Jaké štěňátko - menší na zahradu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
127
1.9.14 15:42

Jak už jsem psala bude to rodinný mazel. proč na mě tak útočíte Litta? to je tak něco hrozného chtít mít psa venku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.9.14 15:43
@andriaana píše:
Jak už jsem psala bude to rodinný mazel. proč na mě tak útočíte Litta? to je tak něco hrozného chtít mít psa venku?

Neútočím. 8o Jen se snažím vybrat vhodné plemeno. A když neznám účel, tak bych mohla poradit saarlosova vlčáka, ten je na zahradu OK. Ale děti by si ho nejspíš nepohladily. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
@andriaana píše:
Máme větší kotec + zateplená bouda navíc velký výběh po zahradě. dřív psi nebývali doma a neumrzli. nikde uvánený nebude

Nemas tak docela pravdu.Mam zname, taky meli tyto plemena venku, napred JRT, ten dostal v zime u boudy zapal plic, potom meli bigla, totez, zimu nevydrzel, nakonec si poridili krasne stenatko boxera, samozrejme k boude, taky zimu neprezil. Nechapu to a takove lidi odsuzuji.To nemate moznost mit psa alespon v predsini? Lepe se socializuje, zvykne na rodinu i deti. Pokud chces mit psa jen venku, vybirej jina plemena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798

Střední špic… Nebo i velký, vlčí.
Samozřejmě s PP, i s PP jsou levní a špic bez PP je téměř s jistotou kříženec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.9.14 15:44

Ale jinak jen na mazla, to bych se bála, že s ním budete párkrát přes léto na zahradě, jinak tam bude převážně sám. Nebo vám se v zimě bude chtít místo u televize trávit večer na sněhu venku? Určitě? 15 let? Nevím no, já bych mazla u boudy neměla, když už, tak tedy hlavně hlídače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
1.9.14 15:44

@ZItu Kokři a vůbec Španělé jsou úžasní psi, učenliví, ale celoročně do boudy se rozhodně nehodí. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
1.9.14 15:45
@Litta píše:
A k čemu toho psa chcete? To je nejdůležitější. Hlídání zahrady? Jen mazel? Budete s ním nějak sportovat? Dát si do boudy nehlídajícího psa a pak ho nechat jen na zahradě je strašně zbytečné, to už kupte křečka. :nevim:

Nebo plysaka…Tohle fakt nemusim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
1.9.14 15:46

Mame chlupatyho labradorskyho retrivra, je venku celorocne-ve velkych mrazech je pres noc v predsini…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
1.9.14 15:46
@ropucha 02 píše:
@ZItu Kokři a vůbec Španělé jsou úžasní psi, učenliví, ale celoročně do boudy se rozhodně nehodí. :(

Tak dle mě a našich „gaučáků“ se do boudy nehodí žádný pes. :mrgreen: Známí mají kokra venku, ale je pravdou, že na zimu ho mají doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
1.9.14 15:49
@jannina1 píše:
Nemas tak docela pravdu.Mam zname, taky meli tyto plemena venku, napred JRT, ten dostal v zime u boudy zapal plic, potom meli bigla, totez, zimu nevydrzel, nakonec si poridili krasne stenatko boxera, samozrejme k boude, taky zimu neprezil. Nechapu to a takove lidi odsuzuji.To nemate moznost mit psa alespon v predsini? Lepe se socializuje, zvykne na rodinu i deti. Pokud chces mit psa jen venku, vybirej jina plemena…

Tak pokud si pořizuji štěně na zimu, tak by pro mě byla samozřejmost nechat ho doma. Nechávali jsme tak doma i zimního ovčáka ( do půl roku ). Postupně zvykat na pobyt v kotci v boudě. A pokud jsou kruté mrazy, tak i venkovní psi by měli jít někam dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
1.9.14 15:52
@kaja00 píše:
Mame chlupatyho labradorskyho retrivra, je venku celorocne-ve velkych mrazech je pres noc v predsini…

Jak prosímtě vypadá chlupatý labrador? Nemáš fotku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
1.9.14 15:55

No budu se opakovat už to někdo psal přede mnou JRT není plemeno na pobyt venku, takže opravdu hledat dlouhosrstá plemena a udělat kvalitní zateplenou boudu. Já jsem taky taková, že bych nenechala psa venku - ne proto, že by umrzl, ale proto, že mu je se smečkou líp:-)

Příspěvek upraven 01.09.14 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11514
@Litta píše:
A jo, kiriterium je, aby byl venku. Tak to nedoporučím žádného, :P mně je jich líto, když nemohou být večer se smečkou. :nevim:

Přesně, taky bych neměl to srdce nechat pejska venku přes noc. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2609

Já bych doporučila německeho ovčáka, ale rozhodně s PP a z exterieroveho chovu ( tzv. typ rex )jsou klidnější a jako rodinný společníci naprosto super a jako bonus vám ohlídají baráček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
1.9.14 15:56
@ZItu píše:
Tak pokud si pořizuji štěně na zimu, tak by pro mě byla samozřejmost nechat ho doma. Nechávali jsme tak doma i zimního ovčáka ( do půl roku ). Postupně zvykat na pobyt v kotci v boudě. A pokud jsou kruté mrazy, tak i venkovní psi by měli jít někam dovnitř.

No prave, kratkosrsta plemena na tohle dojedou.
Nase bigli holka je z utuku, brali jsme si ji v zime, byla v kotci a prijela totalne zachlazena. Museli jsme ji dat ATB, kortikoidy aby se z toho dostala.Mela kasel, zanet hrtanu a prudusek. Veterinarka rikala, ze to neni pes na celorocni pobyt venku.Do konce zimy musela byt v teple. A totez vsechny kratkosrsta plemena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný