Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
chlap tě nemůže z bytu odhládit aniž bys měla jiné bydliště, takže pokud tě odhlásil, tak máš asi trvalý pobyt na tom úřadě, kde tě odhlašoval, běž se tam zeptat.
petjuska90 píše:
Nás když vystěhovali z bytu tak sme taky sehnali podnajem kde trvalůe bydliste nebylo mozne. Trvale bydliste jsem mela na urade mesta kde jsem byla naposled hlasena… ale kdyz se narodila mala tak sem musela najit neco kde se muzu normalne prihlasit kvuli socialce…trvale bydliste nikde mozne neni.-..budes ho mit na urade…takze pokud ses treba z Prahy 10 tak budes mit adresu vasi radnice atd. snad sen to napsala srozumitelne…ale decko musi mit trvale bydliste hlasene mimo urad kvuli socialce !!! Mohli by ti ho vzit s tim ze si bezdomovec !!!
To není pravda, mám známé - ti jsou celá rodina hlášeni na MěÚ a žádný problém. Určitě - pokud by k tomu došlo - bude sociálka zjišťovat, kde skutečně bydlí a pokud prokáží, že v podnájmu, kde mají podmínky pro to, aby tam s nimi mohly žít i děti, tak nebude problém. Trvalý pobyt je jen administrativní věc.
Mému manželovi (ještě než jsme se poznali) prodali v exekuci barák a majitel jej odhlásil z trv. pobytu. Automaticky mu dali trv. pobyt na úřad v místě, kde se ten barák nacházel (měl tam trvalé bydliště).
alisee píše:
musis se prihlasit na mestsky urad
Nemusí ani to nejde. Ale TP tam má automaticky, pokud jí byl pobyt zrušen ve správním řízení.
bambule45 píše:Vsak ja nerekla ze ji ho vemou jen ze mohou… asi sem napsala nejhrsi scenar ale bylo to mysleno tak ze socialka na kontrolu urco prijde… omlouvam se za zveliceni mala se mi vzbudila tak uz sem to chtela jen rychle dopsatpetjuska90 píše:To není pravda, mám známé - ti jsou celá rodina hlášeni na MěÚ a žádný problém. Určitě - pokud by k tomu došlo - bude sociálka zjišťovat, kde skutečně bydlí a pokud prokáží, že v podnájmu, kde mají podmínky pro to, aby tam s nimi mohly žít i děti, tak nebude problém. Trvalý pobyt je jen administrativní věc.
Nás když vystěhovali z bytu tak sme taky sehnali podnajem kde trvalůe bydliste nebylo mozne. Trvale bydliste jsem mela na urade mesta kde jsem byla naposled hlasena… ale kdyz se narodila mala tak sem musela najit neco kde se muzu normalne prihlasit kvuli socialce…trvale bydliste nikde mozne neni.-..budes ho mit na urade…takze pokud ses treba z Prahy 10 tak budes mit adresu vasi radnice atd. snad sen to napsala srozumitelne…ale decko musi mit trvale bydliste hlasene mimo urad kvuli socialce !!! Mohli by ti ho vzit s tim ze si bezdomovec !!!
petjuska90 píše:bambule45 píše:Vsak ja nerekla ze ji ho vemou jen ze mohou… asi sem napsala nejhrsi scenar ale bylo to mysleno tak ze socialka na kontrolu urco prijde… omlouvam se za zveliceni mala se mi vzbudila tak uz sem to chtela jen rychle dopsatpetjuska90 píše:To není pravda, mám známé - ti jsou celá rodina hlášeni na MěÚ a žádný problém. Určitě - pokud by k tomu došlo - bude sociálka zjišťovat, kde skutečně bydlí a pokud prokáží, že v podnájmu, kde mají podmínky pro to, aby tam s nimi mohly žít i děti, tak nebude problém. Trvalý pobyt je jen administrativní věc.
Promiň, ale vyznělo to tak. ![]()
Sociálka taky přijít na kontrolu nemusí, to záleží, kdyby je třeba někdo udal nebo by sami viděli, že jsou děti zanedbané, ale pokud přijde něco žádat, apod., tak jim vysvětlí, že mají trv. pobyt na MěÚ, protože jim pronajímatel nedovolí mít trv. bydliště u něj. (Ale pokud má nájemní smlouvu, tak to stačí, pak by měla mít nárok si nechat napsat trvalé bydliště. Jen něvím, zda se od nového roku něco nezměnilo.) ![]()
obecně platí pravidlo, že majitel bytu(pokud máš smlouvu o nájmu s ním) může požádat matriku o vystěhování,a le musí dokázat, že ti zaniklo právo v bytě bydlet, tzn.vystěhovat nájemníka jen proto, že chci aby neměl trvalý bydliště, ale on tam dál bydlí, prý nelze (tvrdí naše matrika, takže pokud najdete sdílnější matrikářku, co poruší předpisy, určitě to jako vše pude obejít). pak vás matrika musí kontaktovat a dát vám 30 dní na to, abyste se papírově vystěhovali sami. poté teprve, když nereagujete, zruší trv.bydliště a odstěhuje vás na MÚ pod který spadá.
Pokud bydlíš v bytě, ale nájemní smlouva není psaná na tebe, nemůže to kolečko an úřadě udělat majitel, musí nájemník.
A poslední věc - na tvoji žádost tě matrika nemůže vystěhovat. Princip, že by si došla na úřad a řekla, že nemáš kde bydlet a chceš MÚ, to nejde. Musí to být na popud majitele nebo nájemce, viz.výše. A doloženo papírem, proto je takový problém vystěhovat např.zadlužený dospělý děti - musíš požádat soud, aby to pořešila teprve, když ti to soud odsouhlasí, můžeš stěhovat.
Proto u mě má trvalý bydliště exmanžel, který tu od března nebydlí, ale rozvod ještě nenabyl právní moci, takže ho nemůžu do té doby nechat vystěhovat, On tvrdí, že nemá kam se přehlásit, že tam kde bydlí s tím majitel nesouhlasí a rodiče ani prarodiče ho an své adrese nechtějí mít psaného, kvůli potenciálním dluhům. Takže na eventuálního exekutora čekám já
Tak radši šetřím peníze, než bych nakupovala výbavičku, i když bych potřebovala, nebudu na to mít od února až do července bohužel téměř čas, ale radši budu eshopovat ve dvě ráno než aby mi kvůli exmanželovi zabavili nakoupený věci ![]()
MAtrika nikoho nevystěhovává, pleteš dvě věci dohromady.Ohlašovna pouze ruší nebo zapisuje TP. Vystěhovávat může jenom vlastník (jsou-li splněny podmínky dání výpovědi bez přivolení soudu) nebo soud.
mag píše:
MAtrika nikoho nevystěhovává, pleteš dvě věci dohromady.Ohlašovna pouze ruší nebo zapisuje TP. Vystěhovávat může jenom vlastník (jsou-li splněny podmínky dání výpovědi bez přivolení soudu) nebo soud.
ale žádost o vystěhování dáváš na matrice. jako vlastník. nepříjde mi, že bych tvrdila něco jinýho než ty ![]()
vlastník btw.nemůže, pokud má nájemníka. musí ten nájemník. pokud samozřejmě nejde o vystěhování toho, na koho je nájemní smlouva psaná. ale všechno jsem psala výše…
krom toho, co je vlastně právní vystěhování? prakticky jen zrušení trvalého bydliště. a to i ty píšeš, že dělá matrika
PjckjsANEBjája píše:mag píše:
MAtrika nikoho nevystěhovává, pleteš dvě věci dohromady.Ohlašovna pouze ruší nebo zapisuje TP. Vystěhovávat může jenom vlastník (jsou-li splněny podmínky dání výpovědi bez přivolení soudu) nebo soud.ale žádost o vystěhování dáváš na matrice. jako vlastník. nepříjde mi, že bych tvrdila něco jinýho než ty
vlastník btw.nemůže, pokud má nájemníka. musí ten nájemník. pokud samozřejmě nejde o vystěhování toho, na koho je nájemní smlouva psaná. ale všechno jsem psala výše…
Dáváš žádost na zrušení TP, to nemá s vystěhováním nic společného.
PjckjsANEBjája píše:
krom toho, co je vlastně právní vystěhování? prakticky jen zrušení trvalého bydliště. a to i ty píšeš, že dělá matrika
Neznám pojem právní vystěhování. Znám vystěhování - zaniknutí práva byt užívat a následné faktické vystěhování a zrušení TP, což je pouze evidenční údaj pro stát.
mag píše:PjckjsANEBjája píše:Neznám pojem právní vystěhování. Znám vystěhování - zaniknutí práva byt užívat a následné faktické vystěhování a zrušení TP, což je pouze evidenční údaj pro stát.
tak máš právní vystěhování a fyzické vystěhování - právní je to papírování a fyzické to, že buď si někdo sbalí kufry a odejde dobrovolně a nebo když někdo obývá něco, co nemá, dořešíš to nejspíš s policií…
u mě můj ex bydlí pouze tzv.právně. tak to nazvala i právnička i soudkyně při rozvodu. takže se fyzicky nezdržuje, všechny věci má odstěhované, ale pro úřady tu bydlí, tj.má tu trvalé bydliště. a to proto, že na to má právo. i přestože u soudu v listopadu prohlásil, že jsou jeho bytové potřeby zajištěny jinde a že si je nenárokuje u mě. ale pokud se sám nepřehlásí jinam, můžu ho nechat „právně vystěhovat“ až budu mít v ruce papír o nabytí právní moci rozvodu. tzn.pokusit se za pomocí matriky mu přehlásit bydliště na MÚ.
nejsem právník, jen to bohužel teď řeším. a snažila jsem se co nejpečlivěji a nejpraktičněji to popsat pro ty, co to budou řešit v budoucnu. jestli jsem se tedy odchýlila od nějaké terminologie, která se třeba mimo náš kraj nepoužívá, nebylo to účelně pro to, aby jsi mi nerozuměla ![]()
Anonymní píše:
Dobrý večer všem,obracím se s otázkou,která mi vrtá hlavou už pár dní a nikdo z přátel není schopen mi nijak poradit.Před necelým rokem jsem se odstěhovala od mamky do podnájmu,kde ale nemám smlouvu,byt mám přes známost a jde o byt typu RPG,tudíž podnájemní smlouva ani není možná(majitel bytu by riskoval,kdyby mi smlouvu dal).Zařídil mi trvalé bydliště bez problému,byla jsem pátá nahlášená osoba,další 4 jsou jeho dva potomci a jejich přítelkyně,kteří studují v zahraničí,zkrátka majitel bytu mě minulý týden odhlásil z trvalého pobytu a já momentálně nemám nikde nahlášený pobyt…napsala jsem to trošku komplikovaně,sama jsem v tom zamotaná,ale snad některá poradíte.Zpět k mamince se nahlásit nemůžu.Jde to,mít pobyt „nikde“?![]()
![]()
ahoj mam podobny problem-prestehovala jsem se do noveho pronajmu z pritelem, kde nam nedovolili mit trvaly pobyt.V byvalem bydlisti, kde mam zatim napsany trvaly pobyt uz bydli davno jiny podnajmenici a ja si trvaly nemam kam prepsat..vsichni mi rikali, ze mam jit na mesto-ze tam se to dava tem ,kteri nemaji jinou moznost.Bohuzel tam me poslali vis kam..
ze pry to nejde, ze si to mam zaridit jinak(i kdyz moje teta a cela jeji rodina to tam maji)
..nakonec to teda budu mit u tchyne-ale kdyby me nezachranila ona tak nevim
![]()
werunqa píše:Anonymní píše:ahoj mam podobny problem-prestehovala jsem se do noveho pronajmu z pritelem, kde nam nedovolili mit trvaly pobyt.V byvalem bydlisti, kde mam zatim napsany trvaly pobyt uz bydli davno jiny podnajmenici a ja si trvaly nemam kam prepsat..vsichni mi rikali, ze mam jit na mesto-ze tam se to dava tem ,kteri nemaji jinou moznost.Bohuzel tam me poslali vis kam..
Dobrý večer všem,obracím se s otázkou,která mi vrtá hlavou už pár dní a nikdo z přátel není schopen mi nijak poradit.Před necelým rokem jsem se odstěhovala od mamky do podnájmu,kde ale nemám smlouvu,byt mám přes známost a jde o byt typu RPG,tudíž podnájemní smlouva ani není možná(majitel bytu by riskoval,kdyby mi smlouvu dal).Zařídil mi trvalé bydliště bez problému,byla jsem pátá nahlášená osoba,další 4 jsou jeho dva potomci a jejich přítelkyně,kteří studují v zahraničí,zkrátka majitel bytu mě minulý týden odhlásil z trvalého pobytu a já momentálně nemám nikde nahlášený pobyt…napsala jsem to trošku komplikovaně,sama jsem v tom zamotaná,ale snad některá poradíte.Zpět k mamince se nahlásit nemůžu.Jde to,mít pobyt „nikde“?![]()
![]()
ze pry to nejde, ze si to mam zaridit jinak(i kdyz moje teta a cela jeji rodina to tam maji)
![]()
..nakonec to teda budu mit u tchyne-ale kdyby me nezachranila ona tak nevim
![]()
No měla bys ho pořád tam, kde teď a až by tě vlastník toho bytu, kde má TP odhlásil, tak bys dostala TP na úřadě, jinak to nejde.