Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jak už jsem psala bude to rodinný mazel. proč na mě tak útočíte Litta? to je tak něco hrozného chtít mít psa venku?
@andriaana píše:
Jak už jsem psala bude to rodinný mazel. proč na mě tak útočíte Litta? to je tak něco hrozného chtít mít psa venku?
Neútočím.
Jen se snažím vybrat vhodné plemeno. A když neznám účel, tak bych mohla poradit saarlosova vlčáka, ten je na zahradu OK. Ale děti by si ho nejspíš nepohladily. ![]()
@andriaana píše:
Máme větší kotec + zateplená bouda navíc velký výběh po zahradě. dřív psi nebývali doma a neumrzli. nikde uvánený nebude
Nemas tak docela pravdu.Mam zname, taky meli tyto plemena venku, napred JRT, ten dostal v zime u boudy zapal plic, potom meli bigla, totez, zimu nevydrzel, nakonec si poridili krasne stenatko boxera, samozrejme k boude, taky zimu neprezil. Nechapu to a takove lidi odsuzuji.To nemate moznost mit psa alespon v predsini? Lepe se socializuje, zvykne na rodinu i deti. Pokud chces mit psa jen venku, vybirej jina plemena…
Střední špic… Nebo i velký, vlčí.
Samozřejmě s PP, i s PP jsou levní a špic bez PP je téměř s jistotou kříženec.
Ale jinak jen na mazla, to bych se bála, že s ním budete párkrát přes léto na zahradě, jinak tam bude převážně sám. Nebo vám se v zimě bude chtít místo u televize trávit večer na sněhu venku? Určitě? 15 let? Nevím no, já bych mazla u boudy neměla, když už, tak tedy hlavně hlídače.
@ZItu Kokři a vůbec Španělé jsou úžasní psi, učenliví, ale celoročně do boudy se rozhodně nehodí. ![]()
@Litta píše:
A k čemu toho psa chcete? To je nejdůležitější. Hlídání zahrady? Jen mazel? Budete s ním nějak sportovat? Dát si do boudy nehlídajícího psa a pak ho nechat jen na zahradě je strašně zbytečné, to už kupte křečka.
Nebo plysaka…Tohle fakt nemusim..
Mame chlupatyho labradorskyho retrivra, je venku celorocne-ve velkych mrazech je pres noc v predsini…
@ropucha 02 píše:
@ZItu Kokři a vůbec Španělé jsou úžasní psi, učenliví, ale celoročně do boudy se rozhodně nehodí.
Tak dle mě a našich „gaučáků“ se do boudy nehodí žádný pes.
Známí mají kokra venku, ale je pravdou, že na zimu ho mají doma.
@jannina1 píše:
Nemas tak docela pravdu.Mam zname, taky meli tyto plemena venku, napred JRT, ten dostal v zime u boudy zapal plic, potom meli bigla, totez, zimu nevydrzel, nakonec si poridili krasne stenatko boxera, samozrejme k boude, taky zimu neprezil. Nechapu to a takove lidi odsuzuji.To nemate moznost mit psa alespon v predsini? Lepe se socializuje, zvykne na rodinu i deti. Pokud chces mit psa jen venku, vybirej jina plemena…
Tak pokud si pořizuji štěně na zimu, tak by pro mě byla samozřejmost nechat ho doma. Nechávali jsme tak doma i zimního ovčáka ( do půl roku ). Postupně zvykat na pobyt v kotci v boudě. A pokud jsou kruté mrazy, tak i venkovní psi by měli jít někam dovnitř.
@kaja00 píše:
Mame chlupatyho labradorskyho retrivra, je venku celorocne-ve velkych mrazech je pres noc v predsini…
Jak prosímtě vypadá chlupatý labrador? Nemáš fotku?
No budu se opakovat už to někdo psal přede mnou JRT není plemeno na pobyt venku, takže opravdu hledat dlouhosrstá plemena a udělat kvalitní zateplenou boudu. Já jsem taky taková, že bych nenechala psa venku - ne proto, že by umrzl, ale proto, že mu je se smečkou líp:-)
Příspěvek upraven 01.09.14 v 15:56
@Litta píše:
A jo, kiriterium je, aby byl venku. Tak to nedoporučím žádného,mně je jich líto, když nemohou být večer se smečkou.
Přesně, taky bych neměl to srdce nechat pejska venku přes noc. ![]()
Já bych doporučila německeho ovčáka, ale rozhodně s PP a z exterieroveho chovu ( tzv. typ rex )jsou klidnější a jako rodinný společníci naprosto super a jako bonus vám ohlídají baráček ![]()
@ZItu píše:
Tak pokud si pořizuji štěně na zimu, tak by pro mě byla samozřejmost nechat ho doma. Nechávali jsme tak doma i zimního ovčáka ( do půl roku ). Postupně zvykat na pobyt v kotci v boudě. A pokud jsou kruté mrazy, tak i venkovní psi by měli jít někam dovnitř.
No prave, kratkosrsta plemena na tohle dojedou.
Nase bigli holka je z utuku, brali jsme si ji v zime, byla v kotci a prijela totalne zachlazena. Museli jsme ji dat ATB, kortikoidy aby se z toho dostala.Mela kasel, zanet hrtanu a prudusek. Veterinarka rikala, ze to neni pes na celorocni pobyt venku.Do konce zimy musela byt v teple. A totez vsechny kratkosrsta plemena.