Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejvíc se mi líbí Oakley, jak sluneční tak dioptrické, sluneční mám klasické masařky(skoro přes půl tváře) dioptrické mám hranaté barevné,nemám ráda nudné vždycky musím mít něco extra(vagantní)
, jinak taky se mi líbí RayBan klasické pilotky jak píše Black Orchid, ale málokteré mi padnou.
Anna86 píše:
Nejlepší brýle jsou takové, které udělají člověka krásnějším
Jo tak to je přesná definice ![]()
Elizabeth3 píše:
Zdravím všechny obrýlené i neobrýlené dámy (případně i pány pokud sem ovšem nějací zavítají). Zajímalo by mě jaké brýle se vám líbí a podle čeho si je vybíráte. Mě se třeba moc líbí takové ty velké retro brýle, ale asi na ně nemám ten správný obličej. Na druhých se mě ale líbí moc. A jak jste na tom vy, co se líbí vám za obroučky? Jinak je neuvěřitelné kolik lidí nosí brýle, poslední dobou si toho občas všimnu, protože se ně to teď také týká…
Můžu ti říct, že zatím kdokoliv kdo si zkusil moje „retro“ brýle v nich vypadal dobře, zkus do nich jít ![]()
brýle mne musí zaujmout na první pohled,preferuji kovové lehké obroučky ,většinou v červené barvě… většinou jsou to takové ,které nikdo nemá aspon u nás ve městě
chodím, do optiky ,která je má po jednom kousku a vím že je z 99% nikdo mít nebude
Já vybírám dle toho, co mi sedne.
No a to není snadný úkol, páč mám výrazné rysy a dlouhý, úzký obličej. V „kostěných“ obroučkách vypadám jak úča, přísně…jednou jsem si koupila podle mě nááádherné brýle, plastové plnoobroučky v kombinaci temně a světle modré…a hned první den mi asi 5 lidí řeklo, že v nich vypadám děsně přísně. ![]()
Po těch několika letech, co brýle nosím, jsem zjistila, že mi víc sedí brýle s nastavovacíma pacičkama u nosu než plastový odlitek (ten mi klouže z nosu) a už asi potřetí mám kovové půlobroučky dočervena, zepředu jsou decentní, ale přitom výrazné postranníma nožičkama, které jsou široké a výrazné.
Jjelena teda tiše závidím, taky bych chtěla mít finance na to, abych měla vícero brýlí, abych mohla střídat.
U nás jsme obrýlení oba, manžel 7 dioptrií, jeho brýle běžně stojí deset tisíc plus moje plus děti, hypo a mateřská…no zatím nic, no.
Ale třeba časem. ![]()
A jinak brýle taky považuju za dominantu, a dokonce jsem jeden z těch lidí, který s brýlema na nose vypadá „zajímavější“…což teda není z mé hlavy.
Takže fakt, že nemůžu nosit čočky kvůli suchému oku, mně nijak netrápí. ![]()
bloumík, mám to stejně, taky bych chtěla mít doma tak troje různé brýle a střídat, ale zatím na mateřské na to není, ale až pak budu po druhém chodit do práce, tak věřím, že si třeba ob rok brýle pořídím ![]()
jinak u mě už jsou brýle součástí, sama si přidám divně, když je nemám, jako by mi něco chybělo ![]()
Madi jj, přesně tak.
Brýle nosím necelých 7 let a nevím, jak jsem je někdy mohla nenosit.
Jsou součástí mého denního „oděvu“, takže bez nich jsem nedooblečená…když teda pominu, že bez nich nevidím. ![]()
Bloumik a Madi,jen si nemyslete, brýle v mých dpt jsou kolem 10tisíc taky, ale mám to štěstí, že se mi za posledních asi 5 let oči nezhoršily a brýle kupuju v akcích a taky přes internet, kde mě celé brýle vyjdou cca 2500. Letos mám v plánu pře net koupit se samozabarvovacima sklama a vyjdou mě kolem 5000, což v kamenným obchodě je kolem 13OOO. Kdybyste chtěly, pošlu odkaz přes SZ, už mám přes ně 3 brýle a vše v pohodě.
Jjelenoa vždycky ti sedly? Třeba šíře? Mně nesedí jen tak něco, tak bych asi měla trochu strach bez zkoušení něco koupit.
A taky pak ten design, mám ksicht, na který jen tak něco nesedne.
Ale odkaz prosím pošli, ráda se kouknu.
Dík.
Teď mají akci v Grand Optical a samozabarvovací čočky+ obroučky stojí do 5000Kč, takže se to vyplatí, obyčejně čočky + obroučky za 3000Kč, multifokální+ obroučky taky 5000Kč.
Holky, tak 10 tis fakt nedám
Nové jsem si kupovala myslím před sedmi lety a to mě vyšly i s odlehčenými skly na 3000
je mi jasný, že dneska jsou ty ceny jinde, ale počítám u nových tak s 6000, víc ne. Bych se je potom bála nosit
nehledě na to, že malý si je občas vezme do parády
Jinak nosím brýle už od ZŠ, takže fakt bych byla bez nich jak bez ruky.. jeden čas jsem nosila čočky, ale otravovalo mě to
![]()
bloumik, taky nevidím
u mě je nejhorší, že vlastně ani nevidím, když si zkouším ty nové
fakt jsem bez nich slepejš
tak se na ten výběr ani tolik netěším, bojím se, že šlápnu vedle, ale pak je stejně budu muset nosit ![]()
jjeleno, můžeš mi poslat odkaz? já spíš tak ze zvědavosti okouknu, přes net bych kupovat bohužel nemohla, taky mi nesedí jen tak něco, tak musím ozkoušet. mám oblíbenou okulu, takže do ní nejspíš půjdu zas ![]()
Nosím brýle od 4let, mám zrovna zn. Humphaey's, nakupuju ve Fokus Optik. Stály 7 000kč, ale byla tam sleva, takže, jsem platila necelé 4 000kč. Musím mít vždy výraznější, takže zrovna černá s bílou, což mi asi sedly nejvíc. Jsou plastové, kovové mi připadají těžší. Ty retro se mi nelíbí
Vždycky jak je někomu vidím tak
ale každý má jiný vkus, takže hlavně vybírat podle svého ![]()
marketm píše: ´mne osobně teda nestály brýle nikdy jak 2tisíce
záleží hlavně na sklech, obroučky už tak velká položka nejsou, pokud si nevybereš za 6000, že ![]()
u mě vždy 2/3 ceny byly skla, protože mám hodně dioptrií a potřebuju plastové odlehčené s jakousi úpravou či co, už si to pořádně ani nepamatuju.
brýle za 2000 jsem neměla nikdy, ani před těmi cca 15 lety, co jsem je začala nosit ![]()
Líbí se mi výrazné brýle, ale vzhledem k tomu, že mám velký nos, si je nemůžu dovolit. První jsme měla polobroučky takové šedé barvy, pak bez obrouček, nožičky a nosník jen tenký „drátek“ modré, teď mám opět poloobroučky do starorůžova.