Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím,že se budeš muset přihlásit na výbor,kde jsi naposledy měla trvalý pobyt. ![]()
Nevím přesně,jak to funguje,ale mam takoveho tucha, kdyz nemáš kde mít trvalé bydliště,se hlási na úřad…Ale určitě by někde mělo být ![]()
Když tě odhlásí (což je trochu divný, protože leckdy je to dost složitý), dostaneš bydliště na radnici tý obce, kde jsi bydlela.
ne nejde, pokud bydlíš „nikde“, pak máš trvalé bydliště na úřadu té obce (města), pod kterou spadáš.
Nikde, to nelze - bude Ti úředně přiděleno v místě sídla obecního úřadu.
takže musím zajít na úřad a říct,že nemám trvalý pobyt jo?:D a je možné,že mi tam bude chodit i pošta,nevíte?
katkabanova píše:
takže musím zajít na úřad a říct,že nemám trvalý pobyt jo?:D a je možné,že mi tam bude chodit i pošta,nevíte?
Podle mě tě tam přepíšou automaticky, když tě odhlásil. Ale stejně tam musíš pro novou občanku. Pošta ti tam bude chodit, ale musíš si všude nahlásit změnu adresy.
A oni tě vůbec nekontaktovali z úřadu? My když jsme odhlašovali minulého majitele z našeho bytu, tak ho asi dvakrát zkoušeli kontaktovat… a až když nereagoval, napsali mu trvalý pobyt na městském úřadě.
Ahoj, zkus tady, myslím, že je to tam popsané moc dobře: http://www.weblog.rider.cz/…it-a-proc-ne
Nás když vystěhovali z bytu tak sme taky sehnali podnajem kde trvalůe bydliste nebylo mozne. Trvale bydliste jsem mela na urade mesta kde jsem byla naposled hlasena… ale kdyz se narodila mala tak sem musela najit neco kde se muzu normalne prihlasit kvuli socialce…trvale bydliste nikde mozne neni.-..budes ho mit na urade…takze pokud ses treba z Prahy 10 tak budes mit adresu vasi radnice atd. snad sen to napsala srozumitelne…ale decko musi mit trvale bydliste hlasene mimo urad kvuli socialce !!! Mohli by ti ho vzit s tim ze si bezdomovec !!!
Dobrý večer všem,obracím se s otázkou,která mi vrtá hlavou už pár dní a nikdo z přátel není schopen mi nijak poradit.Před necelým rokem jsem se odstěhovala od mamky do podnájmu,kde ale nemám smlouvu,byt mám přes známost a jde o byt typu RPG,tudíž podnájemní smlouva ani není možná(majitel bytu by riskoval,kdyby mi smlouvu dal).Zařídil mi trvalé bydliště bez problému,byla jsem pátá nahlášená osoba,další 4 jsou jeho dva potomci a jejich přítelkyně,kteří studují v zahraničí,zkrátka majitel bytu mě minulý týden odhlásil z trvalého pobytu a já momentálně nemám nikde nahlášený pobyt…napsala jsem to trošku komplikovaně,sama jsem v tom zamotaná,ale snad některá poradíte.Zpět k mamince se nahlásit nemůžu.Jde to,mít pobyt „nikde“?