pro dítě opravdu ne - viz výše. Stavebko je mnohem lepší z x důvodů, zvlášť, když už jsou rodiče pojištěni jinak.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.08 22:09

Pokud by někdo použil stavebko na dlouhodobé spoření pro děti, dejme tomu na 20 let, platil by tam měsíčně 1670 Kč, tak roční zhodnocení je cca 3,24 %. Nevím jak Vám, ale mě to nepřijde jako zajímavý výnos, na tak dlouhou dobu.

Jinak znám jednu pojišťovnu, u které pojistka dítěte na trvalé následky na 1.000.000,– Kč a denní odškodné v případě úrazu 400,– Kč vychází na 300 Kč, což je velmi zajímavá cenovka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
2.10.08 22:16

Kolik to zhodnocení vyjde u „spořících dětských životek“? Mám pocit, že se tu probíralo Sluníčko (pravda, jako negativní příklad) a zhodnocení se pohybovalo jaksi v červených číslech. A kam tedy spořit, když se nechci (v dnešní době zvlášť) pouštět do investičních fondů apod.? Stavebko má navíc mnohem větší likviditu než většina těch životek, lze nastavit tak, aby se tam po těch 6 letech mohlo spořit, ale také kdykoliv vybrat,takže může sloužit současně jako pohotová rezerva pro vyjímečné situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.08 14:10

Pokud to je investiční životní pojištění pro děti, dá se dosáhnout výnosu kolem šesti, sedmi procent, záleží na poplatkové struktuře.

Stavební spoření má své místo v každém portfoliu, na 6 let je to konzervativní produkt se zajímavým výnosem, pouze jsem psal, že dlouhodobě spořit na stavebku není zajímavé.

Pokud se bojíš podílových fondů ( nechápu proč), tak tvé spoření začíná pravděpodobně běžným účtem, pokračuje spořícím účtem a končí stavebním spořením.

Vysvětlit podrobně, jak fungují podílové fondy, jaké mají výhody a nevýhody a jaké můžou dosahovat výnosů, není záležitostí několik vět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.08 14:16

Celkem zajímavé video
http://www.finmag.cz/video/927

[quote:03c232accb]Triky používané k získání klientů finančními ústavy a nepoctivými poradci odhaluje Tomáš Prouza.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.08 19:23

spoření, pojištění

Dobrý den,
určitě každé zvlášť - pojištění - my máme malou u sluníčka, nevím, jak je to moc výhodné, ale bylo nám doporučeno okolím, zatím jsme nic nepotřebovali, tak nemůžu soudit
Spoření je nejvýhodnější stavebko kvůli státní podpoře. Já si přivydělávám na MD s liškou a opravdu je asi na trhu dnes i dříve bývala nejlepší. Tak jestli budete chtít s něčím poradit, nebo stavebko založit dejte vědět.
Michala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
3.10.08 19:37

Re: spoření, pojištění

michaella píše:
Dobrý den,
určitě každé zvlášť - pojištění - my máme malou u sluníčka, nevím, jak je to moc výhodné, ale bylo nám doporučeno okolím, zatím jsme nic nepotřebovali, tak nemůžu soudit
Spoření je nejvýhodnější stavebko kvůli státní podpoře. Já si přivydělávám na MD s liškou a opravdu je asi na trhu dnes i dříve bývala nejlepší. Tak jestli budete chtít s něčím poradit, nebo stavebko založit dejte vědět.
Michala

Michaello, píšu ti poprvé a naposledy. Pokud ještě někde uvidím, že inzeruješ své služby v diskusi, vyvodím z toho patřičné kroky.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
4.10.08 14:16

Zpět k odpovědi W3000 - 6% ano, ale jen ze spořící části. K tomu je nutno platit ještě pojistnou část. Pokud o ni nemám zájem a chci jenom spořit, životka se mi sakra prodraží. Sehnala jsem i „životní pojistku s nulovým pojištěním“ ale poplatky - začínaly 1. čtvrtletí 50% z vkladů(!!!), po 2 letech postupně klesly na 5% - to by se těch 6% výnosu (pravda 6% z úložky a 5 % z vkladu) dost redukovalo.

Investiční fondy - já je mám, ale nejsou pro každého.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.10.08 14:24

Samozřejmě, jen s těch peněz, které jdou na zhodnocení. Ale jedna věc má být pojištěna vždycky, takže pojistná část je vždycky.

Fondy jsou v každém životním pojištění se spořící složkou, někde je výnos garantovaný, někde záleží, jak se bude dařit.

Fondy ale jsou pro každého, jen to není tak jednoduchý produkt jako stavebko, ale i na stavebku vás dokážou prodejci stavebek oškubat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
12.10.08 14:21

Pojištění pro dítě

Já znám pojišťovnu, která pojištuje díťe jen na úraz (zvlášť) a životní pojištění v tom má taky zvlášť tzn. že si můžete vybrat jestli chcete úraz nebo životní pojištění.

Platíme tři tísece korun ročně a jsme s tím maximálně spokojení.

Případně mi napiště na e-mail. paja.matejkova@post.cz, zašlu Vám informace :) Případně Vám pak můžu dát i kontakt na mého poradce

Nechci tady dělat reklamu :wink: :)

• Citovat
  • Upravit
3588
19.11.08 12:12

pehot: já mám holku pojištěnou pouze a jen na úraz u ČP. Nevím teď z hlavy podrobnosti, částky apod., ale prostě jde to.
Jinak mám pro holku ještě stavebko. Pro sebe uvažuju o stavebku taky, páč jsem slyšela, že se od ledna zase mají zhoršovat podmínky, mám i penzijko a životku, ale to jen proto, že mi na ně přispívá zaměstnavatel, jinak bych hlavně tu životku zrušila vcukuletu. A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.08 13:52

Podle mě je nejlepší mít pojištěnou celou rodinu v jednom pojištění, kde jdou dva dospělí a až 4 děti. Pojistky na „spoření“ pro dítě nemaj smysl. Vlastně je to největší kravina. A spořit se má zvlášť. A možností je hafo. Od stavebka, přes fondy, které se vyplatí obzvláště nyní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat